Υπόθεση δωροδοκιών της Novartis : Σε πράξεις απελπισίας και αυτοχειριασμού οδηγείται το παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα, με την δημοσιοποίηση ορισμένων υπεξαιρεμένων, από τον Ιωάννη Αγγελή, απόρρητων εγγράφων του FBI. (Όλα τα μωρά, στην πίστα)...






Ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, που υποτίθεται ότι ερευνά την υποτιθέμενη πολιτική καθοδήγηση (από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) της υπόθεσης του σκανδάλου των χρηματισμών πολιτικών προσώπων και άλλων κρατικών αξιωματούχων, που έκανε η φαρμακευτική πολυεθνική εταιρεία Novartis, προκειμένου να προωθήσει, στην ελληνική αγορά, τα προϊόντα της και να κρατήσει την δεσπόζουσα θέση της, εντός αυτής, έχει οδηγηθεί, μέσα στην απελπισία της, σε πράξεις αυτοχειριασμού, προκειμένου να μπορέσει να αποκαλύψει τις ταυτότητες των προστατευμένων, από το FBI, μαρτύρων, που έδωσαν τα στοιχεία και έδεσαν την υπόθεση, έχει καταστεί, απολύτως, σαφές, από την χθεσινή (3/6/2020) διαρροή των υπεξαιρεμένων, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, εκθέσεων του FBI, που εστάλησαν, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, με τον όρο της μη χρήσης τους, στα δικαστήρια.

Διαβάζοντας το παρακάτω μεταφρασμένο απόσπασμα ενός, από τα έγγραφα του FBI, που συντάχθηκε, στις 27 Μαΐου του 2017 και το οποίο υπεξαίρεσε, ως επόπτης των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, ο Ιωάννης Αγγελής, αντιλαμβανόμαστε, το περί ποίου πράγματος γίνεται λόγος, καθώς και το τεράστιο μέγεθος της προαναφερόμενης απελπισίας, στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο του προσωπικού του παλαιού αστικού πολιτικού συστήματος.

Ας δούμε το περιεχόμενό του :


"Κατά την προρρηθείσα χρονική περίοδο (2008-2014), σύμφωνα με τους δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ανώτεροι διοικητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα, που παρέλαβαν παράνομες δωροδοκίες από την NVG, είναι, μεταξύ άλλων, και οι ακόλουθοι:

– Νίκος Μανιαδάκης, ανώτερος σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συνεργάτης στην Ενική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην Υπουργός Υγείας.

Δημήτριος Λιντζέρης, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και πρώην Πρόεδρος του ΕΟΦ.

Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Δ/ντής του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του WHO, Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Φορέα Δομών Υγείας για Τοπικές Αρχές, και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

– Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους, ανώτερους αξιωματούχος στο Υπουργείο Υγείας και Πρόεδρος του Ελληνικού Οφθαλμολογικού Συνδέσμου.

– Ιωάννης Κυριακόπουλος, σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας στον Τομέα Κοστολόγησης Φαρμάκων και αποζημίωσης και διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

– Κυριάκος Σουλιώτης, σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρώην αξιωματούχος στο Υπουργείο Υγείας και πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΠΥ.

Ιωάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών.

-Μαρία Καπετανίδου, επικεφαλής του Τμήματος Συνταγογράφησης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΦ.

– Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και πρώην επικεφαλής του φαρμακείου του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, ενός δημοσίου νοσηλευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα.

– Μαρία Γείτονα, καθηγήτρια Οικονομίας της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πρόεδρος και ιδρυτής του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Φορέα Φαρμακοοικονομίας (HELSPOR) και

– Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άνοιας και Νόσου Alzheimer, Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Δράσης για την Άνοια και τη Νόσο Alzheimer του Υπουργείου Υγείας".


Με την δημοσιοποίηση αυτού του εγγράφου του FBI, το παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας υποχρεώνεται να δώσει βορά, στην αδηφάγο δημοσιότητα, κάποια από τα μέλη του - τον , ήδη, κραγμένο Ανδρέα Λοβέρδο, τον, επίσης, ξεφωνημένο Γιάννη Στουρνάρα (τον οποίο, όμως, δυστυχώς, η κυβέρνηση επανατοποθετεί, ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και καλόν είναι να επανεξετάσει αυτή την πράξη της), τον ξωφλημένο και υποδειχθέντα, ως ταμία του Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Λιντζέρη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, το "νέο αστέρι" της Νέας Δημοκρατίας - και αυτό το πράττει, προκειμένου να "σώσει" τα υπόλοιπα μέλη της, που αναφέρονται, στα, ήδη, γνωστοποιημένα έγγραφα της υπόθεσης των δωροδοκιών, που διέπραξε η Novartis (τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους άλλους, για τους οποίους υποτίθεται ότι τα υπάρχοντα στοιχεία είναι "ανεπαρκή", ή "ασθενή").

