Παράνομες συντάξεις βενζινοπωλών : Πρόσφατη Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ θεωρεί ότι οι επικουρικές συνταξεις, που χορηγήθηκαν χωρίς όριο ηλικίας, έπρεπε να κοπούν, αναδρομικά, πριν την 31/12/2012, με όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα 65 έτη και από την 1/1/2013 και μετά, με όρια ηλικίας τα 67 έτη. (Τώρα αρχίζει το πανηγύρι)…

 



 Το παραπάνω έγγραφο αποτελεί την απάντηση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και ειδικά, του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ, προς το 23ο Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών, στο οποίο αναφέρεται ότι οι καταγγελίες, που υπέβαλα, για τις παράνομες συντάξεις, στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ), εστάλησαν στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου αυτός να εκφράσει τις απόψεις του. Το τι έκανε και το τι δεν έκανε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ Αθανάσιος Αθανασίου δεν το γνωρίζω και ζητώ να το μάθω. Και φυσικά, με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, θα το μάθω. Παρακάτω παραθέτω και το έγγραφο του 23ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, με το οποίο ερωτάται ο e-ΕΦΚΑ, για το τι έπραξε, σχετικά με τις καταγγελίες μου. Το εάν απάντησε και το τι έπραξε ο ασφαλιστικός οργανισμός, σχετικά με το ερώτημα του 23ου προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, δεν το γνωρίζω. Αυτό, που ξέρω, είναι ότι έχουν περάσει 15 μήνες και δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Η υπόθεση καθυστερεί, κατά την γνώμη μου, αδικαιολογήτως, αλλά δεν πειράζει. Όπως και να έχουν τα πράγματα, κάποια στιγμή θα μάθω το τι έγινε.



Σε συνέχεια του προηγηθέντος δημοσιεύματος, στις 29/7/2022, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, στον e-ΕΦΚΑ. (7/2022 : Πρόχειρες σημειώσεις, από μια μαρτυρική μου κατάθεση, που δεν έχω υπογράψει, σε ΕΔΕ, για παράνομες συντάξεις, στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων. Μια μαρτυρική κατάθεση, που μένει εκκρεμής), όπως επίσης και του συναφούς δημοσιεύματος, με τίτλο : e-ΕΦΚΑ : Ολοκληρώθηκε, εν μέσω αντιπαραθέσεων, η μαρτυρική μου κατάθεση, στην ΕΔΕ, για τις παράνομες συντάξεις, στο πρώην επικουρικό Ταμείο Βενζινοπωλών. Ελπίζω ότι θα ενεργήσουν με σύνεση, αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος γι’ αυτό. Πάντως, στην συνέχεια, τον λόγο τον έχει ο εισαγγελέας για τις παράνομες συντάξεις, στο τέως επικουρικό ταμείο των βενζινοπωλών, έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις, τις οποίες μοιράζομαι, με το αναγνωστικό κοινό, προκειμένου να καταστούν γνωστές και οι οποίες μπορώ να πω ότι είναι ευχάριστες και κινούνται, σε θετική κατεύθυνση.

Όπως πληροφορήθηκα, πρόσφατα - μάλλον, τον περασμένο Σεπτέμβριο -, εκδόθηκε μια γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, με την οποία δικαιώνονται οι καταγγελίες μου, για την συνέχιση της χορήγησης, παρανόμως, επικουρικών συντάξεων, στους βενζινοπώλες, που τώρα υπάγονται στην 5η Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, οι οποίες, σύμφωνα με την υπ´ αριθμόν 194506/23-11-2017 εντολή του, τότε, Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά, έπρεπε και πρέπει να κοπούν, αναδρομικά και πριν την 31 Δεκεμβρίου 2012, λόγω μη συμπλήρωσης των υποτιθέμενων, ως νόμιμων ορίων ηλικίας, των 65 ετών και από 1/1/2013 και μετά, λόγω μη συμπλήρωσης των, επίσης, υποτιθέμενων, ως νόμιμων ορίων ηλικίας, των 67 ετών. 

Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, υπέβαλα, στον e-ΕΦΚΑ και ειδικά, στον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού Παναγιώτη Δουφεξή, στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης Αθανάσιο Αθανασίου και στην 5η Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του ασφαλιστικού οργανισμού, όπως επίσης και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τα παρακάτω ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία είναι χρήσιμο να διαβαστούν, προκειμένου να θυμηθούν οι αναγνώστες του παρόντος μπλογκ το ιστορικό της υπόθεσης και τα γεγονότα.

Το περιεχόμενο αυτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχει, ως εξής :


Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2022 6:06 μμ
Προς: gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>
Θέμα: Fwd: Ζητείται αντίγραφο της έγγραφης γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ περι της αναδρομικής ισχύος της υπ’ αριθμ 194506/23-11-2017 εγγράφου εντολής του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ και της συναφούς αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, γι...
 
Κύριε Αθανάσιε Αθανασίου, το προωθούμενο, από εμένα, παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα αφορά εσάς και την γενική σας διεύθυνση, πέραν των άλλων αποδεκτών του. Ως εκ τούτου, παρακαλώ για τις ενέργειες σας επι των αιτημάτων, που περιέχονται σε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα και για την ταχύτερη, κατά το δυνατόν (το οποίο είναι και εφικτό) απάντησή σας, σε αυτό το προωθούμενο ηλεκτρονικό μήνυμα, σε σχέση με το ζητούμενο επίσημο αντίγραφο της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου της υπηρεσίας σας σχετικά με την αναδρομικότητα της ισχύος της υπ´ αριθμόν 194506 / 23-11-2017 εντολής του τότε διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ Αθανασίου Καποτά. Το ζητούμενο έγγραφο, προφανώς, το έχετε στην κατοχή σας και λογικά, πρέπει να είναι αποτέλεσμα δικών σας ενεργειών, προς την νομική υπηρεσία, ύστερα από τα συνημμένα, στο παρόν μήνυμα, έγγραφα του 23 Προανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας και του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ, προς την προανακρίτρια του 23ου προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Αθηνών. Και φυσικά, αυτά τα συνημμένα, στο παρόν μήνυμα έγγραφο, μπορείτε να τα αναγνώσετε, αν και προφανώς, έχετε στην κατοχή σας, όσα σας ζητεί να πράξετε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να απαντήσει, σε όσα εντέλλεται από την προανακρίτρια. Φυσικά, με ενδιαφέρουν να μου χορηγήσετε και τα όποια έγγραφα, με τα οποία απαντήσατε, στα όσα σας ζήτησε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, για τα οποία δικαιούμαι να λάβω γνώση, εν όψει της δικαστικής διενέξεως, με τις παρανομήσασες Αφροδίτη Νιφόρου και Γεωργία Τσερπελη, μια δικαστική διένεξη, που υφίσταται, για τις παράνομες συντάξεις των βενζινοπωλών, ως προς τις οποίες έχετε ολιγωρήσει, προς ζημιά των οικονομικών συμφερόντων του ασφαλιστικού οργανισμού.

Τα υπόλοιπα και το ιστορικό θα το διαβάσετε στο προωθούμενο σε σας ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ, για τις ενέργειές σας και την απάντηση σας, σε όσα ζήτω.


 Αναστάσιος Αναστασόπουλος

Εστάλη από Outlook για iOS


Από: Anastasios Anastasopoulos

Στάλθηκε: Sunday, October 16, 2022 11:56:44 AM
Προς: gd.epasf@gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
Κοιν.: ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>

Θέμα: Ζητείται αντίγραφο της έγγραφης γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ περι της αναδρομικής ισχύος της υπ’ αριθμ 194506/23-11-2017 εγγράφου εντολής του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ και της συναφούς αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ, για τα ...
 
Κύριοι και κύριες.

Όπως έχω πληροφορηθεί, μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας σας, έχει, πρόσφατα, εκδοθεί γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, σύμφωνα με τα, εν θέματι, αναγραφόμενα έγγραφα, ισχύουν αναδρομικώς, ήτοι τα 65 ηλικιακά έτη, μέχρι την 31/12/2012 και τα 67 ηλικιακά έτη, από 1/1/2013 και εντεύθεν.

