Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο Νίκος Παππάς; Μα, φυσικά, με τον Σάμπυ Μιωνή. (Όποιος την νύκτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί).


Οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι Νίκου Παππά - Σάμπυ Μιωνή, που παρουσιάζονται, παραπάνω και ολοκληρώνονται, παρακάτω, έστω και αν έχει χρησιμοποιηθεί η κοπτορραπτική, όπως λέει ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι, απολύτως, αποκαλυπτικοί, για το περιβάλλον της θεσμικής σήψης, που διακατέχει το σύνολο του ελληνικού πολιτκού συστήματος. Πολύ περισσότερο, που ο Μιωνής ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και άλλες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του (με τον Παππά και άλλα μέλη του πολιτικού κόσμου), τα κείμενα των οποίων θα δώσει ο ίδιος, στην δημοσιότητα, όταν (και αν) εκείνος θεωρήσει ότι κάτι τέτοιο θα του είναι χρήσιμο. Προφανώς, η Μοσάντ έχει κάνει καλά την δουλειά της...







Η συνάντηση και η συνομιλία του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή πρόκειται να παρουσιασθεί, ως θέμα, στο παρόν δημοσίευμα. Αυτό το περιστατικό, που έφερε, στην δημοσιότητα ο συνομιλητής του, τότε, υπουργού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, έχει την δική του ιδιαίτερη σημασία και αξία, αφού, με την σειρά του, καταγράφει το βάθος της ηθικής καταβαράθρωσης του ριζοσπαστικοφανούς ΣΥΡΙΖΑ και της, περίπου, πλήρους ταύτισης των ακολουθούμενων πρακτικών του, με τις πρακτικές του γνωστού διεφθαρμένου κλασικού αστικού πολιτικού συστήματος, τις οποίες υποτίθεται ότι οι αριστεροί "ριζοσπάστες" ήλθαν για να τις καταργήσουν.

Μόνο, που, αντί να καταργήσουν τις διεφθαρμένες πρακτικές του αστικού πολιτικού κοσμου, οι "ριζοσπάστες" αυτοί προτίμησαν να τις υιοθετήσουν και επισήμως, διότι, απλούστατα, οι διακηρύξεις τους αυτές ήσαν κούφιες και κενές περιεχομένου, αφού και οι ίδιοι ήσαν και είναι, πολιτικά, διεφθαρμένοι, ως το μεδούλι.


Είναι γεγονός ότι η διαβόητη συνομιλία του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή, που έγινε, στην Κύπρο, στις 26/5/2016, υπό την αιγίδα της ισραηλινής κυβέρνησης και του ίδιου του Μπίμπι Νετανιάχου και ηχογραφήθηκε, από τον ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία, που εμπλέκεται στην λίστα Lagarde και είχε φορολογικές εκκρεμότητες, εξ αιτίας αυτής της εμπλοκής και που, όπως φαίνεται, αποτελεί ένα όργανο του κράτους του Ισραήλ, είναι κυριολεκτικά, για γέλια και για κλάματα.

Αυτός ο ίδιος ο διάλογος των δύο ανδρών, ως προς το περιεχόμενο του, έχει ένα επίπεδο, το οποίο ισούται με το επίπεδο των συνομιλιών, που γίνονται μεταξύ των μπράβων της νύχτας και φυσικά, αποτελεί ένα ανεξίτηλο αίσχος, για τον, τότε, υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος, άλλωστε, είναι τα αυτιά, τα μάτια και τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά, το πρόβλημα αυτό δεν είναι προσωπικό. Αφορά και τον πρώην πρωθυπουργό, που, προφανώς, ενέκρινε την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης και πληροφορήθηκε, τα όσα ελέχθησαν όπως, επίσης, το πρόβλημα αυτό αφορά και ολόκληρη την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.