Κυρίως, όμως, το, πολλαπλώς και παντοιοτρόπως, αμαρτωλό παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας, με αυτές τις ενέργειες, προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του, αφού, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται σαφές ότι αυτή η οργανωμένη και συστηματοποιημένη πρακτική των δωροδοκιών, από την οικονομική ολιγαρχία (και όχι, μόνον, από αυτήν), δεν αφορά, απλώς, κάποια "κακά" και "διεφθαρμένα" πολιτικά πρόσωπα, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας του παλαιού αστικού πολιτικού και ιδίως, του κομματικού συστήματος, αφού η λυσσώδης υπεράσπιση των "αμαρτησάντων" αποδεικνύει απλώς, ότι αυτοί δεν έπραξαν όσα έπραξαν, μόνο, για το προσωπικό όφελός τους, αλλά, προφανώς, γέμιζαν, με το μαύρο πολιτικό χρήμα αυτών των άνομων συναλλαγών και τα κομματικά ταμεία.


Αλλά για να επιτύχει το παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας να αποδομήσει τα μη αποδομήσιμα έγγραφα του FBI, πρέπει να αποκαλύψει τα ονόματα των προστατευμένων, από το FBI, μαρτύρων, να τους διασύρει και έτσι να μπορέσει να "διαψεύσει" τις καταθέσεις, που έδωσαν, στις Η.Π.Α. και στις οποίες στηρίχθηκε το FBI, εκδίδοντας τα έγγραφα, που εξέδωσε.

Δυστυχώς, τα υπεξαιρεμένα, από τον Ιωάννη Αγγελή, έγγραφα του FBI, βοηθούν το πολιτικό σύστημα της χώρας, στην αναγνώριση των προστατευμένων μαρτύρων, αφού, στα έγγραφα αυτά, δεν κατονομάζονται, μεν, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά περιγράγράφονται, με τρόπο, που μπορούν να αναγνωρισθούν.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα :


"Oι καταγγέλλοντες (στο εξής C1 και C2) είναι και οι δύο Έλληνες πολίτες και παρείχαν την ακόλουθη πληροφόρηση: o C1 προσελήφθη (και απασχολούνταν) από την Novartis Ελλάς S.A.C.I. (NVG) περίπου τον Ιούνιο του έτους 2008 έως τον Οκτώβριο του έτους 2014 ως Διευθυντής Επικοινωνίας και Συλλογικής Ευθύνης. Με αυτή την ιδιότητα ο C1 ήταν υπεύθυνος για τα μέσα και τις δημόσιες σχέσεις και πρωτοβουλίες πρόσβασης στην αγορά στην Ελλάδα. Ο C1 συνήθως εργαζόταν με κατώτερους ειδικούς μέσα στην NVG, συμπεριλαμβανομένων ειδικών υπεύθυνων για αύξηση της προσβασιμότητας της NVG στην αγορά συνταγογράφησης φαρμάκων στην Ελλάδα, στην ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών μέσων και προώθησης.

Ο C2 προσελήφθη από την NVG (και εργαζόταν εκεί) περίπου από τον Νοέμβριο του έτους 2006 μέχρι και τον Μάρτιο του έτους 2013, πρώτα ως Αντιπρόσωπος Πωλήσεων και αργότερα αναβαθμίστηκε σε Διευθυντή Πωλήσεων Πρώτης Γραμμής. Και υπό τις ανωτέρω δύο ιδιότητες, ο C2 ήταν υπεύθυνος για την επέκταση του δικτύου πωλήσεων για μία ποικιλία σκευασμάτων της Novartis στην Ελλάδα. Περίπου τον Μάρτιο του έτους 2013, ο C2 μετέφερε στo Tμήμα (generic) της Novartis τον Sandoz, όπου απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή Περιφερειακών Πωλήσεων. Ο C2 εγκατέλειψε την εταιρία περίπου τον Δεκέμβριο του έτους 2014.

