2005 - 2018 : Ο Γιάννος Παπαντωνίου, επί τέλους, αντιμέτωπος, με το μέλλον του. (Μια περιπτωσιολογική ανατομία της ελληνικής πολιτικής διαφθοράς, μέσα από τις μίζες της Thales, για τις γαλλικές φρεγάτες).






Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του Κώστα Σημίτη, κατά την περίοδο 1996 - 2001 και υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την περίοδο 2001 - 2004, ήλθε, επί τέλους, μετά από παρέλευση πολλών ετών, αντιμέτωπος με το μέλλον του.

Κλείστηκε, στην φυλακή, για τα μαύρα χρήματα που κατέχει και τα οποία προέρχονται από την εγκληματική δραστηριότητά του, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, με την εμπλοκή του, στην υπόθεση της αγοράς των φρεγατών, από την γαλλική εταιρεία Thales, μια υπόθεση που μακροχρόνησε, λόγω των απίστευτων διαδρομών αυτών των χρημάτων, η άκρη των οποίων βρέθηκε, από την δημοσιοποίηση της περιβόητης "λίστας Lagarde", στην οποία εμφανίστηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου.

Όπως είναι γνωστό, αυτή η ταλαιπωρημένη λίστα, που περιήλθε στα χέρια των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης του ΓΑΠ και του ίδιου του, τότε, πρωθυπουργού, μπήκε στα συρτάρια και ακολούθησε μια σκοτεινή διαδικασία, η οποία οδήγησε, στην παραγραφή των φορολογικών αδικημάτων των εμπλεκόμενων προσώπων. Ανάμεσα, στα πρόσωπα αυτά ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου

Η λίστα Lagarde, λοιπόν, στην οποία εμπλέκονται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η δεύτερη σύζυγός του, δεν είχε καλή τύχη. Και ήταν φυσικό να μην έχει καλή, αφού ο, τότε, υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την πλαστογράφησε, για να κρύψει τις εξαδέλφες του, ενώ ο πρώην Διοικητής του ΣΔΟΕ - και πρώην εισαγγελέας, που έδρασε, ως ανακριτής, κατά την διάρκεια της σύλληψης και φυλάκισης των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" - Ιωάννης Διώτης, την κουκούλωσε και ο, διάδοχος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Οικονομικών, ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε το στικάκι, με την λίστα και το καταχώνιασε, στο σπίτι του. 

Όμως, παρά τις ανομίες των ηγετικών μελών της κυβέρνησης του ΓΑΠ και μελών της πασοκικής νομενκλατούρας, η λίστα Lagarde άνοιξε τον δρόμο, για να βρεθεί μια άκρη, στις πολύχρονες έρευνες, για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τις μίζες, στις αγορές των οπλικών συστημάτων.

Αυτή η υπόθεση ερευνάται, από το 2015, όταν η εξεταστική επιτροπή της βουλής, επί κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε να βρει στοιχεία, για τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτή η έρευνα, εκείνη την εποχή, κατέληξε, σε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εταιρειών όπλων και εκταμιεύσεις, σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων, αλλά αυτά τα στοιχεία όμως, δεν κατέληγαν, στους παραλήπτες, δηλαδή, στους δράστες υπουργούς και τους συνενόχους τους, με αποτέλεσμα η έρευνα, εκείνη την εποχή, να αποβεί άκαρπη.

Φυσικά, η αμαρτωλή πασοκική νομενκλατούρα και τα ηγετικά της στελέχη, αν και γνώριζαν ότι τα στοιχεία, που παρουσιάζονταν, στην επιτροπή της βουλής, ήσαν σημαντικά και αξιοπρόσεκτα, όπως, επίσης, γνώριζαν (και όπως ώφειλαν να γνωρίζουν) ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν ήσαν καθαροί, υποστήριξαν τους δύο πρώην υπουργούς, με σθένος, με πάθος και με ακούραστη επιμονή. Πρωταγωνιστές, ως συνήγοροι των δύο εμπλεκομένων υπουργών, ήσαν ο αχαρακτήριστος (όποιον απαξιωτικό χαρακτηρισμό και να δώσει κανείς, σε αυτόν τον άνθρωπο, θα είναι μέσα και φυσικά δεν θα έχει κάνει λάθος) Ευάγγελος Βενιζέλος και ο, ομοίως, αχαρακτήριστος Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ελέγχεται, άλλωστε, για τις μίζες, στην υπόθεση Novartis.

Για να αντιληφθούμε την αθλιότητα των πεπραγμένων των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξαν οι φανατικοί υποστηρικτές του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, κατά την διάρκεια των εργασιών της επιτροπής της βουλής, το 2005, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε δύο διαλόγους, με τον Βύρωνα Πολύδωρα, που έγιναν εκείνη την εποχή και είναι καταγραμμένη, στα πρακτικά της βουλής - τότε, που ο άθλιος Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, που είχαν εντοπισθεί, από την έρευνα της επιτροπής, ήσαν ... αριθμοί τηλεφώνων.




Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από την συνεδρίαση της βουλής, της 25ης Φεβρουαρίου 2005 και δείχνουν την πολύ χαμηλή ποιότητα των εμπλεκομένων πρώην υπουργών, στις υποθέσεις των μιζών, από τα εξοπλιστικά προγράμματα, των υπερασπιστών τους, αλλά και των πασόκων βουλευτών, που εξέδωσαν χωριστό πόρισμα και αθώωσαν τους κατηγορούμενους :




Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : Εχουμε την DRUMILAN OFFSET και την DRUMILAN INTERNATIONAL, η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Τι τα θέλετε τώρα αυτά;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΑυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος - γνωστός χιουμορίστας - έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΠήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία, 21.000.000 δολάρια. Φθήνιες. 
Φυσικά, ο παραλήπτης αγνοείται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΡε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.


Αλλά οι συναρπαστικοί αυτοί διάλογοι, που αποδεικνύουν το θεόρατο μέγεθος της ηθικής πόρωσης των ηγετικών στελεχών της πασοκικής νομενκλατούρας, δεν σταματούν, εδώ. Έχουν συνέχεια, την οποία μπορούμε, παρακάτω να απολαύσουμε :




Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΑυτές οι εταιρίες (DRUMILLAN) συμπλέκονται με λογαριασμό – εφάνη στην αποδεικτική διαδικασία…


ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Και ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο, και θα το δείξει αυτό το μέλλον.


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : Μη βιάζεστε.


ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ξέρετε κάτι; Να το πείτε.


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΟταν πρωτοανακαλύφθηκε ο αριθμός, έσπευσε ο κ. Βενιζέλος - γνωστός χιουμορίστας, άλλωστε - να πει, για να απαξιώσει το θέμα, ότι αυτό μοιάζει με αριθμό τηλεφώνου. Ε, δεν είναι αριθμός τηλεφώνου. Είναι λογαριασμός της DRUMILAN.


ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Δοκιμάσατε να πάρετε τηλέφωνο;

...................................................................................................................................................................



ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Η σημερινή διαδικασία είναι ευκαιρία διεξόδου. Απαλλαγείτε, κύριοι της Ν.Δ., από το αδιέξοδο αυτό και βεβαίως, κάποια στιγμή, ζητήστε και συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήσατε.


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : Λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό : «Δεν ήταν τίποτα, παιδιά. Τετρακόσια δισεκατομμύρια δραχμές πέταξαν οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργοί Εθνικής Αμύνης, στον βρόντο! Τώρα, εγείρω το εξής ερώτημα : Ή ηλίθιοι ήσαν, ή ιδιοτελείς! Ας διαλέξουν και ας πάρουν! (Χειροκροτήματα, από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.).

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Αυτό είναι απαράδεκτο και ακραίο!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΑπαράδεκτα θα ακούσετε, διότι απαράδεκτα επράξατε! (Χειροκροτήματα, από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.).


ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣΠρώτη φορά μιλάτε, έτσι! Δεν έχετε ξαναμιλήσει, έτσι!


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : «Το TPQ-37, ελληνικέ λαέ, δεν είναι τίποτα, είναι καλό εργαλείο. Εξακόσια μέτρα απόκλιση στόχου κάνει μοναχά». Ο Ρίλεϊ, ο Αμερικανός στρατηγός… (Διαμαρτυρίες, από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.).


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : Σας ενοχλούν! Δεν πειράζει.


ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ε, όχι!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ : Τα επράξατε, θα ακούσετε την ηχώ των πράξεών σας. Αυτή είναι η ηχώ των πράξεών σας.


Τώρα, πια, γνωρίζουμε ότι οι αριθμοί τηλεφώνων, για τους οποίους μιλούσε ο είρων Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν ήσαν αριθμοί τηλεφώνων. Ήσαν τραπεζικοί λογαριασμοί. Και αφορούσαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Γιάννο Παπαντωνίου και τις μίζες που πήραν, για τα οπλικά συστήματα. Οι άνθρωποι αυτοί, λοιπόν, δεν ταλαιπωρήθηκαν, άδικα, όπως θέλησε να μας πείσει, ο πολυπράγμων και παπατρέχας Βαγγέλης Βενιζέλος.

Όμως, ο Γιάννος Παπαντωνίου την πάτησε, όπως την πάτησε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η λίστα Lagarde άνοιξε τον δρόμο και το ελληνικό δικαστικό σύστημα, με την βοήθεια της προανακριτικής επιτροπής της παρούσας βουλής (αυτό πρέπει να το πούμε) βρήκε μια άκρη με τους 46 τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού και των μεσαζόντων προσώπων, που χρησιμοποιήθηκαν, ως παρένθετα πρόσωπα, στις μίζες, που πήρε, από την Thales.

Το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του αρνήθηκαν να δώσουν εξουσιοδοτήσεις στους δικαστές, για να ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί, γεγονός το οποίο οδήγησε, στην προσωρινή κράτησή τους. Και φυσικά, αυτό το έπραξαν, διότι έχουν πολλά να κρύψουν.