 Όπως φαίνεται, από το κείμενο της συνομιλίας, ο Νίκος Παππάς δέχεται ότι υπάρχουν παραθεσμικές δουλειές, οι οποίες γίνονταν, με την ανοχή της ηγεσίας, υπό την προϋπόθεση να μην “κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού μας” και φυσικά, αυτό είναι και το χειρότερο σημείο αυτου του διαλόγου, αφού δείχνει, με πλήρη σαφήνεια το απύθμενο μέγεθος της ηθικής κατακρήμνισης της ηγεσίας των αριστερών "ριζοσπαστών" και την εθελουσία προσχώρηση τους, στον κλασικό αστικό πολιτικό χώρο και την υιοθέτηση των βρωμερών πρακτικών διαχείρισης της εξουσίας.

Μετά την αποκάλυψη του ρυπαρού περιεχομένου της συνομιλίας του, με τον Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς, στις 22/6/2020, προσπάθησε να περάσει, στην αντεπίθεση, λέγοντας τα εξής :

"Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ, για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράϊκου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα, μάλλον, την ΛΑΡΚΟ, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας την βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις, επίσης, στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους, που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά, από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Τι ζητούσε επίμονα, από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

Γιατί τρέμει, σαν τον ψάρι, την κατ’ αντιπαράσταση, εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

Γιατί, το 2013, μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός, μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται, με την γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι, όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης''.


Εύκολα τα λόγια. 

Ιδίως, όταν ο Νίκος Παππάς χρησιμοποιεί και λέει άλλες αλήθειες, προκειμένου να κρύψει τις δικές του αθλιότητες. Διότι, όντως, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να δώσει τις εξηγήσεις, που αποφεύγει να δώσει, για την υπόθεση των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, που έφθασαν, στον Σταύρο Παπασταύρου και που, όπως πιστεύεται, χρηματοδότησαν τις προεκλογικές ανάγκες του, για τις βουλευτικές εκλογές της 25/1/2015, όπως, επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει να έλθει ενώπιος ενωπίω, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος, προφανώς, έχει ράματα, για την γούνα του Σαμαρά, αλλά αυτές οι αλήθειες δεν έχουν καμμία σχέση με τις βρωμιές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τις αποκλίνουσες ατζέντες του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τις οποίες γίνεται λόγος, από τον Νίκο Παππά, στην συνομιλία του, με τον Σάμπυ Μιωνή.

Όπως, επίσης, οι αθλιότητες του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Παπασταύρου, κατά την διάρκεια της περιόδου πριν και κατά την διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του Ιανουααρίου του 2015, δεν έχουν καμμία σχέση, με το γεγονός ότι από αυτή την ιστορία των πολλών (προφανώς, παράνομων και σκοτεινών) χρημάτων, στα πλαίσια της "ατζέντας Παπαγγελόπουλου", για την οποία κάνει λόγο, ο, τότε υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπουργός λέει ότι ξέρει, καταλαβαίνει, οσμίζεται και μαθαίνει ότι πολλοί "βγάζουν πολλά λεφτά".

Ο Νίκος Παππάς, ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να δώσουν πολύ περισσότερες εξηγήσεις, για όλες αυτές τις αθλιότητες. Και φυσικά, κάποιες από αυτές, θα υποχρεωθούν να τις δώσουν. 

Το αστείο, στην όλη υπόθεση, είναι ότι ο Νίκος Παππάς και γενικότερα, οι συριζαίοι υπήρξαν, τελείως, ανυποψίαστοι (ή αδιάφοροι), για το ότι ο Σάμπυ Μιωνής - ένας άνθρωπος που έχει άκρες, στο ισραηλινό κράτος - θα μαγνωτοφωνούσε αυτή την συνομιλία του, με τον Νίκο Παππά (όπως, προφανώς, μαγνητοφώνησε και τις άλλες συνομιλίες του, με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι έχουν υπάρξει και άλλες συνομιλίες του, με τον άνθρωπο αυτό, ο οποίος θα έχει καταγράψει και άλλες συνομιλίες του, με στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων μελών του ελληνικού πολιτικού κόσμου).

Έτσι, όμως, είναι η ζωή. Όταν παίζεις τον παπά, έρχεται η στιγμή, που πληρώνεις και το σχετικό κόστος. Διότι "όποιος την νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί".

Αυτό έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…