21/9/2022 Μόσχα : Άργησε, αλλά (μισο)κήρυξε τον πόλεμο, στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενσωματώνοντας τις κατεχόμενες περιοχές, στην Ρωσία· και ίσως, αυτό να μην είναι αρκετό.

 




Είναι γεγονός ότι άργησε, αλλά η αλήθεια είναι ότι μισοκήρυξε τον πόλεμο, στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2022, το πρωί. Με διάγγελμα, στον ρωσικό λαό και στην παγκόσμια κοινότητα, ανακοίνωσε την μερική επιστράτευση του πληθυσμού της χώρας του, για πρώτη φορά, μετά την έναρξη της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, όπως ονόμασε η Μόσχα τον πόλεμο, στην Ουκρανία. 

Με, μέχρι στιγμής, μόνο ηχογραφημένο το μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι πολίτες των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς και θα μιλήσουμε, για τα βήματα προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίζουν οι ίδιοι, για την βούλησή τους, αναφερόμενος, στα επερχόμενα δημοψηφίσματα, στις τέσσερεις περιοχές της Ουκρανίας, που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός. 

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να μπλοκάρουν οποιαδήποτε ανεξαρτησία και ανάπτυξη, για να επιβάλλουν την θέλησή τους, με βάναυσο τρόπο, σε άλλους ανθρώπους. Ο στόχος της Δύσης εξακολουθεί να είναι η αποδυνάμωση και η καταστροφή, το λένε ανοιχτά, είπε και πρόσθεσε ότι η Δύση έκανε τον ουκρανικό λαό βορά, για τα κανόνια, ήδη, από το 2014, όταν προσαρτήθηκε η χερσόνησος της Κριμαίας. Ο κύριος στόχος της απελευθέρωσης του λαού της περιοχής του Ντονμπάς παραμένει αμετάβλητος. 

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι υποστηρίζει τους πολίτες, που στοχεύουν, στην διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα, από την Ρωσία, εδάφη της Ουκρανίας και ότι, ως Ρωσία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να επιτύχουμε ασφαλείς συνθήκες, για την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων. 

Στην συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί, ήδη, το διάταγμα, για την μερική επιστράτευση και τόνισε ότι πρόκειται να επιστρατευθούν, μόνον, όσοι βρίσκονται σε εφεδρεία. Η μερική επιστράτευση θα ξεκινήσει σήμερα και οι Ρώσοι πολίτες, που καλούνται στο πλαίσιο της επιστράτευσης, θα έχουν όλα τα προνόμια όσων υπηρετούν με σύμβαση. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, τέλος, κατηγόρησε την Δύση ότι επιδίδεται, σε πυρηνικό εκβιασμό, σε βάρος της Ρωσίας, υπενθύμισε ότι η χώρα του διαθέτει σύγχρονα όπλα καταστροφής, λέγοντας: «Δεν μπλοφάρω» και ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων, στην Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, αμέσως μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, διευκρίνισε ότι η επιστράτευση αφορά αυτούς, που έχουν προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία και ότι όσοι συμμετάσχουν, στην επιστράτευση, θα περάσουν, από την απαραίτητη εκπαίδευση και είπε ότι, στην μερική επιστράτευση, θα κληθούν, γύρω στους 300.000 άνδρες και προφανώς και γυναίκες.


Πριν το διάγγελμα του Πούτιν και μετά την ανακοίνωση ότι θα γίνουν δημοψηφίσματα ένταξης, στη Ρωσία, στο Ντονιέτσκ, στο Λουγκάνσκ, στην Χερσώνα και στην Ζαπορίζια, από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από την Δύση. 

Η αντίδραση και των ΗΠΑ ήταν ότι η Ρωσία θα υποστεί μεγαλύτερες συνέπειες, εάν προχωρήσει, στην προσάρτηση τμήματος της επικράτειας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ο καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εγκαταλείψει τις «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» του, οι οποίες εγείρουν κίνδυνο καταστροφής, τόσο της Ουκρανίας, όσο και της Ρωσίας, εάν αναγνωρίσει πως δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε την 24η Φεβρουαρίου 2022. «Γι’ αυτό, δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε ειρήνη, που θα υπαγορευτεί από την Ρωσία και γι’ αυτό, η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να αποκρούσει την εισβολή….Θα παραμείνουμε άπρακτοι θεατές, καθώς κάποιοι θα μας στέλνουν, πίσω, σε μια παγκόσμια τάξη, όπου ο πόλεμος είναι κοινό μέσο άσκησης πολιτικής, όπου ανεξάρτητα κράτη αναγκάζονται να γίνουν μέρος ισχυρότερων γειτόνων τους, ή αποικιοκρατών επικυρίαρχων, όπου η ευημερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι προνόμιο για λίγους και τυχερούς»; 

Αλλά αυτά ειπώθηκαν, πριν το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου,   ο οποίος έγραψε την Ουάσινγκτων, το Βερολίνο και την Δύση, στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Βέβαια, κατά την γνώμη μου και πάλι ο Πούτιν κάνει μισή δουλειά. Αυτά, που εξήγγειλε, δεν προκύπτει να είναι αρκετά, για να τον οδηγήσουν, στην γρήγορη επικράτηση. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, η οποία πρόκειται να εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια μας.

Οπότε πρέπει να περιμένουμε…


Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Στο μεταξύ οι Ρώσοι καταστρέφουν υποδομές που έχουν φτιαχτεί από ...Κινέζους!!Τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν την Ουκρανία ως πύλη εισόδου της Κίνας στην κεντρική Ευρώπη!!Τι να υποθέσουμε;;;;Ποιος ποιον εξυπηρετεί;;;;;Κάτι δεν κολλάει σε όλα αυτά Υπομονή.!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).