e-ΕΦΚΑ : Ολοκληρώθηκε, εν μέσω αντιπαραθέσεων, η μαρτυρική μου κατάθεση, στην ΕΔΕ, για τις παράνομες συντάξεις, στο πρώην επικουρικό Ταμείο Βενζινοπωλών. Ελπίζω ότι θα ενεργήσουν με σύνεση, αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος γι’ αυτό. Πάντως, στην συνέχεια, τον λόγο τον έχει ο εισαγγελέας.

 




Σε συνέχεια του προηγηθέντος δημοσιεύματος, στις 29/7/2022, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, στον e-ΕΦΚΑ. (7/2022 : Πρόχειρες σημειώσεις, από μια μαρτυρική μου κατάθεση, που δεν έχω υπογράψει, σε ΕΔΕ, για παράνομες συντάξεις, στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων. Μια μαρτυρική κατάθεση, που μένει εκκρεμής), για τις παράνομες συντάξεις, στο τέως επικουρικό ταμείο των βενζινοπωλών και την διεξαγωγή της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στην οποία κλήθηκα, στις 7/7/2022, να καταθέσω, ως μάρτυρας, μια κατάθεση, που διεκόπη, για να συνεχιστεί, αργότερα, τελικά, σχεδόν, δυο μήνες, μετά, στις 5/9/2022, συνεχίστηκε, μετά κόπου και εν μέσω αντιπαραθέσεων, με την διεξάγουσα την ΕΔΕ και την γραμματέα της, διότι δεν επιθυμούσαν και προσπάθησαν να με πείσουν να μην συνεχίσω την μαρτυρική μου κατάθεση και να αρκεστώ να υπογράψω όσα εκείνες είχαν καταγράψει ότι είχα καταθέσει, στις 7/7/2022.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά την φορτικότητα των πιέσεων, που δέχτηκα, εκ μέρους των δύο αυτών κυριών και προσέθεσα, συμπληρωματικά στοιχεία, στην μαρτυρική μου κατάθεση της 7ης Ιουλίου 2022, με την πρόσθετη συμπληρωματική μαρτυρική μου κατάθεση, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022. 

Μετά την κατάθεσή μου αυτή, ακολούθησε και ηλεκτρονική αλληλογραφία, με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως και με την ΣΤ’ Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, όπου και πραγματοποιήθηκε αυτή η μαρτυρική κατάθεση και στην αρχική και στην τελική της φάση. 

Αυτή την ηλεκτρονική αλληλογραφία παραθέτω εδώ, προκειμένου το αναγνωστικό κοινό να λάβει υπόψη του, τα όσα συνέβησαν, όπως καταγράφονται, από εμένα, σε αυτή την ηλεκτρονική αλληλογραφία, η οποία, με ενδιάμεση διόρθωση, που ακολούθησε, έχει ως εξής :


“Από: Anastasios Anastasopoulos 
Στάλθηκε: Tuesday, September 6, 2022 8:48:09 AM 
Προς: dioikitis@efka.gov.gr ; ypourgos_erg@yeka.gr 

Θέμα: Οι καταγγελίες μου για τις παράνομες συντάξεις στο τέως ΤΕΑΠΥΚ. 

Κύριοι 

Χθες, Δευτέρα 5/9/2022, πήγα στον 3ο όροφο του κτίριου του e-ΕΦΚΑ, στην οδό Αχαρνών 27, στην Αθήνα, όπου έδωσα, στην κ. Ελένη Μπούκαρου και στην γραμματέα της, την κ. Ρούσου και συμπληρωματική μαρτυρική κατάθεση, εν μέσω αντιπαραθέσεων. 