Οι (αρμοδιότητες και) ευθύνες και των δύο καταγγελλόντων τους τοποθετούσαν σε εξαιρετική θέση εκ της οποίας είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς της NVG σε αλλοδαπούς αξιωματούχους στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων εσωτερικά e-mail της Νovartis, παρουσιάσεις με PowerPoint, καταστάσεις που χρησιμοποιούνται κατά τη διερεύνηση ισολογισμών (διαγράμματα λογαριασμών καθολικού) και σε άλλα έγγραφα αφορώντα το σχέδιο της NVG το σχετιζόμενο με τις δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων σε αντάλλαγμα της συνταγογράφησης προϊόντων της Novartis, καταστάσεις περιέχουσες ονοματεπώνυμα, ποσά και ημερομηνίες καταβολών σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και καταστάσεις εμφαίνουσες αυξημένες καταβολές σε εταιρίες μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος επί σκοπώ δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων".


Αλλά η αλήθεια εξακολουθεί να είναι πικρή, για το παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας, διότι η αναγνώριση των συγκεκριμένων προσώπων των προστατευμένων μαρτύρων δεν μπορεί να συνοδεύεται, από το υπόλοιπο - πέραν των καταθέσεών τους, στο FBI και πιθανότατα, στην Ελένη Τουλουπάκη και στους άλλους εισαγγελείς, κατά της διαφθοράς - αποδεικτικό υλικό, το οποίο κατέθεσαν και σαφώς, υπάρχει, στην αμερικανική δικογραφία και πιθανώς και στο ελληνικό δικαστικό σύστημα. 

(Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιωάννης Αγγελής, με περισσή αγωνία, έχει γράψει, στις παλαιές αναφορές του, ότι η Ελένη Τουλουπάκη του έχει πει ότι υπάρχει και βίντεο, που αποδεικνύει την ύπαρξη δωροδοκιών Ελλήνων πολιτικών, για να του πει, αργότερα, όταν αυτός ζήτησε να δει το βίντεο αυτό, ότι δεν έχει, ή ότι δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο. Και αυτό είναι πολύ πιθανόν να συνέβη, επειδή η ανακρίτρια, από κάποια στιγμή και μετά, είχε παύσει να του έχει εμπιστοσύνη).

Έτσι, δυστυχώς, για το παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας, οι Έλληνες αστοί πολιτικοί δεν έχουν πρόσβαση, στα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας του FBI και του ελληνικού δικαστικού συστήματος, όπως επίσης, δεν έχουν, στα χέρια τους, όλα τα απόρρητα έγγραφα του FBI, διότι, όπως κλαψουρίζει ο Ιωάννης Αγγελής, η Ελένη Τουλουπάκη του έχει κρύψει, στοιχεία της δικογραφίας και των εγγράφων, που έχουν στείλει οι Αμερικανοί (οι οποίοι, προφανώς, δεν έχουν στείλει όλα τα στοιχεία, που έχει το Ομοσπανδιακό Γραφείο Ερευνών - το FBI), ενώ, επίσης το παλαιό ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα δεν γνωρίζει, ούτε τον ακριβή αριθμό των προστατευμένων, από το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, μαρτύρων, οι οποίοι είναι πιθανόν να είναι περισσότεροι των εμφανιζόμενων, στα δημοσιοποιημένα έγγραφα του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Αυτή η κατάσταση, απλώς, μεγαλώνει την απελπισία των πολιτικών του παλαιού αστικού πολιτικού συστήματος, αφού ο Ιωάννης Αγγελής παρέδωσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή της βουλής και το έγγραφο εκείνο, που, ήδη, εδώ και πολύν καιρό  γνωρίζουμε και με το οποίο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιτρέπει, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία, που παρέχονται, για να ερευνηθούν οι πράξεις και τα έργα του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάριου Σαλμά και των υπολοίπων.

Δεν είμαι εγώ, που θα στενοχωρηθώ, γι' αυτό. Ούτε και η ελληνική κοινωνία πρέπει να αισθανθεί οποιαδήποτε αισθήματα συμπόνιας, για αυτό το σάπιο κύκλωμα.

Αρκεί όλοι μας να αντιληφθούμε ότι, έτσι λειτουργεί το σύστημα και έτσι οργανώνουν και συστηματικοποιούν τα πράγματα οι ελίτ του σύγχρονου γραφειοκρατικού καπιταλισμού. Κάτι που δεν είναι καινούργιο, αλλά υπήρχε, ως κεντρικό συστατικό στοιχείο και στις παλαιότερες εκδόσεις του καπιταλιστικού συστήματος.

Και όχι, μόνον, αυτού...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).