Όπως σας έχω καταστήσει γνωστό και όπως γνωρίζετε οι τότε Διευθύντριες της σχετικής Διεύθυνσης του ΕΤΕΑΕΠ (η Γεωργία Τσερπελη, η Αικατερίνη Παναγιωτοπουλου και η Αφροδίτη Νιφόρου), όπως και η σημερινή  αρμόδια Διευθύντρια του e-ΕΦΚΑ δεν έχουν διακόψει αναδρομικά, από τον Νοέμβριο του 2017, κανέναν από τους συνταξιούχους βενζινοπώλες των νέων και των παλαιών περιοχών, που είχαν και έχουν συνταξιοδοτηθεί, χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα αναφερόμενα όρια ηλικίας των 65 και των 67 ετών, με αποτέλεσμα την, εν επι γνώση τους, βλάβη των οικονομικών του ασφαλιστικού οργανισμού, παρά την άμεση και επιτακτική υποχρέωση, που είχαν και έχουν να διακόψουν τις συντάξεις αυτές, να ανακαλέσουν τις σχετικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί, από το 2010 και μέχρι το 2016 και να αναζητήσουν, από τους συνταξιοδοτηθέντες και τους κληρονόμους τους, τα απωλεσθέντα, από τον ασφαλιστικό οργανισμό, χρηματικά ποσά, τα οποία πρέπει να υπολογισθούν και να καταλογισθούν, ενώ πρέπει σείς, ως ηγεσία του e-ΕΦΚΑ, να φροντίσετε να ασκηθούν οι πρέπουσες ποινικές διώξεις, για την επίδειξη τεμπελιάς, που διέπραξαν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι του ασφαλιστικού οργανισμού, οι οποίοι γνώριζαν το τι έπρεπε να πράξουν και παρά ταύτα αρνήθηκαν να το πράξουν, όπως προκύπτει και από την υπ' αριθμόν 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου του κλιμακίου του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, η οποία, παρανόμως, εντελώς αγνοήθηκε.




Κατόπιν τούτων και αφού φροντίσετε για τα παραπάνω, όπως και με την αποκατάσταση της περιουσιακής και της ηθικής βλάβης, που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός, παρακαλώ να μου χορηγήσετε επίσημο αντίγραφο της πρόσφατης γνωμοδότησης της Νομικής σας Υπηρεσίας, το οποίο προορίζεται, για δικαστική χρήση, διότι η όλη υπόθεση εκκρεμοδικεί, μετά από μήνυση, εις βάρος μου, της Αφροδίτης Νιφόρου και ύστερα από τις δικές μου καταγγελίες, για τις, εν υπηρεσία, παρανομίες, που αυτή και η Γεωργία Τσερπελη διέπραξαν, όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων των βενζινοπωλών.

Εννοείται ότι οι παράνομες συντάξεις πρέπει να κοπούν. Και θα έπρεπε, εδώ και χρόνια, να έχουν κοπεί, αναδρομικά και να αναζητηθούν τα χαμένα, από τον ασφαλιστικό φορέα, χρήματα, ακόμη και να καταλογισθούν εις βάρος των ολιγωρησαντων υπαλλήλων. Ακόμη και εις βάρος του τότε διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, εάν η δικαιοσύνη, στην οποία είσθε αρμόδιοι και οφείλετε να προσφύγετε, κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Μετά τα παραπάνω, παρακαλώ, για την ταχεία χορήγηση, εις εμέ, του ζητούμενου επίσημου αντιγράφου της ζητούμενης πρόσφατης γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, ακόμη και με την παραπομπή του παρόντος αιτήματος, στο αρμόδιο όργανο, που κατέχει και έχει εκδώσει το ζητούμενο έγγραφο.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ να απαντήσετε, στην παρούσα.


Αναστάσιος Αναστασόπουλος



Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που έστειλα και σε αυτό το στάδιο της υπόθεσης βρισκόμαστε, αυτήν την στιγμή.

Φυσικά, θα πρέπει να αναμένουμε και τις εξελίξεις, οι οποίες, ομολογουμένως, πρόκειται να είναι πολύ ενδιαφέρουσες και πιθανόν συνταρακτικές. 

Ίδωμεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).