Τελικά, η κατάθεση, που έδωσα, ολοκληρώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις της διενεργούσας την ΕΔΕ δεν ήσαν καλές, επειδή επικαλέστηκε τον ισχυρισμό ότι η εντολή που είχε, από τον διοικητή ηταν περιορισμένη, στις 11 περιπτώσεις των μειωμένων συντάξεων, στους βενζινοπώλες του ΤΕΑΠΥΚ. Εγώ επέμεινα, στην γενικότερη καταγγελία μου και μίλησα, για την παραβίαση της ποινικής νομοθεσίας, από τις Γ. Τ. και Α. Ν., δηλαδή για το σύνολο των παράνομων συντάξεων και τα ποινικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, απιστίας περί την υπηρεσία και την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, τα οποία ποινικά αδικήματα διέπραξαν οι, εν λόγω, κυρίες, στις οποίες ζήτησα η Υπηρεσία να υποβάλει μηνύσεις και να ζητήσει χρηματική ικανοποίηση, από τις προσωπικές τους περιουσίες, για την βλάβη των οικονομικών του, που υπέστη, λόγω των πράξεων, εν υπηρεσία, των κυριών αυτών. Και φυσικά η Υπηρεσία πρέπει να ασκήσει και αγωγές, κατά των, εν λόγω, κυριών, ζητώντας αποζημιώσεις για την ηθική βλάβη, που υπέστη, από τις ψευδείς βεβαιώσεις, που αυτές εξέδωσαν συνταξιοδοτικές αποφάσεις, βεβαιώνοντας ψευδόμενες τους ασφαλισμένους ότι δικαιοντουσαν επικουρικές συντάξεις, τις οποίες, μάλιστα, τους τις χορήγησαν και οι οποίες, εφέτος τον Μάιο του 2022, ανεκλήθησαν, από την Διευθύντρια κ. Πικουλα, η οποία τις διεδέχθη. 

Φυσικά, αυτές οι αναγκαίες ενέργειες αποτελούν οφειλόμενη υποχρέωση του κ. Διοικητή, τον οποίο πρέπει να ελέγξει ο κ. Υπουργός. 

Το τί μέλλει γενέσθαι θα το δούμε. 

Θυμίζω εδώ το ηλεκτρονικό μήνυμα προς την κ. Μπούκαρου, της 3/8/2022, που εστάλη και προς σας, προκειμένου να επιληφθείτε των ποινικών αδικημάτων, που έχουν διαπράξει οι Γ. Τ. και Α. Ν. : 

“Κυρία διενεργούσα την ΕΔΕ, που σας ανέθεσε ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, με την, από 20/5/2022, εντολή του. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι έχει περάσει πάρα πολύς καιρός, από την 7η Ιουλίου 2022, που κατέθεσα ενώπιον σας, για το θέμα των παράνομων συντάξεων, στο πρώην ΤΕΑΠΥΚ και με, επίσης, δεδομένο το γεγονός ότι έχω υποβάλλει, στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, αίτηση εξαίρεσης σας, όπως και της γραμματέως σας, επειδή δεν έχετε τηρήσει την ορθή την ορθή διοικητική διαδικασία λήψης της μαρτυρικής μου κατάθεσης, ενώπιον σας, αφού την 7η Ιουλίου 2022, ημέρα Πέμπτη, δεν ολοκληρώθηκε η δική μου μαρτυρική κατάθεση και δεν υπεγράφη από εμέ, από εσάς και την γραμματέα σας και δεν με έχετε, μέχρι τώρα, να την συνεχίσω και να την υπογράψω, έρχομαι, με το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα, προς σας, εάν και εφόσον συνεχιστεί, στο μέλλον, η μαρτυρική μου κατάθεση και εφόσον αυτή ολοκληρωθεί και υπογραφεί, από όλους (εφόσον δεν γίνει δεκτή, από τον διοικητή, η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλα), να σας επισημάνω, προκειμένου να καταγραφεί, στην μαρτυρική μου κατάθεση, το γεγονός ότι, στην σελίδα 23 της, υπ' αριθμόν 682 /10-11-2017 έκθεσης ελέγχου του κλιμακίου του Αυτοτελούς Τμήματος του Εσωτερικού Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, που διενήργησε τον έλεγχο για τις συντάξεις του ΤΕΑΠΥΚ, αναφέρονται τα ακόλουθα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, για την υπόθεση, την οποία εξετάζετε και αποκαλύπτει το μέγεθος της συγκάλυψης που έγινε από την διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ, τον Νοέμβριο του 2017. 
Στο συγκεκριμένο σημείο αυτής της έκθεσης ελέγχου του 2017 αναφέρονται τα εξής :

«Κατά τον έλεγχο των συνταξιοδοτικών φακέλων που αφορούν σε συντάξεις λόγω γήρατος πρατηριούχων νέων περιοχών προέκυψε ότι: Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δεν πληρείται κατά κανόνα η απαραίτητη προϋπόθεση της συμπλήρωσης του απαιτούμενου ορίου ηλικίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Π.Δ.258/2005 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν.2084/1992. Αρκετές εκδοθείσες αποφάσεις απονομής σύνταξης λόγω γήρατος πρατηριούχων νέων περιοχών δεν είναι σύμφωνες με τις διατάξεις του άρθρου 32 της υπ' αριθ. Φ.20210/4231/152/04 Υπουργικής Απόφασης, όσον αφορά τον απαιτούμενο ελάχιστο χρόνο ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος». 

