22/6/2021 - 22/9/2021 τρεις μήνες μετά την παραίτησή μου, από την επαγγελματική δράση : Ο καιρός περνάει και μέσα στο φθαρτό του διάβα, εμείς δεν το καταλαβαίνουμε. (Ο e-ΕΦΚΑ φαλτσάρει και δεν μας τα λέει καλά)...





Ο καιρός περνάει και ζώντας, μέσα στο φθαρτό του διάβα, εμείς, τις περισσότερες φορές, δεν το καταλαβαίνουμε. Ζούμε το καθημερινό παρόν, σαν να μην τρέχει τίποτε, πέρα από τα τετριμμένα γεγονότα των ημερών, που έρχονται και παρέρχονται και μόνο σε κάποιες στιγμές αναλογισμού, γυρνάμε πίσω, στον χρόνο και αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των διευρυνόμενων διαφόρων, που έχει φέρει, στην ζωή μας, αυτό το αργό και συνάμα, γοργό πέρασμά του.

Κάπως έτσι και εγώ, αναμένοντας την συνταξιοδοτησή μου, μόλις κατάλαβα ότι παρηλθαν 3 μήνες, από την απόσυρσή μου, από την ενεργό υπηρεσία του δημοσίου υπαλλήλου και ξαφνιάστηκα από το εύρος του διαρρεύσαντος χρονικού διαστήματος, το οποίο πέρασε πολύ περισσότερο γρήγορα, από ό,τι περίμενα, αν και από την άλλη πλευρά, μου φαίνεται, πια, μακρινή η εποχή της ενεργού δράσης.

Η ζωή μου έχει αλλάξει, δραματικά και φυσικά, προς το πολύ καλύτερο, από τότε και μπορώ να είμαι πολύ περισσότερο αυτεξούσιος, στις πράξεις μου και στην απλή καθημερινότητά μου, χωρίς τις χρονικές υποχρεωτικότητες και τους ασφυκτικούς περιορισμούς, που σου επιβάλλουν η εργασιακή ιεραρχία, σε ένα παρακμασμένο κράτος και οι εντατικοί ρυθμοί της δουλειάς, που σε φέρνουν αντιμέτωπο, με ένα, διαρκώς και πολλές φορές - τις πλείστες - δικαίως, απαιτητικό κοινό, το οποίο δυσκολεύεται, υπέρμετρα, να εξυπηρετηθεί.

Σε αυτό το κοινό, άλλωστε, έχω, τώρα, προστεθεί και εγώ, προσπαθώντας να πάρω, στην παρούσα φάση, μια προσωρινή σύνταξη, έως την έκδοση της οριστικής, για να μπορέσω να έχω κάποια τακτικά μηνιαία έσοδα και να παύσω να τρώω τα έτοιμα, τα οποία, άλλωστε, δεν είναι αστείρευτα.

Πάντως, δεν μπορώ να πω ότι δεν απολαμβάνω αυτήν την - άγνωστο για πόσο - ανέμελη ζωή, μετά από 30 χρόνια εργασιακού βίου. Την απολαμβάνω, αν και έχουν μείνει, ως ουρά, κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες, με τον (και εξ αιτίας του) e-ΕΦΚΑ, στον οποίο υπηρετούσα. 

Αλλά και αυτά τα προβλήματα, με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο, θα λυθούν. Τίποτε δεν θα μείνει ανεξιχνίαστο, μετά τις καταγγελίες μου, από τις 31/12/2020 και κατόπιν, μέχρι και την 15/6/2021, ενώ ήμουν ενεργός Προϊστάμενος Παροχών Ασθενείας, στον e-ΕΦΚΑ Δυτικού Τομέα, στο Αιγάλεω, για παράνομες (σύμφωνα με το επίσημο σκεπτικό της Υπηρεσίας) συντάξεις, που έχουν δοθεί, στο πρώην ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών), από το 2010 και μετά, τις οποίες κανείς δεν κοίταξε, παρά την έκδοση σχετικών εντολών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΕΠ και του, τότε, Διοικητή, να συμμαζέψει.

Βέβαια, υπέστην και μια μήνυση, για απλή, ή συκοφαντική δυσφήμιση, στην οποία απάντησα αντεπιτιθέμενος και την οποία, φυσικά, θα αντιμετωπίσω. 







Με τα δύο παραπάνω έγγραφα, γίνεται αντιληπτή η φάρσα κατάσταση, που υπάρχει, στον e-ΕΦΚΑ, όπου, ενώ η κ. Πταισματοδίκης τους ρωτάει, αν έκαναν ΕΔΕ, ή άλλη έρευνα, για τις καταγγελίες μου, ο e-ΕΦΚΑ απαντάει, με άσχετα λόγια, λέγοντας, ουσιαστικά, ότι τώρα ξεκίνησε την έρευνα, παραπέμποντας τις καταγγελίες, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων. 




Στην πραγματικότητα, βέβαια, έχει υπάρξει έρευνα, από τον Ιανουάριο του 2021, από τον Εσωτερικό Έλεγχο του e-ΕΦΚΑ, με εντολή του Γραφείου του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόνο που η τύχη της, προς το παρόν, αγνοείται, ή αποκρύπτεται, γι αυτό και η, ως άνω, καυστική απάντηση/καταγγελία, που υπεβαλα, για όσα λέει η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού αυτού του τελματωμένου, δαιδαλώδους και χαοτικού ασφαλιστικού φορέα, όπου η πονηριά ορισμένων περισσεύει. 

Δεν πειράζει, όμως. Η τύχη της έρευνας αυτής θα βρεθεί. 

Και θα ακολουθήσουν και άλλες... 




Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Εσείς που γνωρίζετε από μέσα τα πράγματα μπορείτε να αποκαλύψετε την άθλια κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα.Καλη δύναμη και βεβαίως τύχη.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Να είσαι σίγουρος ότι θα περάσουν δύσκολες ημέρες, δύσκολους μήνες και δύσκολα χρόνια, με εμένα, που έμπλεξαν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…