Αντισημιτισμός : Μια έννοια την οποία σφετερίζονται και χρησιμοποιούν, προπαγανδιστικά, οι Ισραηλίτες. Σημίτες δεν είναι, μόνον, οι Ισραηλίτες. Σημίτες είναι και οι Άραβες, ενώ η Χαμάς δεν είναι, απλώς, μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως θέλει να ισχυρίζεται το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το κατεστημένο ολόκληρης της Δύσης. («Το να είσαι Εβραίος σημαίνει ότι είσαι, πάντα, με τον καταπιεσμένο και ποτέ, με τον καταπιεστή» έλεγε ο Marek Edelman. Πολύ καλό, για να είναι αληθινό)…

 




«Το να είσαι Εβραίος σημαίνει ότι είσαι πάντα, με τον καταπιεσμένο και ποτέ, με τον καταπιεστή» έλεγε ο Marek Edelman, που ήταν ο τελευταίος επιζών, από την εξέγερση του γκέτο της Βαρσοβίας, όταν αναφερόταν, στα εγκλήματα του Ισραήλ, κατά των Παλαιστινίων. 

Προφανώς, μιλούσε, με βάση το δέον, όσων έζησε, στο γκέτο. Όμως έσφαλε. Δεν ήσαν και δεν είναι έτσι, τα πράγματα. 

Το γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα προκύπτει και από όσα ακολουθούν.

Ας δούμε την χθεσινή ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και θα γίνει κατανοητό, περί τίνος πρόκειται :


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Τόσο τα γκράφιτι  στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό.

Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων.

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2023

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος


Αυτή είναι η χθεσινή ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, στην οποία αξίζει μια απάντηση. 

Εννοείται, βέβαια, ότι ο βανδαλισμός, εις βάρος της περιουσίας του Εβραίου Έλληνα πολίτη, που καταγγέλλεται, στην ανακοίνωση, αποτελεί πράξη, απολύτως, καταδικαστέα, η οποία πρέπει να παταχθεί, πάνω στην γέννηση της, τώρα, δηλαδή, που το περιστατικό έγινε και προτού πάρει οποιαδήποτε μικρότερη ή μεγαλύτερη έκταση. 

Από εκεί και πέρα, αυτό που χρειάζεται, είναι η ψύχραιμη κριτική, στο ευρύτερο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου  Ελλάδας, που συγχέει έννοιες και κοινωνικά οργανωτικά σχήματα, που δεν πρέπει να συγχέονται και βέβαια, αυτό το έπραξε, προκειμένου να δικαιολογήσει γεγονότα και καταστάσεις, που ένα ψύχραιμο μάτι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδεχθεί, επειδή, απλώς και μόνο το λέει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας. 

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. 

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, σχετικά, με τον όρο αντισημιτισμός. 


Ο όρος αυτός προϋποθέτει την ύπαρξη του σημιτισμού. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό· δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό. 


Ότι οι Ισραηλίτες είναι Σημίτες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Σημίτες όμως δεν είναι, μόνον, οι Ισραηλίτες. Σημίτες είναι και οι Άραβες. 


Το πρόβλημα, που γεννάται είναι ότι την έννοια του σημιτισμού την σφετερίζονται, σε μόνιμη βάση, οι Ισραηλίτες και την μονοπωλούν. Ως εκ τούτου, με αυτόν τον σφετερισμό και αυτή την μονοπώληση, έχουν σφετεριστεί και την έννοια του αντισημιτισμού, ως το αντίπαλο δέος του εβραϊσμού. 


Όπως θα έπρεπε να είναι γνωστό, ο αντισημιτισμός δεν αποτελεί μονοπώλιο των Ισραηλιτών. Μπορεί αυτοί να επιδιώκουν να τον μονοπωλούν, ως αντίπαλο δέος και ως επιχείρημα, για κάθε κριτική, που τους γίνεται, αλλά ο αντισημιτισμός αφορά και τους Άραβες, ως έννοια η οποία στρέφεται, εναντίον τους, εξ αντικειμένου, αφού και αυτοί είναι Σημίτες. 


Τώρα, όσον αφορά την ουσία του συνθήματος, που έχει γραφτεί και στον τοίχο που απεικονίζεται, πρέπει να αναφέρω ότι, κατά την γνώμη μου, το σύνθημα αυτό είναι εσφαλμένο, ως προς το γεγονός ότι θεωρεί όλους τους Εβραίους, ως ναζί. 


Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν είναι οι Εβραίοι, ναζί. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι κάποιοι (και αρκετοί, έως πολλοί) Εβραίοι δεν συμπεριφέρονται, όπως συμπεριφέρονταν οι ναζί. 


Αλλά και αυτό είναι μια κριτική, που μπορεί να τεθεί, σε συζήτηση. Αρκεί οι όροι της συζήτησης να είναι ξεκαθαρισμένοι.


Και ως εκ τούτου, όταν, γίνεται συζήτηση, τουλάχιστον, ορθό είναι να χρησιμοποιούμε και τους αντίστοιχους όρους, που εκφράζουν την πραγματικότητα και όχι την προπαγάνδα.


(Το amusement, στην όλη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι σημερινοί Εβραίοι και όλοι οι σημερινοί Άραβες, Σημίτες).