Έτσι, μαζί με όλα τα άλλα, που αναφέρω, στην μαρτυρική μου κατάθεση ενώπιον σας, στις 7 Ιουλίου 2022 και όσον αφορά σημεία αυτής της έκθεσης ελέγχου του κλιμακίου ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ και συγκεκριμένα, στις σελίδες 6, 8 και 9 της, εν λόγω, έκθεσης, οφθαλμοφανώς, προκύπτει ότι η υπόθεση των παράνομων συντάξεων του ΤΕΑΠΥΚ, κατά την περίοδο 2012 2016, συγκαλύφθηκε, με την προσωπική ευθύνη, πιθανώς, του τότε διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά και της προϊσταμένης του τμήματος αυτοτελούς εσωτερικού ελέγχου της υπηρεσίας - μιλάω για την κυρία Α. Ν., Η υπόθεση αυτή κουκουλώθηκε, εις βάρος των οικονομικών του ταμείου, εάν δεχτούμε ότι η υπ' αριθμ. 194506/ 23-11-2017 εντολή του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ και η συναφης απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ εκφράζουν την νομιμότητα και ως εκ τούτου, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ οφείλει, εκ καθήκοντος, να φέρει, στην επιφάνεια, αυτή την παράνομη απόκρυψη των αναφερόμενων, στην 682/10-2017 έκθεση ελέγχου του αυτοτελούς τμήματος εσωτερικών ελέγχων του ΕΤΕΑΕΠ και να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της υπηρεσίας, εις βάρος όσων έπραξαν, ενάντια, στα συμφέροντα ταμείου. 

 Αυτά πρέπει να αναγραφούν, στην κατάθεση μου ενώπιον σας, εάν και εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάθεση, από εσάς". 

Ως εκ τούτου, κύριοι πρέπει να πράξετε όσα ζητάω να πράξετε, δεδομένου ότι η υπόθεση έχει τεθεί υπό εισαγγελικό έλεγχο, μετά την μήνυση, που κατέθεσε η Αφροδίτη Νιφόρου, εις βάρος μου και μετά τις καταγγελίες, που εγώ έκανα, στην εισαγγελία, για τις προαναφερόμενες παράνομες πράξεις της Α. Ν., της Γ. Τ., όπως και κάθε άλλου εμπλεκόμενου υπηρεσιακού παράγοντα. 

Προσέξτε, επίσης, να μην αγνοηθούν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που εστειλα, ένα, στις 10/7/2022 και άλλα τρία, στις 12/7/2022, στην κ. Μπούκαρου, στο e-mail της ΣΤ' Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, διότι το περιεχόμενο τους είναι κρίσιμο και χρήσιμο”.


Ακολούθησε και επόμενο ηλεκτρονικό μήνυμά μου, προς τους παραπάνω αποδεκτές, αλλά και την ΣΤ’ Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, το οποίο ηλεκτρονικό μήνυμα έχει ως εξής : 


ΕΔΕ για τις παράνομες συντάξεις, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ. 
Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: September 8, 2022 8:25 πμ
Προς: Διεύθυνση ΣΤ΄ Απονομής Συντάξεων ΕΦΚΑ <d.fapon.synt@efka.gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>

Όπως γνωρίζετε την Δευτέρα 5, Σεπτεμβρίου 2022 ήρθα στα γραφεία σας, στον τρίτο όροφο του κτιρίου της οδού Αχαρνών 27, στην Αθήνα και συνέχισα και ολοκλήρωσα την μαρτυρική μου κατάθεση, στην κ. Μπούκαρου και την γραμματέα της, στην ΕΔΕ, κ. Ρούσσου, μια μαρτυρική κατάθεση, που είχε διακοπεί, στις 7/7/2022. 

