Novartis : Η τσιμπίδα του δικαστικού συστήματος έπιασε, στην φάκα, τον Ανδρέα Λοβέρδο. Και έπεται συνέχεια. (Η Gilenya ανάβει φωτιές, αν και δυστυχώς, όπως φαίνεται, η υπόθεση, τελικά, θα κουκουλωθεί).






"Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα."

Ανδρέας Λοβέρδος 8/4/2019.



Με την υπόθεση Novartis θα ασχοληθούμε, στο παρόν δημοσίευμα και φυσικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως εμπλεκόμενος και ως, οιονεί, κατηγορούμενος, έχει το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο, όσον αφορά τις ενδείξεις, που προέκυψαν, εις βάρος του, από την μέχρι τώρα, δικαστική έρευνα (χωρίς να ξεχνάμε - όπως πολλοί πράττουν, χωρίς να γνωρίζουν - ότι, στην ελληνική ποινική δικονομία και όχι μόνο, σε αυτήν, οι ενδείξεις αποτελούν αποδείξεις)

Τον πρώτο λόγο δικαιούται να τον έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως, επίσης, δικαιούται να υπερασπίζει τον εαυτό του, όπως εκείνος νομίζει ότι πρέπει να τον υπερασπίσει, επικαλούμενος όποιο επιχείρημα επιθυμεί. Από εκεί και πέρα, όμως, τον λόγο τον έχουν και όλοι οι άλλοι, αφού ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο, ασκεί δημόσια εξουσία, κατά παραχώρηση (των ψηφοφόρων και των πρωθυπουργών, στις κυβερνήσεις των οποίων συμμετείχε, ήτοι του Κώστα Σημίτη, του ΓΑΠ, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά) και οι πράξεις, για τις οποίες κρίνεται, από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, δεν ανάγονται, στην ιδιωτική σφαίρα των δραστηριοτήτων του, αλλά στην δημόσια και ως εκ τούτου, οφείλει να δίδει λόγο, στην ελληνική κοινωνία, για όσα πράττει, ως εξουσιαστής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ελληνικό δικαστικό σύστημα ανοίγει, σιγά - σιγά, τα χαρτιά του, στην υπόθεση Novartis και οδεύει, προς την άσκηση ποινικών διώξεων, κατά των πολιτικών και λοιπών προσώπων, που εμπλέκονται και ευρίσκονται, υπό κατηγορία, στην κακουργηματική ποινική υπόθεση των δωροδοκιών της γνωστής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Είναι προφανές ότι η εκκίνηση της πρακτικής ποινικής διαδικασίας, με την άσκηση των διώξεων, με την αίτηση, για την χορήγηση της σχετικής άδειας, από την βουλή, όσον αφορά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, θα ενταχθεί, στον προεκλογικό αγώνα, που έχει, ήδη, ξεκινήσει, ως ένα πολύ καλό εκλογικό χαρτί και ως επιχείρημα, που θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, γι' αυτό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση, τις εκλογές (ευρωεκλογές, βουλευτικές και λοιπές) θα τις χάσει και ως εκ τούτου η υπόθεση της Novartis αποτελεί, για την ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος, μάννα εξ ουρανού. Η αστική αντιπολίτευση, βέβαια, θέλει να διαρρέει ότι η κυβέρνηση έχει παίξει τον ρόλο της, ως προς τον επηρεασμό του δικαστικού συστήματος, για την εκκίνηση της υπόθεσης, στην παρούσα προεκλογική συγκυρία και δεν έχω κανέναν λόγο να αποκλείω κάτι τέτοιο, αφού το ελληνικό δικαστικό σύστημα υπόκειται, σε, κατά περίπτωση, επηρεασμούς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η υπόθεση είναι, εξ ορισμού, σικέ. Δεν είναι.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ένα, κατ' εξοχήν, διεφθαρμένο σύστημα και η εμπλοκή του, με τις πολυεθνικές και λοιπές μεγάλες εταιρείες αποτελεί την βασική αιτία αυτής της διαφθοράς, αφού οι, μεν, εταιρείες πράττουν ό,τι είναι αναγκαίο, για να προστατεύσουν και να ελέγξουν την αγορά, εντός της οποίας κινούνται και το, δε, πολιτικό σύστημα (ως φυσικά πρόσωπα, ή/και ως κομματικοί οργανισμοί), που έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, σε εκείνα τα καίρια ζητήματα, τα οποία σχετίζονται, με την αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες αυτές (τις τιμές των προϊόντων και στην συγκεκριμένη περίπτωση της Novartis, των φαρμάκων και όχι μόνο), φροντίζει, σε ατομική, ή συλλογική βάση, να επωφελείται, από την εξουσία την οποία διαθέτει και η οποία σχετίζεται, με τα συμφέροντα της τεχνοδομής των εταιρειών αυτών.

