21/2/2022 Ουκρανία : Αναγνώρισε, ως κράτη, τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Άργησε και αυτό δεν αρκεί. (Too little, too late)…

 




Με ένα μακροσκελές διάγγελμα, χθες, στις 21/2/2022, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγνώρισε, ως ανεξάρτητα κράτη, τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και όπως ο ίδιος ομολόγησε, αυτό έπρεπε να το έχει κάνει, εδώ και χρόνια.

Όντως, η αλήθεια είναι ότι άργησε. Και μάλιστα, άργησε παρά πολύ. Πρέπει, εδώ, να αναφέρω ότι αυτό, που τώρα έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναγνωρίζοντας αυτά τα δύο κράτη των Ρώσων αυτονομιστών, είναι πολύ λίγο, και μάλιστα, ελάχιστο, μπροστά σε αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει από τον Φεβρουάριο του 2014. 

Αυτό, που θα έπρεπε να έχει κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι η κατάληψη, σχεδόν, ολόκληρης της Ουκρανίας, αφήνοντας, πιθανώς, το δυτικό της κομμάτι, στα χέρια αυτών, που αυτοπροσδιορίζονται, ως Ουκρανοί, όπως, άλλωστε, πολλές φορές έχω σημειώσει και στο παρελθόν, σε άλλα δημοσιεύματα, σε αυτό, εδώ, το μπλογκ, σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα. 

Έπρεπε, λοιπόν, τότε, που οι Δυτικοί, δηλαδή, ουσιαστικά, η “Eυρωπαική Ένωση” και κυρίως, οι ΗΠΑ, ανέτρεψαν τον, τότε, πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς (με την βοήθεια και την ένοπλη δράση κάποιων σύγχρονων ουκρανικών ναζιστικών ορδών, που είχαν στηριχθεί, οικονομικά και στρατιωτικά, από την Ουάσινγκτων και το ΝΑΤΟ), η Ρωσία να στηρίξει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, εισβάλλοντας, στην χώρα αυτήν, η οποία, ως κράτος - όπως και η Λευκορωσία - είναι δημιούργημα του Β. Ι. Λένιν και των μπολσεβίκων, οι οποίοι αποσκοπούσαν, στην αποδυνάμωση του μεγαλορωσικού έθνους, μετά την κατάρρευση της τσαρικής αυτοκρατορίας και το, προλεταριακής, αλλά και γραφειοκρατικής φύσεως, πολιτικό πραξικόπημα των μπολσεβίκων, τον Οκτώβριο του 1917, το οποίο μετεξελίχθηκε, σε έναν αιματηρό ρωσικό εμφύλιο πόλεμο, που άφησε πίσω του, 9.000.000 νεκρούς και στον οποίο επικράτησαν, το 1921, οι κομμουνιστές, οι οποίοι ίδρυσαν την “Σοβιετική Ένωση” και μονοπώλησαν την εξουσία, μέχρι το 1991.

Αυτό ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν το έπραξε και αυτό είναι που πληρώνει, τώρα, προσπαθώντας να επανορθώσει την ζημιά, που έγινε, πριν από, ακριβώς, οκτώ χρόνια. Αλλά, όπως ανέφερα, οι χθεσινές του ενέργειες είναι ανεπαρκείς, αφού δεν ολοκλήρωσε την δουλειά, τότε, που έπρεπε. Too little, too late. 

Θα το πράξει τώρα; Πιθανόν.

Αλλά αυτό είναι κάτι, που πρέπει να περιμένουμε να το δούμε…


Σχόλια

Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Συνήθως οι σημερινοί Ρώσοι ασκούν κριτική στον Λένιν και όχι στον Στάλιν όπως θα περίμενε κάποιος ανυποψίαστος και μη γνώστης των Ρώσικων πραγμάτων, με άλλα λόγια θεωρούν ότι στην πρώτη κατάρρευση της χώρας κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα ο Στάλιν ήταν αυτός που την ξανάστησε στα πόδια της.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Και έχουν δίκιο, Γιώργο, οι σύγχρονοι Ρώσοι, που κάνουν κριτική στον Λένιν. Όπως έγραψα, ο Λένιν έκανε την Ουκρανία κράτος, ενώ, πριν από την οκτωβριανή επανάσταση, αυτό το κράτος δεν υπήρχε.
Στην θέση του, υπήρχε η νότια Ρωσία, ως κομμάτι της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Όσον αφορά τον Στάλιν, πάλι, οι σύγχρονοι Ρώσοι έχουν δίκιο, διότι τον συνδέουν, με την νίκη, κατά των Γερμανών, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι ο Ιωσήφ Στάλιν έχει αποκαλύψει, στον Γιουγκοσλάβο κομμουνιστή Μίλοβαν Τζίλας, ότι οι μπολσεβίκοι δημιούργησαν την Ουκρανία και την Λευκορωσία, ως κράτη, προκειμένου να περιορίσουν την επιρροή των μεγαλορώσων. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Τώρα, ο Πούτιν αποπειράται να συμμαζέψει τα σφάλματα του Λένιν και του τραγικού διδύμου Γκορμπατσωφ - Γιέλτσιν. Το τί θα καταφέρει πρέπει να περιμένουμε να το δούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμαρά”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης εξακολουθεί πάντα να ταλανίζει την κομμουνιστική αριστερά 50 χρόνια μετά το θάνατο του. Μια ματιά, στις προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και στις εγγενείς τεράστιες κοινωνικές/ταξικές ανεπάρκειες του πορίσματος της Επιτροπής των Τάσου Βουρνά και Βασίλη Νεφελούδη, της 17/5/1988, για την αποκατάσταση της μνήμης των αγωνιστών της κομμουνιστικής αριστεράς, που συκοφαντήθηκαν και εξοντώθηκαν, από την ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ.