Πάλι μπλεγμένος ο Αντωνάκης ο Σαμαράς - αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη : Τον ψάχνουν για να δώσει εξηγήσεις, για ένα "μικροποσόν" 2.600.000,00 €. Τις οποίες έχει την υποχρέωση να δώσει.





Δεν πρόλαβα να θυμηθώ (μόλις, στο προηγούμενο δημοσίευμα, σε αυτό εδώ το μπλογκ) το σκοτεινό παρελθόν του Αντωνάκη του Σαμαρά, έτσι όπως το περιγράφουν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η "Αικατερίνη Κελέση" - και νά'σου κι έρχεται, στην επιφάνεια, μια άλλη μίζα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, που μέσω του Σταύρου Παπασταύρου, του γνωστού κολλητού του πρώην πρωθυπουργού, λέγεται ότι (πιστεύεται ότι) κατέληξε, στις τσέπες του Αντώνη Σαμαρά, για να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές της 25/1/2015.

Αυτή η καταγγελία, που δεν διερευνήθηκε, από την βουλή, δηλαδή από τον φυσικό δικαστή του Αντώνη Σαμαρά, υπό την ιδιότητά του, ως πρωθυπουργού, προκύπτει, από μια παλιά κατάθεση της ελληνοελβετίδας μάρτυρος Αρτέμιδος Νιάρου, που εργάζεται σε ελβετική εταιρία ιδιωτικών ερευνών και ασχολήθηκε, με μια αγοραπωλησία ορυχείου νικελίου στην  Σλαβομακεδονία και η οποία μαρτυρική κατάθεση δόθηκε, τον Οκτώβριο του 2015, στους οικονομικούς εισαγγελείς (υπό τον γνωστό Παναγιώτη Αθανασίου), οι οποίοι κάλυψαν την υπόθεση και την αρχειοθέτησαν, αντί να την στείλουν, στην βουλή, για περαιτέρω διερεύνηση.

Άραγε, γιατί πιστεύεται, "στην πιάτσα", ότι ο Αντωνάκης ο Σαμαράς είναι αυτός, στον οποίο κατέληξε αυτό το ποσόν και όχι σε κάποιον άλλο, από εκείνους, με τους οποίους συνεργάζεται ο Σταύρος Παπασταύρου, αποτελώντας τον αχυράνθρωπό τους; 

Προφανώς, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και φυσικά, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Όπως εξηγήσεις οφείλει να δώσει, για όσα έπραξαν και όσα δεν έπραξαν ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και οι άλλοι οικονομικοί εισαγγελείς, που έθαψαν την μαρτυρική κατάθεση της Αρτέμιδις Νιάρου, αρχειοθετώντας την καταγγελία της, η οποία συνοδευόταν, από ένα λεπτομερές σχεδιάγραμμα - τμήμα του οποίου είναι το φωτοτυπημένο ντοκουμέντο, με το οποίο ξεκινάει το παρόν δημοσίευμα -, ενώ όφειλαν, αμελλητί, να παραπέμψουν την υπόθεση, στην βουλή, η οποία ήταν το αρμόδιο δικαστικό όργανο, το οποίο έπρεπε να κρίνει τα πεπραγμένα του Αντώνη Σαμαρά, ως πρωθυπουργού και το εάν η υπόθεση έχει παραγραφεί ή όχι, ή το εάν έχριζε περαιτέρω διερεύνησης, ως έχουσα σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


 


Αυτή είναι η κατάθεση της κ. Αρτέμιδος Νιάρου, που αφορά το σκέλος των παράνομων αχυρανθρωπικών δραστηριοτήτων του Σταύρου Παπασταύρου, στην Σλαβομακεδονία, μέσω του ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία Βenny Steinmetz, ο οποίος έχει απασχολήσει τις δικαστικές αρχές διαφόρων χωρών και πρωταγωνιστεί και στην σκοτεινή ελληνική υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ.


Με λίγα λόγια ο Σταύρος Παπασταύρου καταγγέλεται, ως αχυράνθρωπος του Βenny Steinmetz, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά και κατηγορείται για παράνομες πρακτικές στις εξαγορές εταιριών, ενώ στο λεπτομερές σχεδιάγραμμα, προκύπτει ότι, από την εταιρεία Fairwinds Assets Incorporated, με έδρα τον Παναμά, δόθηκαν, στον, τότε, σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, 2.600.000,00 € , για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών της 25/1/2015.

Το ζήτημα που προκύπτει, από όλα αυτά, είναι το εάν ο Σαμαράς έδωσε τα χρήματα αυτά, στην Νέα Δημοκρατία, ή εάν τα έβαλε, στην τσέπη του (όλα, ή, ένα μέρος, από αυτά).

Αυτό είναι το πιό σημαντικό ερώτημα και το ζητούμενο, σε αυτή την υπόθεση.

Όλα τα άλλα είναι άνευ ουσίας...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).