Το ερώτημα δεν είναι αν τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, αλλά το πόσο θα χειροτερεύσουν. Ο ΓΑΠ αποτελεί εγγύηση γι' αυτό.

Συνέχεια της συζήτησης για το Δ.Ν.Τ., τον ΓΑΠ και τον Πάσχο Μανδραβέλη : «Ο ΓΑΠ, το Δ.Ν.Τ. και οι … αβανταδόροι του! (Μια συνέχεια σε μια παλιά συζήτηση, γύρω από ένα άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/03/paschosmandravelis2.html .

Δείτε και το σχόλιό μου στο : http://e-rooster.gr/12/2009/2012#comment-130011 .
Το σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε στο e-rooster.gr στο παλαιό θέμα "Τα σημεία των επερχόμενων δεινών" http://e-rooster.gr/12/2009/2012#comments του Πάσχου Μανδραβέλη, σήμερα (28/3/2010), σε απάντηση νέου σχολίου του "Ελλαδιστάν" και έχει ως εξής :"Σε αυτό συμφωνούμε, αγαπητέ Ελλαδιστάν.

Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν – αν και οι ευρωζωνίτες έδωσαν (μακροπρόθεσμα) μια τεράστια λευκή επιταγή – δηλαδή ένα ανοικτό, σε ποσά και καλυμένο, με φύλλο συκής, ευρωομόλογο – για όλα τα κρατικά των χωρών της ευρωζώνης. Και προφανέστατα, η χώρα χρειάζεται, επειγόντως, ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (μόνο που – υποψιάζομαι ότι – διαφωνούμε στο περιεχόμενό του…).


Και κάτι ακόμα :


Τότε, που ο αγαπητός Πάσχος έγραψε το σχολιαζόμενο άρθρο του, ο κίνδυνος χρεωκοπίας της χώρας ήταν στο 1%.


Τώρα – δηλαδή την 25/3/2010 -, μετά τους απίστευτους ερασιτεχνισμούς του ΓΑΠ και του οικονομικού του επιτελείου και τον διασυρμό της οικονομίας της χώρας, κατάφεραν να φθάσουν τον σταθμισμένο κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας, περίπου, στο 3%.


Από εδώ και πέρα, δεν εγγυώμαι ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα (αν και η Ε.Κ.Τ. εγγυάται ότι δεν θα χειροτερεύσουν, με την κίνηση στήριξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων και του απρόσκοπτου ελληνικού κρατικού και ιδιωτικού δανεισμού).


Και δεν το εγγυώμαι, διότι, ο ΓΑΠ και το επιτελείο του αποτελούν διαρκή πηγή κινδύνου και όσο εξακολουθούν να έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.


Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θα χειροτερεύσουν τα πράγματα, αλλά το πόσο θα χειροτερεύσουν από αυτό το σκορποχώρι των μαθητευόμενων μάγων.


Ελπίζω (και αυτό είναι μόνο μια ελπίδα) να μην χειροτερεύσουν τόσο πολύ και να μην φθάσουν στο σημείο να πάμε, όχι μόνο στο Δ.Ν.Τ., που τόσο διαφήμιζε ο τωρινός πρωθυπουργός, αλλά και ακόμα πιο πέρα από το Δ.Ν.Τ.


(Θα μου πεις ότι δεν υπάρχει πιο πέρα από το Δ.Ν.Τ. και λογικά σκεπτόμενος έχεις δίκιο. Αλλά μην το δένεις κόμπο αυτό. Διότι, με τον ΓΑΠ, υπάρχει πιο πέρα και αν δεν υπάρχει, θα το δημιουργήσει ή θα το ανακαλύψει αυτός)….

(Δες και στο μπογκ μου το θέμα : «Ο ΓΑΠ, το Δ.Ν.Τ. και οι … αβανταδόροι του! (Μια συνέχεια σε μια παλιά συζήτηση, γύρω από ένα άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/03/paschosmandravelis2.html ).


Πάντα, φιλικά και κυρίως καλοπροαίρετα…"Το νέο σχόλιο του "Ελλαδιστάν" http://e-rooster.gr/12/2009/2012#comment-130007 , στο οποίο απάντησα, με το παραπάνω σχόλιό μου, έχει ως εξής :"Καλά, εδώ θα είμαστε να δούμε τι έχει να γίνει αν δεν προβούμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις (που έπρεπε να έχουν γίνει χθες) και θεωρήσουμε ότι μας δόθηκε λευκή επιταγή.

Η κρίση είναι πραγματική και δεν είναι φρόνιμο να σφυρίζουμε πλέον αδιάφορα."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2023 : Bye, bye Kyriakos! Ο Μητσοτάκης χάνει την πρωθυπουργία, χωρίς αντίπαλο, ενώ εισερχόμαστε, σε ένα ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό, που μπορεί να φέρει έναν νέο Λουκά Παπαδήμο.

Ουκρανία : Στην Δύση συζητούν, για κάποιο είδος τερματισμού του πολέμου, αλλά η Μόσχα δεν δείχνει να ενδιαφέρεται, για κάτι τέτοιο. (Μιλώντας, για την εξέλιξη του πολέμου και τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το μικρό ρωσικό εκστρατευτικό σώμα).

10/1/2023 Πέθανε ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων Κωνσταντίνος Β’. Ένας άνθρωπος, που δεν είχε ικανότητες, και γι’ αυτό υπήρξε ένας αποτυχημένος πολιτικός.