Novartis και ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα Ν. Δ. - ΠΑΣΟΚ : Και τα πήραν και θέλουν να βγουν, από πάνω, παριστάνοντας τους αθώους! (Οι Α. Λοβέρδος, Μ. Σαλμάς, Α. Γεωργιάδης, Α. Λυκουρέντζος, Α. Σαμαράς, Ι. Στουρνάρας και Δ. Αβραμόπουλος θα έπρεπε, ήδη, να έχουν προφυλακισθεί).



Το παραπάνω video της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης περιγράφει, σε ικανοποιητικό βαθμό, τα έργα και της ημέρες της συστημικής διαφθοράς, ανάμεσα, στο ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα και τις μεγάλες επιχειρήσεις, έτσι όπως αυτή έλαβε χώρα, στην περίπτωση της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, είναι πολύ χρήσιμο να παρακολουθεί, ως προς την διαδικασία και την μεθοδολογία της. 





Είναι να γελάει κανείς, με τα καμώματα του αστικού πολιτικού κόσμου, γύρω από την υπόθεση των δωροδοκιών της Novartis, την οποία προσπαθεί να παρουσιάσει, στην ελληνική κοινή γνώμη, ως σκευωρία. Το έγγραφο της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, το οποίο συντάχθηκε, στις 8/10/2019 και εστάλη, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που δημοσιοποιήθηκε, από την εφημερίδα "Καθημερινή", είναι, μεν, περιορισμένο, ως προς τους προστατευόμενους, από το FBI, μάρτυρες, κάποιοι, εκ των οποίων τευτίζονται, με τους "προστατευόμενους", από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, μάρτυρες, αλλά είναι, δε, αποκαλυπτικό, για το τί περιέχει ο σχετικός φάκελλος, που έχει σχηματισθεί, στις Η.Π.Α., σχετικά, με τα έργα και τις ημέρες των Ελλήνων πολιτικών, που έχουν εμπλακεί και ως δωρολήπτες - και όχι μόνον, ως δωρολήπτες - στις δωροδοκίες, που, εκ συστήματος, έκανε, δια χειρός Κωνσταντίνου Φρουζή και πολλών άλλων, η Novartis, στην Ελλάδα.

Βέβαια, όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κατά την περίοδο 2017 - 2019, εκμεταλλεύθηκε, πολιτικά, την υπόθεση των δωροδοκιών της Novartis. Δεν αναιρούν και το πραγματικό γεγονός ότι ο, τότε, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε επιφορτισθεί, με το έργο του ελέγχου των δικαστικών ερευνών, γύρω από την υπόθεση αυτή και ότι προσπάθησε να διευκολύνει την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και την συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των άλλων υπουργών και λοιπών εμπλεκόμενων. Κάθε άλλο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε, για να εκμεταλλευθεί, πολιτικά, την υπόθεση αυτή.

Είναι αυτό κάτι το οποίο πρέπει να επικριθεί; Όχι, βέβαια. 

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρήκε μπόσικους, στην πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης Novartis, τους πολιτικούς αντιπάλους της, στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφού κορυφαία στελέχη των κομμάτων αυτών του παλαιού αστικού δικομματισμού βρέθηκαν μπλεγμένα, στις δωροδοκίες της φαρμακευτικής πολυεθνικής, στην Ελλάδα. Και φυσικά, όπως ήταν λογικό και επόμενο, έσπευσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτή, που της δόθηκε,πολύ περισσότερο, που αυτή στηριζόταν, στις έρευνες του FBI, οι οποίες, όπως ήταν, εξ αρχής, φανερό, ήσαν πολύ σοβαρές, ενώ, παράλληλα, ήταν και παραμένει δεδομένο ότι είναι γερά δεμένες και στοιχειοθετημένες, ως προς τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματά τους.

