Η υποβολή, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της ηλεκτρονικής αναφοράς μου, για το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων, στους βενζινοπώλες, που καρκινοβατεί. Η καταγγελία αυτή διαβιβάστηκε και στον Συνήγορο του Πολίτη, με αριθμό πρωτοκόλλου : 15759/29-3-2023. (Οψόμεθα)…


 


Επειδή το γνωστό, στους αναγνώστες αυτού εδώ του μπλογκ και σοβαρότατο ζήτημα της συνεχιζόμενης καταβολής των παράνομων επικουρικών συντάξεων, στους, περίπου, 300 βενζινοπώλες του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) εξακολουθεί να καρκινοβατεί και να παραμένει εκκρεμές, για χρόνια, παρά τις, από 31/12/2020 και κατόπιν, έως τώρα, ηλεκτρονικές αναφορές μου, προς τους αρμοδίους, που είναι ο Υπουργός Εργασιας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Διοικητής (και ο αρμόδιος Υποδιοικητής) του e-ΕΦΚΑ, ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφαλισης και Εφάπαξ Παροχών και τα λοιπά συναρμόδια φυσικά πρόσωπα, ως διοικητικά όργανα του e-ΕΦΚΑ, στον οποίο έχει ενταχθεί, από τις 1/3/2020, το τέως ΕΤΕΑΕΠ και το τέως ΤΕΑΠΥΚ, σήμερα Τετάρτη 29/3/2023, υπέβαλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την παρακάτω ηλεκτρονική αναφορά, με την οποία καταγγέλονται τα κυβερνητικά όργανα του εποπτεύοντος Υπουργείου, καθώς και τα λοιπά όργανα της Διοικήσεως του ασφαλιστικού φορέα, για την πολύχρονη ολιγωρία, έως αδιαφορία, που επιδεικνύουν, ως προς την αντιμετώπιση του θέματος αυτού και την διαρκή παράνομη ελάττωση της χρηματικής περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, εξ αιτίας των πράξεων και των παραλείψεων των, εν λόγω οργάνων της Διοικήσεως του κράτους. 

Το κείμενο της σημερινής ηλεκτρονικής αναφοράς/καταγγελίας, προς τον Πρωθυπουργό, έχει, ως ακολούθως :


«ΣΧΕΤ. : Τα προωθούμενα μηνύματα και η, από 22/8/2022 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως και οι, από 31/12/2020, ηλεκτρονικές αναφορές μου, έως τώρα, προς τους αρμόδιους, για το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών.

Κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως

Επικαλούμενος την πειθαρχική σας αρμοδιότητα, ως επικεφαλής, ιεραρχικώς, οργάνου της Διοικήσεως του Κράτους, σας υποβάλλω την παρούσα πειθαρχική αναφορά, 

  1. κατά του υπαγόμενου, στην άμεση διοικητική σας αρμοδιότητα, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη (και όποιου άλλου αρμόδιου, με το θέμα, κυβερνητικού και υπηρεσιακού οργάνου, στο , εν λόγω, Υπουργείο), 
  2. κατά του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, ως και του όποιου αρμόδιου Υποδιοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, 
  3. κατά του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιου Αθανασίου και κατά παντός άλλου αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντος

επειδή, μέχρι τώρα, εξακολουθούν, με πράξεις και κυρίως, με παραλείψεις, να ολιγωρούν, επί μακρόν και ουσιαστικά, επί έτη ολόκληρα, να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν το μακροχροχρονίσαν σημαντικότατο πρόβλημα των χορηγούμενων (τουλάχιστον, από το 2010) παράνομων επικουρικών συντάξεων, σε, περίπου, 300 - ίσως και περισσότερους - βενζινοπώλες του τέως ΤΕΑΠΥΚ, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, δίχως να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδοτήσεως, ήτοι τα 65 ηλικιακά έτη, έως την 31/12/2012 και τα 67 ηλικιακά έτη, από 1/1/2013. Και βέβαια όλα αυτά τα παράνομα γεγονότα εξακολουθούν, ανενόχλητα, να συμβαίνουν παρά τις συνεχείς καταγγελίες μου, με φυσικό επακόλουθο να συνεχίζει να βλάπτεται η χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού φορέως, η οποία ελαττώνονταν, μακροχρονίως και εξακολουθεί, εις το διηνεκές, να ελαττώνεται, παρανόμως, ενώ όλα αυτά βρίσκονται, εδώ και πολύν καιρό, εις πλήρη γνώσιν των καταγγελλομένων, δια της παρούσης ηλεκτρονικής αναφοράς, κυβερνητικών και λοιπών φυσικών προσώπων και οργάνων της Διοικήσεως.

Στην παρούσα καταγγελτική ηλεκτρονική αναφορά μου προς σας, επισυνάπτω αντίγραφο της σχετικής Γνωμοδοτήσεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για να αντιληφθείτε το επίμαχο ζήτημα, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε και πρέπει να ζητήσετε, κατά την διεξαγωγή του πειθαρχικού ελέγχου, που, εκ της ιδιότητός σας και εκ του νόμου, υποχρεούσθε να διενεργήσετε, αλλά και από εμέ, εφόσον το επιθυμείτε.

Επειδή, δια της παρούσης, καταγγέλεται και η διάπραξη ποινικών και αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων (παράβαση καθήκοντος, απιστία περί την Υπηρεσία), σας υπενθυμίζω τις διατάξεις του άρθρου 38 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας και τις υποχρεώσεις σας, που απορρέουν, εξ αυτών, ως ανωτάτου οργάνου της Διοικήσεως.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ, για τις άμεσες ενέργειες, στις οποίες οφείλετε να προβείτε και φυσικά, έχω την απαίτηση να με ενημερώσετε, σχετικώς.

(Η παρούσα πρόκειται να αποσταλεί και στον Συνήγορο του Πολίτη).


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Φυσικά, σήμερα, υπέβαλα το κείμενο της παραπάνω αναφοράς/καταγγελίας και στον Συνήγορο του Πολίτη, με την, υπ´ αριθμ. πρωτοκόλλου 15.759/29-3-2023, ηλεκτρονική αναφορά μου.

Εννοείται ότι, σιγά-σιγά, ο κλοιός σφίγγει και τα ψέμματα τελειώνουν.

Οψόμεθα..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).