Υπενθυμίζω ότι σε αυτή την ολοκληρωμένη μαρτυρική μου κατάθεση, αναφέρομαι, ενόρκως και κάνω παραπομπή στα κείμενα των πέντε ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που έστειλα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Διεύθυνσης σας (ένα στις 10 Ιουλίου 2022, τρία στις 12 Ιουλίου 2022 και ένα τελευταίο στις 3 Αυγούστου 2022). Περιττό είναι να σας πω ότι αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα, δι' αυτού του τρόπου, καθίστανται αναπόσπαστο μέρος της μαρτυρικής μου κατάθεσης και φυσικά, αποτελούν στοιχεία, που περιλαμβάνονται, στον σχηματιζόμενο, από την κ. Μπούκαρου, φάκελλο της διεξαγόμενης ΕΔΕ και ως εκ τούτου, δεν πρέπει να χαθούν, ή να αγνοηθούν, κατά την σύνταξη του πορίσματος της ΕΔΕ. Για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί ο διοικητής και ο υπουργός. 

Δεν θα υποδείξω, βέβαια, το ποιό θα είναι το περιεχόμενο του πορίσματος της ΕΔΕ, που θα συνταχθεί, αλλά δεν θα κρύψω την επιθυμία μου, που, άλλωστε, έχω και προφορικώς εκφράσει, να είναι καταδικαστικό, εφ' όλης της ύλης, για τις κύριες Ν. και Τ. Γι' αυτό και υπέβαλα αντίγραφο της υπ' αριθμόν 682/10-11-2017 εμπιστευτικής Έκθεσης Ελέγχου, που απηύθυνε το κλιμάκιο του Εσωτερικού Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, στον τότε διοικητή Αθανάσιο Καποτά, ασχέτως του γεγονότος ότι αυτός κουκούλωσε, παρανόμως, την υπόθεση, κάτι που έπραξε, ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου και η Α. Ν. Αυτό το αντίγραφο της εμπιστευτικής Έκθεσης Ελέγχου του Νοεμβρίου του 2017 το έλαβα, από τον Εισαγγελέα, στον οποίο κατέθεσε τη μήνυση εναντίον μου η Α. Ν., ως σχετικό έγγραφο της μήνυσης. 

Όπως έχω ξαναγράψει, δεν ξέρω αν η Α. Ν. είχε το δικαίωμα να υποβάλει την εμπιστευτική Έκθεση Ελέγχου του 2017, ή εάν χρειαζόταν ειδική άδεια, από τον e-ΕΦΚΑ, για να πράξει αυτήν την ενέργεια και φυσικά, δεν ξέρω αν ζήτησε αυτή την άδεια, από την Υπηρεσία (δηλαδή τον διοικητή) και αν την έλαβε αυτή την ειδική άδεια, εφόσον κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο. Πάντως, αυτή η πράξη της Α. Ν., πρέπει να ερευνηθεί, ως προς την πειθαρχική της νομιμότητα. Πέραν τούτου πάντως, η έκθεση ελέγχου του 2017 περιγράφει, σαφώς και λεπτομερώς, τις παρανομίες, που έγιναν και οι οποίες, όσον αφορά την χορήγηση των επικουρικών συντάξεων, είναι πάμπολλες και συγκαλύφθηκαν, με, σαφώς, έκνομο σκοπό και τρόπο, αφού τέθηκαν, σιωπηρώς, στο αρχείο. 

Αυτά πρέπει να αναδείξει το πόρισμα της ΕΔΕ, που συντάσσεται και αυτά πρέπει να ελέγξει ο διοικητής και να πράξει τα νόμιμα. Και φυσικά, ο υπουργός πρέπει να ελέγξει τον διοικητή. 

Από εδώ και πέρα τον λόγο θα τον έχει το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Δηλαδή ο εισαγγελέας. 