Όσον αφορά εμάς τους απλούς πολίτες και την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, φυσικά, να γίνει κριτική (όσο μπορεί να γίνει και όσο μπορεί αυτή η κριτική να είναι στοιχειοθετημένη), για τους χειρισμούς της υπόθεσης των δωροδοκιών της Novartis. Αυτού του είδους η κριτική είναι απαραίτητη και φυσικά, καλοδεχούμενη. Δεν είναι καλοδεχούμενη, όμως, η κριτική, που ασκεί ο ένοχος αστικός πολιτικός κόσμος της χώρας, ο οποίος, με την κριτική, που κάνει, απλούστατα, επιχειρεί να κουκουλώσει το τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, που έχει διαπραχθεί και να αθωώσει τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, η θέση των οποίων βρίσκεται, στην φυλακή, αλλά και τα κόμματά τους, που τους καλύπτουν, για λόγους, οι οποίοι δεν είναι, μόνον, λόγοι πολιτικής αλληλεγγύης, αλλά και βέβαιου οικονομικού οφέλους.




 Όλα τα "μωρά", στην πίστα... (Όλοι αυτοί έπρεπε, ήδη, να έχουν προφυλακισθεί, για να πιεσθούν να ομολογήσουν).





Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει, για την αξιοπιστία των μαρτύρων, που υποτίθεται ότι προστατεύονται, από το ελληνικό δικαστικό σύστημα (στην πραγματικότητα, ουδεμία πραγματική προστασία τους παρασχέθηκε, αφού το βρωμερό, ελεεινό και αμαρτωλό αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, με πρωτοστατούντες τους υποδεικνυόμενους, από τις έρευνες του FBI, ως εμπλεκόμενους, στις δωροδοκίες της Novartis, πάσχισε και πασχίζει να αποκαλυφθούν τα ονόματα των "προοστατευόμενων" μαρτύρων,  στηριζόμενο, στις διασυνδέσεις, που έχει, αλλά και με την διεξαγωγή προανακριτικής έρευνας, από την βουλή, που προέκυψε, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7/7/2019, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για κατάχρηση εξουσίας, επειδή - υποτίθεται ότι - είναι ο πρωταγωνιστής, στην "σκευωρία" της υπόθεσης Novartis) η αναφορά της Ελένης Τουλουπάκη είναι πολύ σημαντική.

Από τα στοιχεία, που διαβίβασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως λέει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν, μόνο κατά των προσώπων, που αναφέρονται, στις καταθέσεις των προστευόμενων, από το FBI, μαρτύρων, που κατέθεσαν, στις Η.Π.Α. και οπι οποίοι πέρασαν από όλους τους αυστηρούς ελέγχους, ως προς την αξιοπιστία τους και κρίθηκαν, ως αξιόπιστοι, επειδή, ανάμεσα στα άλλα, είχαν και πρόσβαση σε αποδείξεις, για την δωροδοκία των παραπάνω εμπεκόμενων πολιτικών, που αναφέρονται, στον φάκελλο, που έστειλε το FBI και ο οποίος είναι ελάχιστος, σε σχέση με τον τηρούμενο, στα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας. 

Γι' αυτούς τους λόγους, άλλωστε, οι μάρτυρες αυτοί τέθηκαν, υπό το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, στις Η.Π.Α. και προστατεύονται, πραγματικά, από το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, σε αντίθεση, με το ελληνικό δικαστικό σύστημα, το οποίο δεν τους προστάτευσε, από το βρωμερό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας και από τους ενόχους, αφού η πόθεση πήρε την τροπή που πήρε, με αποτέλεσμα η δικογραφία να γίνει φύλλο-φτερό, από τους ενόχους, αφού, πηγαίνοντας, στην βουλή, δόθηκε, στην δημοσιότητα, επιτρέποντας, στους ενόχους και στο πολιτικό σύστημα της χώρας να οργανώσουν την άμυνά τους. (Όχι ότι δεν θα εξευτελισθούν - ήδη, άλλωστε, εξευτελίζονται -, αλλά, πέραν από το γεγονός ότι είναι γαϊδουρόπετσοι και τα, ηθικής τάξεως, θέματα δεν τους αγγίζουν, αυτό, που, τώρα, τους ενδιαφέρει, είναι να αποφύγουν την τσιμπίδα του νόμου, για το διαρκές αδίκημα της διακίνησης μαύρου χρήματος, το οποίο είναι προφανές ότι έχει διακινηθεί και εξακολουθεί να διακινείται).







