SOS! Η Μόσχα προσανατολίζεται προς την κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας; Πιθανώς, ναι (και όχι, μόνον, αυτό, αφού απειλούνται, ως στόχοι και οι γειτονικές χώρες του NATO), εάν οι Δυτικοί προμηθεύσουν τον ουκρανικό στρατό, με οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς.

 




Όπως φαίνεται, στο ουκρανικό μέτωπο, τα πράγματα, όσον αφορά τους στόχους του Κρεμλίνου, ξεκαθαρίζουν, σιγά-σιγά, με δεδομένο το γεγονός ότι η ρωσική ηγεσία προειδοποίησε την Ουάσινγκτων, το Λονδίνο και γενικότερα, την Δύση, ότι όση είναι η ακτίνα των οπλικών συστημάτων, που παραδίδουν, στην Ουκρανία, τόση θα είναι και η, επιπλέον, απώλεια εδαφών, που θα έχει το καθεστώς του Κιέβου, έτσι ώστε τα όπλα αυτά (όπως πχ. το M142 Himars, που έχει ακτίνα δράσης, μεγαλύτερη, από τα 300 χλμ) να μην μπορούν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος και τα καταληφθέντα, από τον ρωσικό στρατό, εδάφη της Ουκρανίας. Το βεληνεκές των πυραυλικών συστημάτων εξαρτάται από τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Τα συστήματα HIMARS έχουν μέγιστο βεληνεκές 300 χλμ, ή και περισσότερο, αλλά οι πύραυλοι που προμηθεύεται το Κίεβο, από τις ΗΠΑ, έχουν βεληνεκές λίγο μεγαλύτερο των 64 χλμ, δηλαδή διπλάσιο, από το βεληνεκές των οβιδοβόλων που είχαν.

Αυτή η προειδοποιητική απειλή, στην πράξη, σημαίνει κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας. Δηλαδή, η ρωσική κατοχή θα πρέπει να επεκταθεί, τουλάχιστον, μέχρι τα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ, για να μην κινδυνεύσουν τα παλαιά και τα νέα ρωσικά εδάφη από τους πυραύλους εδάφους-εδάφους που υποτίθεται ότι πρόκειται να προμηθευθεί ο ουκρανικός στρατός, από την Δύση. 

Σε συνέντευξη, που έδωσε, στις 5/6/2022, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπήρξε σαφής, ως προς το ότι η χώρα του θα πλήξει νέους στόχους, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να παρέχουν, στην Ουκρανία, πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς και ξεκαθάρισε ότι, αν δοθούν τέτοιου είδους πύραυλοι, στο Κίεβο, τότε, “θα εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα και θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας … για να πλήξουμε στόχους, που δεν έχουμε πλήξει, ακόμη”.

Φυσικά η απειλή αυτή του Ρώσου προέδρου, την οποία ο ίδιος εμφανίζει, ως εξαγωγή των “κατάλληλων συμπερασμάτων”, δεν απευθύνεται, μόνο, προς το Κίεβο. Απευθύνεται και σε αυτό· αλλά, κυρίως, απευθύνεται, στην Ουάσινγκτων και ακόμη περισσότερο, στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως ενδιάμεση στάση, για την μεταφορά αυτών των οπλικών συστημάτων, από τα οποία πρόκειται να κινδυνεύσουν - εάν αυτά τα οπλικά συστήματα σταλούν, στην Ουκρανία και χρησιμοποιηθούν, από τον ουκρανικό στρατό - το ρωσικό έδαφος και τα κατεχόμενα, από τον ρωσικό στρατό, εδάφη της Ουκρανίας. 

Εννοείται ότι αυτή η ρωσική απειλή είναι, αυτονόητα, σοβαρή και δεν εξαπολύεται, χάριν του λόγου, ή, απλώς, προς εκφοβισμό. Η απειλή πρόκειται να υλοποιηθεί, εφόσον η Βαρσοβία, ή οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ή περιοχή χρησιμεύσει, ως ενδιάμεσος σταθμός, για την μεταφορά αυτών των οπλικών συστημάτων. 

Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο οι αποδέκτες αυτής της απειλής να αντιληφθούν περίφημος πρόκειται περί τίνος πρόκειται και να φερθούν, λογικά. 

Ελπίζω ότι θα το πράξουν· αν και δεν είμαι, καθόλου, βέβαιος, γι’ αυτό.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποια βοηθεια θα λαβει απο ΗΠΑ, Ο αρχιαζοφητης νεοφασιστας ζελενσκι??? Την ιδια θα λαβει και ο Κ Μ.απο τους δις αναξιοπιστους!!! Εναντι της χωρας μας( Κυπρος-Μακεδονια),!!!Που μαλλον??? εδωσαν το πρασινο για εισβολη στα νησια μας!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…