Αλλά όσον αφορά την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, το πρόβλημα δεν βρίσκεται, μόνον, στον σφετερισμό της έννοιας του αντισημιτισμού. 


Ένα άλλο, επίσης, σημαντικό πρόβλημα, που υπάρχει, στην ανακοίνωση ου Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, εντοπίζεται, σε αυτό, που αποκαλεί, ως πόλεμο του Ισραήλ, με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. 


Καταρχήν, υπάρχει αντίφαση στους όρους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πόλεμος, ανάμεσα, σε ένα κράτος και μια - έστω μαχητική - οργάνωση, όπως είναι η Χαμάς. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας θεωρεί ότι υπάρχει πόλεμος, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς και έτσι, δεν κάνει η τίποτε άλλο, από το να αναβιβάζει την παλαιστινιακή οργάνωση, σε, οιονεί, κρατική οντότητα και να υποβιβάζει το Ισραήλ, σε κάτι υποδεέστερο, από κράτος. 


Πέραν αυτών, υπάρχει και η απλή και ωμή αλήθεια ότι όχι όλοι, βέβαια, οι Εβραίοι, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία, από αυτούς, ονομάζοντας την Χαμάς, ως τρομοκρατική οργάνωση, όπως πράττει και το σύνολο του κατεστημένου της Δύσης, στρουθοκαμηλίζουν, αποφεύγοντας το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο είναι ότι η Χαμάς είναι και μια εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση.


Αυτή την σκληρή αλήθεια η πλειοψηφία των απανταχού, Εβραίων αρνείται να την δει και να αποδεχθεί, διότι, εάν την αποδεχθεί, τότε θα πρέπει να προσδιορίζει και το Ισραήλ, ως κατακτητική κατοχική δύναμη, κατά της οποίας κατακτητικής κατοχικής δύναμης μάχεται η εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση της Χαμάς όπως και οι λοιπές παλαιστινιακές οργανώσεις, οι οποίες και αυτές έχουν τις δικές τους στρατιωτικές πτέρυγες.






Με αυτόν τον τρόπο που έρχεται να διαψευστεί, στην πράξη, ο ισχυρισμός του, ανωτέρω, εικονιζόμενου Πολωνοεβραίου Marek Edelman, με το οποίο ξεκίνησα αυτό το σύντομο δημοσίευμα. 


Δεν είναι εξ ορισμού, οι Εβραίοι, με τον κάθε καταπιεζόμενο. 


Μπορούν να είναι και με τον καταπιεστή, κυρίως, όταν αυτός ο καταπιεστής είναι το κράτος του Ισραήλ. 


Δυστυχώς.

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Πολλοι εβραιοι (κυριως οι σιωνιστες) στο Ισραηλ η εκτος Ισραηλ (μεσω των μιντια και διαφορων οργανωσεων τους κλπ) χρησιμοποιουν συνεχως 2 μετρα και 22 σταθμα και φυσικα κατηγορουν ως "αντισημιτη" τον οποιοδηποτε τους ενοχλει.

Εαν καποιος ας πουμε αναφερει οτι υπαρχει δυσαναλογα μεγαλος αριθμος εβραιων αμερικανων (1% των ΗΠΑ) σε κυβερνητικα ποστα και αξιωματα (oπως Μπλινκεν, Γιελεν, Νουλαντ κλπ) σε σχεση με τους αφρο-αμερικανους (που αριθμουν πανω απο 40 εκατομμυρια) / η λατινους (πανω απο 30-40 εκατομμυρια) κινδυνευει να χαρακτηριστει ως "ναζι", "ακροδεξιος" και "αντισημιτης".

Μετα παιζοντας στο παιχνιδι "διαιρει και βασιλευε", οι εβραικες οργανωσεις υποκριτικα υποστηριζουν και προωθουν καθοδηγουμενα κινηματα τυπου Black lives matter κατα των λευκων αμερικανων, η μουσουλμανων κατα χριστιανων στην Δυση. Ενω υποστηριζουν φανατικα το πολυπολιτισμο στις δυτικες κοινωνιες, αυτο δεν ισχυει για την κοινωνια του Ισραηλ.

Η αληθεια ειναι οι εβραιοι αποτελουν μια ελιτ στις ΗΠΑ με πολυ ισχυρη παρουσια στα media, εφημεριδες, Hollywood, τραπεζες / χρηματοπιστωτικο συστημα / κεντρικη τραπεζα, επιχειρησεις, πανεπιστημια, αμερικανικη κυβερνηση και γραφειοκρατια.

Φυσικα εχουν και τεραστια επιρροη πανω στην εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ και παιρνουν αποφασεις υπερ του Ισραηλ.

Ενδιαφερον στο θεμα αυτο εχει το βιβλιο "The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy" του John Mearsheimer.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν θέλω να μπω, σε μια τέτοια συζήτηση, διότι το αν τα εβραϊκά lobbies έχουν την οποιαδήποτε δύναμη, αυτό οφείλεται, σε αυτούς, που εξυπηρετούν αυτά - και οποιαδήποτε άλλα - lobbies.

Άλλωστε, το σύγχρονο γραφειοκρατικό καπιταλιστικό σύστημα, έτσι λειτουργεί, με lobbies, πάσης φύσεως και εσοδείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…