Αποσπάσματα, από την 7/1/2019 αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Δεν μας τα λέει καλά, ως προς τον ρόλο του, για την μη παραλαβή των στοιχείων, που αφορούν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, από τους Αμερικανούς. Εννοείται ότι τα όσα λέει χρήζουν βαθύτατης διερεύνησης. Ιδιαίτερη αξία έχει η επισήμανσή του ότι οι αμερικανικές αρχές διερευνούν και ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί έχουν στο χέρι τους, όλους αυτούς, που εμπλέκονται, στις δωροδοκίες της Novartis. Και αυτό το γεγονός είναι υπεραρκετό, για την απομάκρυνσή τους, από κάθε πολιτικό πόστο...





 Με λίγα λόγια :

Οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, οι οποίοι είναι, καταφανώς, ένοχοι και το άθλιο αστικό πολιτικό σύστημα των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τώρα, που κέρδισαν τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, προσπαθούν να κουκουλώσουν και να κλείσουν την υπόθεση, σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντά τους, προσπαθώντας να κρύψουν, το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά αποτελούν εγκληματικές οργανώσεις του κοινού ποινικού δικαίου, όπως, άλλωστε, έχει αποδειχθεί και στην παλαιά υπόθεση της των δωροδοκιών της SIEMENS, για την οποία ουδείς πολιτικός φυλακίστηκε και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν καταδικάστηκαν και δεν διαλύθηκαν, ως εγκληματικές οργανώσεις, όπως θα έπρεπε και όπως αποδείχτηκε, στα γερμανικά δικαστήρια.

Έτσι, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και τα πήραν - το πού τα έδωσαν αυτά, που πήραν, εν μέρει, ή έν όλω, είναι ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο είναι προς έρευνα - και θέλουν να βγουν, από πάνω, παριστάνοντας τους αθώους!


Ας δούμε, τώρα, τί λέει η Ελένη Τουλουπάκη, στην αναφορά της, για τον πρώτο "προστατευόμενο", από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, μάρτυρα :  

"Αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τουλάχιστον τον ένα εκ των δύο προσώπων, τον οποίο εν συνεχεία καταστήσαμε προστατευόμενο μάρτυρα στην ενώπιόν μας διαδικασία και ακολούθως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης»" .

Για τον δεύτερο "προστατευόμενο" μάρτυρα, η εισαγγελέας αναφέρει ότι :  

"Τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρονται στο με αριθμό πρωτ. …7-11-2-17 συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς με την ίδια ημερομηνία ..... Για τη μάρτυρα, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό ειδικότερα ότι “είναι υπάλληλος του… και ότι γνώριζε το σχέδιο δωροδοκίας .... για την ιδιότητα, τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας και τη γνώση της μάρτυρος αυτής, σχετικά με την υπόθεση Novartis, είχαμε ανεπίσημη πληροφόρηση από αλλοδαπές αρχές, πριν από την 6η Νοεμβρίου του 2017 ..... Σχετικά με την ίδια μάρτυρα, υπάρχει από τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αρχεία της Novartis ηλεκτρονικό μήνυμα με ημερομηνία αποστολής 13-4-2013 με αποστολέα υπάλληλους της Novartis (στην αγγλική) στο οποίο αναφέρεται ότι  “Η… εργάζεται σαν τρελή, υποστηρίζοντας τον … εντός και εκτός της Novartis και ο… ζήτησε αν θα μπορούσαμε να της προσφέρουμε μία συμβολική αύξηση μισθού. Ξεκάθαρα, δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι τέτοιο. Το ερώτημα είναι. Βλέπεις τον ρόλο της τόσο σημαντικό, ώστε να της προσφερθεί η θέση του CPO, από τη στιγμή που ασχολείται σοβαρά με υπουργεία και Αρχές, σχετικά με εξαιρετικά εμπιστευτικά ζητήματα; Aν ναι, θα προκρίνεται μια προαγωγή”;"





Η Ελένη Τουλουπάκη, όμως, μαζύ με τους δύο βοηθούς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη έστειλε, στις 30/9/2019 και την παραπάνω επιστολή, στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, όπου λέγονται τα εξής :