Στην όλη ιστορία, όμως, υπήρξε ο αδύναμος κρίκος, που έσπασε και έδωσε τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του, στους δικαστές, που ερευνούν την υπόθεσή τους. Είναι ο φίλος και φυσικά, συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, ο Ανδρέας Μπαρδής, ο οποίος ξέπλυνε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ των μιζών του Γιάννου Παπαντωνίου και ο οποίος, απολογούμενος, για το ποσόν αυτό, που βρέθηκε, στο όνομά του, είπε ότι εξυπηρέτησε, πριν πολλά χρόνια, αμμισθί, τον πρώην υπουργό, τον οποίο εκτιμούσε, χωρίς να γνωρίζει - υποτίθεται - την προέλευση των χρημάτων.

Έτσι, ο Ανδρέας Μπαρδής, προκειμένου να μην προφυλακισθεί και για να αποφύγει την βαριά ποινή, που τον ανέμενε, έδωσε, στεγνά, τον Γιάννο Παπαντωνίου. Και κάπως, έτσι, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, προφυλακίστηκαν.

Από, εδώ και πέρα, η μοίρα του Γιάννου Παπαντωνίου είναι πεοκαθορισμένη, εάν τα δεδομένα δεν ανατραπούν, άρδην. Και δεν φαίνεται να ανατραπούν. Δηλαδή, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια κυβέρνηση, στο μέλλον, ή οποιοιδήποτε άλλοι παράγοντες, που θα μπορέσουν να μεσολαβήσουν,  για να τον αθωώσουν, ή να τον ρίξουν, στα μαλακά - αν και ποτέ δεν πρέπει να λέμε, ποτέ.




23/5/1998 : Με έντονες αποδοκιμασίες, έγινε δεκτός ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, από τους συνδικαλιστές, στην 4η Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΚΕ, για το σαρωτικό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων. Τότε, ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλούσε, για την "εξυγίανση" των δημοσίων επιχειρήσεων και για την απώλεια των προνομίων των συνδικαλιστών. Ποιός τα έλεγε αυτά; Ένας βρώμικος άνθρωπος, ο οποίος απολάμβανε τα δικά του προνόμια, ως μέλος της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, η οποία θεσμοποίησε, κανονικοποίησε και συστηματικοποίησε την πολιτική διαφθορά... 



Αυτό το κείμενο δημοσιεύεται, προκειμένου να επισημάνει την θρασύτητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο την οδήγησε, στην χρεωκοπία. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι μαζύ με τον Κώστα Σημίτη, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Λουκά Παπαδήμο και τον μακαρίτη Νίκο Θέμελη, οι πρωτεργάτες της καταστροφικής ένταξης της Ελλάδας, στην ευρωζώνη, με τις γνωστές παραποιήσεις των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και τις, κάτω από το τραπέζι, σκοτεινές συναλλαγές, που έγιναν, με Ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες, κατά την περίοδο 1999 - 2001, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο ολέθριος στόχος.

Αλλά ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είναι ο μόνος. Και φυσικά, δεν θα είναι ο τελευταίος. Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό είναι διαποτισμένο, από την διαφθορά. Και δεν είναι, μόνο, το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, που είναι διαποτισμένο, από την διαφθορά. Είναι και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, που είναι διαποτισμένη, από την διαφθορά.

Αυτή είναι η απλή και ωμή πραγματικότητα, στην χώρα μας. Και αυτή η διαπίστωση δεν αφήνει έξω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, που, όπως φαίνεται, έμπλεξαν, με τον George Soros, με την μυστική χρηματοδότηση, προκειμένου να εξαγορασθούν αλβανικά και σλαβομακεδονικά ΜΜΕ, αλλά, πιθανότατα και βουλευτές του ΒΜΡΟ

Βέβαια, παρά τα όσα λέγονται, δεν είναι η διαφθορά υπεύθυνη, για την ελληνική χρεωκοπία και για τα όσα υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια, όπως και για όσα πρόκειται να υποστούμε στο μέλλον. Η ελληνική τραγωδία έχει τις πρωταρχικές της αιτίες, στο συστημικό πρόβλημα της ένταξης της Ελλάδας, στην ευρωζώνη, με την κατάργηση του εθνικού μας νομίσματος - της δραχμής.

Αυτή η πραγματικότητα, όμως, δεν "αθωώνει" την διαφθορά, ως φαινόμενο. Κάθε άλλο. Ανάμεσα στα άλλα και επειδή είναι, κατ' εξοχήν, οι διεφθαρμένοι της ελληνικής πολιτικοοικονομικής ελίτ, που στήριξαν (μαζύ με τους αφελείς χρήσιμους ηλίθιους) την ένταξη της Ελλάδας, στην Ο.Ν.Ε. και στηρίζουν, με πίστη και φανατισμό, την παραμονή της χώρας μας, στην καταστροφική, για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ευρωζώνη.








Σχόλια

Ο χρήστης τασος είπε…
ενδιαφερον

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…