Ο Donald Trump κερδίζει τις εκλογές, αλλά χάνει την προεδρία; Πιθανότατη η εκτεταμένη νοθεία, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με στοχευμένο παραφούσκωμα του εκλογικού σώματος. (Τελικά, ο "sleepy Jo" wasn't so sleepy).


Κυνηγάει τα αμερικανικά ταχυδρομεία ο Donald Trump. Δύσκολο να βρει άκρη, αλλά όχι ακατόρθωτο. Θα δούμε.. . 





Όλες αυτές τις ημέρες, πριν και μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3/11/2020, απέφυγα να πάρω θέση, όχι επειδή δεν είχα άποψη, για το ζήτημα αυτό, αλλά επειδή, παρά τον προπαγανδιστικό καταιγισμό των αμερικανικών και των διεθνών ΜΜΕ, που προέβλεπαν μια άνετη επικράτηση του Jo Biden, η αλήθεια ήταν ότι η εκλογική μάχη θα ήταν, εξαιρετικά, αμφίρροπη και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμά τους, επρόκειτο να είναι, επίσης, εξαιρετικά, αμφίβολο και αμφισβητήσιμο, ως προϊόν νοθείας. 

Τελικά, το, ακόμη, μη ολοκληρωμένο και, έντονα, αμφισβητούμενο αποτέλεσμα προεδρικών εκλογών, στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι η στάση αυτή υπήρξε ορθή.  Ο Jo Biden δεν έκανε κανένα εκλογικό περίπατο, ενώ, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ουσιαστικός νικητής αυτής της εκλογικής μάχης - ακόμη και αν χάσει την προεδρία - είναι ο Donald Trump

Αλλά, εδώ δεν ήλθαμε, για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Ήλθαμε, για να μιλήσουμε, για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι οποίες είναι, έντονα, προβληματικές. 



Ο Donald Trump  κτυπιέται και οδύρεται ότι προσπαθούν να του κλέψουν την νίκη, μέσα από μια εκτεταμένη εκλογική νοθεία. Και τα παραπάνω στοιχεία, με δεδομένη και την αποχή που υπήρξε, στις εκλογές της 3/11/2020, δείχνουν ότι οι καταγγελίες του, εν ενεργεία, Αμερικανού προέδρου δεν είναι, στον αέρα. Έχουν βάση. 

Είναι, εξαιρετικά, δύσκολο, φθάνοντας κοντά, στα όρια του απίθανου, οι ψηφίσαντες πολίτες να ξεπέρασαν, τόσο πολύ, τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, στις κρίσιμες αυτές πολιτείες, όσο και αν οι νέοι ψηφοφόροι μπορούν να εγγράφονται και στην ημέρα των εκλογών. 

Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε, με σημαντικές εκλογικές ανωμαλίες - από ό,τι φαίνεται, ψήφισαν και οι πεθαμένοι - , οι οποίες, προφανώς, έχουν επηρεάσει και τα όποια εκλογικά αποτελέσματα. Και φυσικά, αυτές οι εκλογικές ανωμαλίες λειτούργησαν, εις βάρος του Donald Trump, αφού, προφανώς, ο εκλογικός μηχανισμός του "sleepy Jo", που δεν ήταν τόσο sleepy, κατάφερε να παραφουσκώσει το εκλογικό σώμα, στις κρίσιμες Πολιτείες, στις οποίες ο Donald Trump είχε το πάνω χέρι και να παρακάμψει το προβάδισμα του Αμερικανού προέδρου.

Αλλά όλα αυτά έχουν, σε άμεσο πρακτικό επίπεδο, μικρή σημασία, αφού το ποιός θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα κριθεί από τα δικαστήρια. 

Πρέπει, εδώ, να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια πρώτη απόφασή του, σχετικά, με το αλαλούμ των επιστολικών ψήφων, έκρινε ότι οι επιστολικές ψήφοι, που εστάλησαν, μετά το κλείσιμο των καλπών, πρέπει να ξεχωριστούν, από τις άλλες, χωρίς να πει το τί θα γίνει, με αυτές.

Με δεδομένες τις συνεχείς καταγγελίες του Αμερικανού προέδρου, για μεγάλη εκλογική νοθεία, εις βάρος του, η υπόθεση θα οδηγηθεί, στα δικαστήρια. Και πιθανότατα, θα κριθεί, από το Ανώτατο Δικαστήριο. 

Βέβαια, ο Donald Trump βρίσκεται, σε δυσχερή θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Ως εκ τούτου, το μέλλον των αμερικανικών εκλογών και της ανάδειξης του προέδρου των ΗΠΑ, πρόκειται να είναι πολύ συναρπαστικό. 

Εδώ θα είμαστε να το παρακολουθήσουμε..



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).