Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του αμερικανικού κράτους, με την Novartis και το ηχηρό χαστούκι στο ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα, που, πλέον, "τα πήρε" και επισήμως. (Και Μνημόνια εφάρμοζαν και λαδώνονταν. Καθαρά ελληνικό το σκάνδαλο. Από τα 345 εκατομμύρια $ του προστίμου, τα 310 αφορούν την Novartis Hellas).



Ότι το παλαιό αστικό πολιτικό σύστημα τα έπαιρνε, από την Novartis, δεν χρειαζόταν να αποδειχθεί, από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τον οποίο υποχρεώθηκε να κάνει η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, με το αμερικανικό κράτος. Όμως, η πράξη της αυτή δεν είναι άνευ σημασίας, διότι, τώρα, πλέον, επισημοποιεί, με τις απαραίτητες σφραγίδες του αμερικανικού κράτους, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο δίνει των, υπέρ πάντων, αγώνα, για να βγάλει τον εαυτό του "λάδι", στην πραγματικότητα, λαδώνονταν, από την Novartis και μάλιστα, κατά την περίοδο 2012 - 2015 (κυβερνήσεις Λουκά Παπαδήμου - Παναγιώτη Πικραμένου - Αντώνη Σαμαρά), που εφάρμοζαν το δεύτερο Μνημόνιο και οδηγούσαν, σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία, καταληστεύοντας τον πληθυσμό της χώρας μας.

Δεν ήταν τόσο πολύ διεθνές το σκάνδαλο της εταιρείας Novartis. Κατά συντριπτική πλειοψηφία, είναι ελληνικό, αφού, από το πρόστιμο των 345.000.000,00 δολλαρίων, το οποίο αποδέχτηκε να καταβάλει, στο αμερικανικό δημόσιο, η εταιρεία, τα 310.000.000,00 $, αφορούν τις παράνομες δραστηριότητες της, στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα, για τα όσα διέπραξε, στο Βιετνάμ και στην Νότια Κορέα.

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω έγγραφο, που αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η αναφορά, στην πολιτική διάσταση του σκανδάλου, που αφορά την Novartis HELLAS είναι σαφής και ευθεία, αφού, στην ουσία τους, υιοθετούνται, απολύτως οι πληροφορίες του FBI και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, τις οποίες η Novartis  τις αποδέχεται, πλήρως. Και όχι μόνον αυτό.

Έτσι, ομολογείται ότι τα στελέχη της Novartis, μεταξύ αυτών και οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά και άλλα γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, συνειδητά και εσκεμμένα, συνωμότησαν και συμφώνησαν να διαπράξουν αδικήματα κατά του αμερικανικού Δημοσίου, ήτοι «να παρακινήσουν τους ξένους αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους, στην κυβέρνηση και στους Οργανισμούς και στα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, των Οργανισμών και των Οργάνων, προκειμένου να βοηθήσουν την Novartis Hellas».

Τα γνωστά πρόσωπα, που αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου του New Jersey, είναι όσα περιλαμβάνονται, στην αμερικανική δικογραφία, τα έχουν κατονομάσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι οι :

Αντώνης Σαμαράς
Άδωνις Γεωργιάδης
Ανδρέας Λοβέρδος
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Μάριος Σαλμάς
Ανδρέας Λυκουρέντζος
Γιάννης Στουρνάρας.

Για να μάθει περισσότερα, για τους υπόλοιπους, το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να ρωτήσει το αμερικανικό δικαστήριο. (Αν και δεν χρειάζεται).

Επίσης, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση : «Από περίπου το 2012 έως το 2015, η Novartis Greece συμμετείχε σε ένα σχέδιο διαφθοράς για την παροχή αθέμιτων αμοιβών και πραγμάτων αξίας σε ιατρικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων κρατικών και κρατικών ελεγχόμενων νοσοκομείων και κλινικών, για να αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα και να αυξήσει τις πωλήσεις του Lucentis σε Ελλάδα. Επιπλέον, από περίπου το 2009-2012, η Novartis Greece πραγματοποίησε επιδημιολογικές μελέτες που είχαν σχεδιαστεί κυρίως για την προώθηση των πωλήσεων προϊόντων Novartis στην Ελλάδα».

Το χειρότερο, για την Novartis, είναι ότι «υποχρεώνεται η εταιρεία να υποβάλλει, περιοδικά στο προσωπικό της αρμόδιας Επιτροπής, κατά την διάρκεια τριετούς θητείας, την πρόοδο της μεταμέλειας της και την εφαρμογή μέτρων συμμόρφωσης» και φυσικά, «κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν ο εναγόμενος ανακαλύψει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν ήδη αναφερθεί, στο προσωπικό της Επιτροπής, ότι αμφισβητήσιμες, ή “διεφθαρμένες” πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων, ενδέχεται να έχουν προσφερθεί, υποσχεθεί, πληρωθεί ή εγκριθεί από τον εναγόμενο, ή οποιαδήποτε οντότητα, ή πρόσωπο, που ενεργεί εκ μέρους του εναγόμενου, ή ότι έχουν διατηρηθεί σχετικά ψεύτικα βιβλία και αρχεία, όλα αυτά θα πρέπει να αναφερθούν αμέσως».

Και εάν όλα αυτά δεν αναφερθούν, η Novartis θα αποκλεισθεί, από την αμερικανική κεφαλαιαγορά. Απλά πράγματα και καθαρά.

Βέβαια, εδώ, στην Ελλάδα, ο αστικός πολιτικός κόσμος καμώνεται τον ανήξερο. Παριστάνει τον αθώο.

Ό, τι και αν κάνει, όμως, δεν τον γλυτώνει τίποτε. Η ξεφτίλα είναι, ήδη, παρούσα και, με την εξέλιξη και την πρόοδο της υπόθεσης, θα διογκωθεί.

Ως εκ τούτου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντώνης Σαμαράς και τα άλλα τα "παιδιά", δεν πρέπει να αισθάνονται - και σίγουρα, δεν αισθάνονται -, καθόλου καλά.

Δεν τους φταίει κανείς. Ας πρόσεχαν... 

Σχόλια

Ο χρήστης dimitrt είπε…
Ουτε ηταν ουτε θα ειναι ησυχα τα καθαρματα.Δεμενους τους εχουν και οτι τους ζητηθει θα το κανουν.Πρεπει αμεσα να τους διωξουμε ,κινδυνευουμε αμεσα.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Αν υπάρχει, σε εμένα, απογοήτευση, συνδυασμένη, με μεγάλη λύπη, για κάτι, είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός όλους αυτούς τους καλύπτει. Δυστυχώς.

Και αυτό αποδεικνύει ότι οι μίζες αυτές δεν ήσαν, απλώς, προσωπικές και δεν αφορούσαν, μόνο, τα συγκεκριμένα άτομα του πολιτικού κόσμου, που εμπλέκονται, στις δωροδοκίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).