Αναστασιος Αναστασοπουλος”


Πριν αυτά τα από αυτά τα δύο παραπάνω ηλεκτρονικά μου μηνύματα είχε προηγηθεί ηλεκτρονική πρόσκληση μου για να καταθέσω συμπληρωματικά 5 Σεπτεμβρίου 2022 και η δική μου ηλεκτρονική απάντηση, σε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα της 2/9/2022, μια αλληλογραφία, που έχει, ως εξής :


“Από: Διεύθυνση ΣΤ΄ Απονομής Συντάξεων ΕΦΚΑ 

Στάλθηκε: Friday, September 2, 2022 3:28:23 PM 

Προς: tasos_anastassopoulos@hotmail.com 

Θέμα: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Καλησπέρα σας, 

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε τη Δευτέρα 5.09.2022 στις 11.00 π.μ στην Υπηρεσία μας (Αχαρνών 27, 3ος όροφος), σχετικα με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της απο 7.07.2022 κατάθεσής σας. 

Με εκτίμηση, 

Η Διενεργούσα την ΕΔΕ 

Ελένη Μπούκαρου 

ΠΕ- Δ.Ο Α'”


“Από: Anastasios Anastasopoulos 

Στάλθηκε: Friday, September 2, 2022 5:12:06 PM 

Προς: Διεύθυνση ΣΤ΄ Απονομής Συντάξεων ΕΦΚΑ ; dioikitis@efka.gov.gr ; ypourgos_erg@yeka.gr 

Θέμα: Re: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Θα μπορούσα να πω ότι η σημερινή πρόσκληση, που μου απευθύνετε, είναι ένα καλό νέο. Δεν μου είναι, όμως, ευχάριστη, μετά από όσα μεσολάβησαν, από τις 7/7/2022, έως τώρα. 

Ελπίζω, τουλάχιστον, να αποβεί χρήσιμη. Γι' αυτόν τον λόγο, θα ανταποκριθώ, στην πρόσκληση αυτή, αν και παραμένω δύσπιστος. 

 Αναστασιος Αναστασοπουλος”


Μετά τα παραπάνω, ελπίζω ότι οι αρμόδιοι παράγοντες του e-ΕΦΚΑ θα ενεργήσουν, με σύνεση και λογικά και ότι θα ακολουθήσουν τα νόμιμα. 

Έτσι κι αλλιώς, άλλωστε, τον τελικό λόγο, στην όλη υπόθεση, πρόκειται να έχει το ελληνικό δικαστικό σύστημα και ο εισαγγελέας μετά την μήνυση, που κατέθεσε, εις βάρος μου, η κυρία Νιφόρου και τις καταγγελίες, τις οποίες έκανα, στον εισαγγελέα, εις βάρος της μηνύτριας και όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, για παράβαση καθήκοντος, απιστία περί την υπηρεσία και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. 

Φυσικά, θα αναμένω τις εξελίξεις και εν καιρώ, θα ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό, για την εξέλιξη αυτής της πολύπλοκης υπόθεσης.

Έτσι κι αλλιώς, θα υπάρξει συνέχεια, η οποία, προφανώς, θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Συμμορία κανονική !!!!!
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, στην υπ' αριθμ. 682/11-10-2017 Έκθεση Ελέγχου του κλιμακίου του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, δεν αναφέρεται η δυνατότητα, για την εφαρμογή της διαδικασίας, περί χορήγησης μειωμένων συντάξεων, στις επικουρικές συντάξεις των παλαιων ασφαλισμένων βενζινοπωλών.

Ας το έχουμε, υπόψιν, αυτό.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Τα νέα, που μαθαίνω, είναι καλά. Μπορώ να πω, πάρα πολύ καλά.

Φαίνεται ότι η Νομική Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ γνωμοδότησε πως η, υπ’ αριθμόν 194506 /23-11-2017, γραπτή εντολή του, τότε, Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά, για την ισχύ των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων βενζινοπωλών, στο 65ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι την 31/12/2012 και στο 67ο έτος της ηλικίας τους, από τις 1/1/2013 και μετά, ισχύει, αναδρομικώς και όχι, από την ημερομηνία έκδοσης της εντολής αυτής και της συναφούς Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, στις 25/10/2017.

Προφανώς, θα έχουμε πανηγύρια, με την Νιφόρου και την Τσερπέλη.

Καλό, ευχάριστο, έως και ηδονιστικό, είναι το να περιμένουμε τις εξελίξεις, που θεωρώ ότι πρόκειται να είναι θυελλώδεις και καταιγιστικά, καταδικαστικές, για τις, εν λόγω, κυρίες…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).