«Στην υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών, αλλά και στοιχεία εκ της κεντρικής δικογραφίας της Novartis, εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης των συγκεκριμένων δύο εναπομείναντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζουν κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας». 
Τα έγγραφα αυτά δεν δυνάμεθα μέχρι τώρα να αποστείλουμε στη Βουλή με τη δικογραφία καθόσον τούτο θα συνεπάγονταν είτε την άμεση είτε την έμμεση αποκάλυψη ταυτότητας των μαρτύρων.
Τα έγγραφα αυτά έχουν τεθεί υπόψη του τέως επόπτη μας κ. Ι. Αγγελή. Όπως όμως εξελίσσεται η υπόθεση και μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλήττεται πλέον σφόδρα, πέραν της τιμής και της υπόληψής μας, και το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να θέσουμε υπόψη σας τα ανωτέρω έγγραφα προκειμένου να σχηματίσετε ίδια άποψη επί του θέματος.
Τέλος υποβάλλουμε την παράκληση όπως η παρούσα διαβιβασθεί στη Βουλή προκειμένου να λάβουν γνώση οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου».


Είναι σαφές ότι οι "προστατευόμενοι", από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, μάρτυρες έχουν περάσει, νωρίτερα, από το FBI, το οποίο τους έθεσε, σε πραγματικό καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Και φυσικά, αυτή η σκληρή, για τους δωρολήπτες πολιτικούς και το διεφθαρμένο, μέχρι το μεδούλι, ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα, πραγματικότητα καθιστά αστείο, κάθε ισχυρισμό, περί πολιτικής σκευωρίας, κατά των εμπλεκόμενων πολιτικών και των πακαιών αστικών κομμάτων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, πολιτική εκμετάλλευση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπαμε, υπήρξε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατασκευάστηκε σκευωρία, εις βάρος των δωροδωκηθέντων πολιτικών και των δύο κομμάτων του παλαιού αστικού δικομματισμού, για να αποδειχθεί ότι είναι όλοι αυτοί διεφθαρμένοι. Και τούτο, επειδή η διαφθορά τους προκύπτει, από τα στοιχεία της υπόθεσης.

Το αστείο, το, κυριολεκτικά, γελοίο, στην υπόθεση, είναι ότι, τώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η κομματική νομενκλατούρα των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με την βοήθεια του γνωστού αντισυνταγματολόγου Ευάγγελου Βενιζέλου, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει (και τον οποίο οι "προστατευόμενοι", από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, μάρτυρες τον έχουν εμπλέξει, στην υπόθεση, μέσω του Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος εμφανίζεται, ως ταμίας του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά), προσπαθούν να περάσουν έναν διαδικαστικολόγο αντιπερισπασμό, ισχυριζόμενοι ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, είναι ... άκυρες (!!!), επειδή οι μάρτυρες αυτοί, που κατέθεσαν και στο FBI, έδωσαν τις καταθέσεις του επειδή έχουν και οικονομικό όφελος, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ισχυρισμοί ενόχων, που κοιτάζουν να αποφύγουν την ποινική τιμωρία τους, επικαλούμενοι ανούσιους λόγους, που αφορούν την διαδικασία και ουδεμία σχέση έχουν με την ουσία της υπόθεσης και επιδιώκουν την μη αποκάλυψη της αλήθειας, την οποία επιθυμούν να κρύψουν.

Όλοι αυτοί, που εμπλέκονται, από το FBI, θα έπρεπε - και πρέπει - να προφυλακισθούν, για να πιεσθούν να αποκαλύψουν τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης των δωροδοκιών της Novartis, αλλά και επειδή εκμεταλλεύονται την δεσπόζουσα πολιτική θέση τους προσπαθώντας να κουκουλώσουν την υπόθεση και όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανόν να τα καταφέρουν.

 Οι ευθύνες της Ελένης Τουλουπάκη, για το γεγονός ότι όλοι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν μπορούν να αγνοηθούν. Και για την παράλειψή της αυτή, το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας, της χρωστάει ευγνωμοσύνη. 


Επίσης, δεδομένο είναι ότι το FBI και προφανώς, η CIA και η αμερικανική διοίκηση, τους βαστούν όλους αυτούς, πολύ γερά. Και μπορούν να τους διασύρουν, ανά πάσα στιγμή, με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και τα οποία μπορούν να τα δημοσιοποιήσουν, κατά βούληση και όποτε κρίνουν ότι πρέπει να το πράξουν.


Ως εκ τούτου, η συνέχεια της όλης υπόθεσης θα έχει ενδιαφέρον. 

Θα έχει, μάλιστα, πάρα πολύ ενδιαφέρον, αφού οι εξελίξεις δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν, από όλους αυτούς, αλώβητο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…