Αυτή είναι η ωμή και σκληρή πραγματικότητα, που υφίσταται, σε αυτόν τον χώρο και αυτήν την πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να λάβουν, υπόψη τους, οι πολίτες και η κοινωνία μας, προκειμένου να γίνει δυνατή η ψυχρή και αντικειμενική εξέταση των τεκμηρίων, των αποδείξεων και των πραγματικών περιστατικών, σχετικά, με την κακουργηματική υπόθεση της υπερτιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων της Novartis, αλλά και όλες τις άλλες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται η πολιτική εξουσία, με τις μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ. η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη φαίνεται ότι είναι μία από αυτές).

Αλλά ας αφήσουμε τα πραγματικά περιστατικά να μας καθοδηγήσουν, σχετικά, με τις, οιονεί (προς το παρόν), κατηγορίες, κατά του πρώην υπουργού Υγείας. Φυσικά, οι καταγγελίες, κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, για τα πεπραγμένα του, ως υπουργού, στην κυβέρνηση του ΓΑΠ και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν είναι τωρινές. Ξεκινούν, από την αρχή της δημοσιοποίησης του σκανδάλου, που αφορά την Novartis. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την ονομασία "Μάξιμος Σαράφης", έχει μιλήσει, για τον Ανδρέα Λοβέρδο και έχει καταθέσει τα εξής :

"Άλλο πολιτικό πρόσωπο, που δωροδοκήθηκε, κατ’ επανάληψη, από την Novartis, ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας και Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος".

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι η Novartis απολάμβανε διακριτικής μεταχείρισης, από τον υπουργό και όσα λέει δεν μένουν, σε επίπεδο αοριστολογίας. Ισχυρίζεται ότι ο υπουργός εξέδωσε δελτίο τιμών, για την, κατ' εξαίρεση, τιμολόγηση των φαρμάκων Gilenya και Tasygna και την μη έγκριση άλλου ανταγωνιστικού, στο Lucentis, φαρμάκου, το οποίο παρήγαγε άλλη εταιρεία. Και φυσικά, όπως λέει ο μάρτυρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε, τουλάχιστον, 200.000,00 €, για την μία περίπτωση και 70.000,00 €, για την άλλη.

Αλλά και η άλλη προστατευόμενη μάρτυρας, με την ονομασία "Αικατερίνη Κελέση", αφού λέει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος φρόντιζε για την ταχεία τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis, ισχυρίζεται ότι : 

"Πέρα από τα χρήματα που λάμβανε με το βαλιτσάκι, χρησιμοποιούσε, επιπλέον και μια εταιρεία, με την επωνυμία Computer Team, η οποία ήταν συμφερόντων του, αλλά δεν φαινόταν ο ίδιος. Η εταιρεία αυτή νομιμοποιούσε μέρος από τα χρήματα, που λάμβανε ο Λοβέρδος".

Από τότε, που δόθηκαν αυτές οι καταθέσεις των προαναφερόμενων μαρτύρων (οι οποίες δεν ήσαν καταθέσεις διάφορων τυχαίων και άσχετων, ήσαν καταθέσεις ανθρώπων που γνώριζαν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και εμπλέκονταν, στην διαδικασία των φαρμάκων και των τιμολογήσεών τους), έχει κυλίσει αρκετό νερό μέσα στο αυλάκι. Τώρα, ήλθε η σειρά των νέων στοιχείων, για τις ταχείες τιμολογήσεις 4 ακριβών φαρμάκων, από τον Ανδρέα Λοβέρδο, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι μέσοι όροι των τιμών, σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες. 



Τα στοιχεία αυτά αποτελούνται :

1) Καταθέσεις νέων μαρτύρων, πολύ διαφωτιστικών, για την υπόθεση. Υπάρχει ένας νέος εμπλεκόμενος, ο οποίος λέει πολλά και τα συνοδεύει, με αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία, πολύ δύσκολα, ο Ανδρέας Λοβέρδος (και οι άλλοι εμπλεκόμενοι) μπορούν να αμφισβητήσουν. Ο μάρτυρας αυτός, πέραν της μαρτυρίας του, για την ευνοϊκή μεταχείριση, που απολάμβανε η Novartis, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καταθέτει, ως αποδεικτικά στοιχεία, έναν σωρό από ηλεκτρονική αλληλογραφία, από την οποία φαίνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 2011, καθυστέρησε την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis, με σκοπό να παραμείνουν οι παλαιές υψηλές τιμές, στα φάρμακα αυτά, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν και σχέδια υπουργικών αποφάσεων, τα οποία διακινούσε, με την εταιρεία. Αλλά, πέρα από αυτά, υπάρχουν και άλλα, που καταθέτει αυτός ο μάρτυρας, ο οποίος αναφέρεται, σε μια εταιρεία επικοινωνίας, την οποία χρησιμοποίησε η Novartis, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία της πρώην γενικής γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης, της γνωστής Αθηνάς Δρέττα, (η οποία την έχει πολύ άσχημα, αφού, όπως φαίνεται, δεν ήταν η εκπρόσωπος των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, απέναντι, στην Novartis, αλλά μία πολιτικός εξαρτημένη, από την εταιρεία).

2) Εδώ εμπλέκονται και πλαστά τιμολόγια, τα οποία εξέδωσε αυτή η εταιρεία επικοινωνίας και τα οποία είχαν εκδοθεί, στο όνομα των ραδιοφωνικών σταθμών "ΣΚΑΪ", "ΒΗΜΑ" (και άλλου ενός), οι υπεύθυνοι των οποίων δεν αναγνωρίζουν τα τιμολόγια αυτά. Προφανώς, εδώ, η κομπίνα είναι καραμπινάτη.

3) Βίντεο, από ενημερώσεις, που έκαναν, εσωτερικά, τα στελέχη της Novartis, τα οποία θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικά.

4) Χειρόγραφες σημειώσεις, από στελέχη της Novartis, που και αυτές, σε συνδυασμό, με όλα τα άλλα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν και αυτές την αξία τους.




Είναι προφανές ότι η νομική θέση του Ανδρέα Λοβέρδου δεν είναι, καθόλου, εύκολη. Ο άνθρωπος αυτός έχει εμπλακεί πολύ βαθιά, στην όλη υπόθεση. 

Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι ο πρώην υπουργός, όχι, μόνο, πρέπει να υποστεί την άρση της ασυλίας του, που ζητεί το ελληνικό δικαστικό σύστημα, από την βουλή, προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις, που οφείλει να δώσει, στους εκπροσώπους αυτού του συστήματος, που έχουν αναλάβει την ποινική υπόθεση, που τον αφορά, αλλά, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, για όλους τους εμπλεκόμενους (πολιτικούς και μη), πρέπει, άμεσα, να προφυλακισθεί.

Και πρέπει να προφυλακισθεί, όχι, μόνο, για να μην τελέσει άλλες άδικες πράξεις (μην ξεχνάμε ότι, ως βουλευτής, ασκεί δημόσια εξουσία, την οποία χρησιμοποιεί, καταχρηστικώς, για να επιτύχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, στην υπόθεση που τον αφορά, επιχειρώντας να εκφοβίσει τους δικαστικούς, που ασχολούνται, με την υπόθεσή του), αλλά και για να υποστεί την απαραίτητη νόμιμη πίεση, ούτως ώστε να υποχρεωθεί να συνεργασθεί, με τις δικαστικές αρχές, τις οποίες, τώρα, υβρίζει. (Είναι δικαίωμά του να αμύνεται, αλλά και οι δικαστές δικαιούνται να τον στριμώξουν, αφού, όπως φαίνεται, η κατηγορία, που του απευθύνεται, δεν είναι, μόνο, η δωροδοκία, αλλά και η διακίνηση βρώμικου χρήματος).

Περιττό να πω ότι διαφωνώ, με την απόφαση των εισαγγελέων να κλείσουν την υπόθεση, όσον αφορά τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Προφανώς, οι δικαστικοί θεωρούν ότι, με την πάροδο του χρόνου, τα στοιχεία, που είχαν κατατεθεί, από τους προστατευόμενους μάρτυρες, εναντίον τους, έχουν αδυνατίσει. Δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο. Αυτοί έχουν, στα χέρια τους, την δικογραφία και γνωρίζουν περισσότερα. Όμως, είναι πολύ νωρίς, ακόμη, για να κλείσει η υπόθεση, ως προς αυτά τα πολιτικά πρόσωπα.


Όπως φαίνεται, λοιπόν, το προεκλογικό παιχνίδι αγριεύει και φυσικά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να παίξει τα ρέστα της, προκειμένου να καταφέρει να μειώσει την απόστασή του κυβερνητικού κόμματος, από την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αυξήσει, στον μέγιστο βαθμό, την απόστασή του, από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου, μετά την εκλογική ήττα του, να κρατήσει την κυριαρχία, στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ως εκ τούτου, δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο, από το να περιμένουμε τις εξελίξεις. Οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι γοργές και για πολλούς οδυνηρές, αφού οι εισαγγελείς πρόκειται, όπως λέγεται, να καλέσουν, για να δώσουν εξηγήσεις και στην συνέχεια, πιθανώς, να κατηγορηθούν και να πιθανότατα, να προφυλακισθούν, ίσως, πάνω από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται, στην αμαρτωλή αυτή ιστορία.

Βέβαια, η υπόθεση αυτή, όπως και τόσες άλλες, πρόκειται να κουκουλωθεί. Και θα κουκουλωθεί, διότι, στην επόμενη βουλή, εάν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σχηματίσουν κυβέρνηση, θα ληφθούν όλα τα μέτρα εκείνα, που οι συγκεκριμένοι κομματικοί σχηματισμοί θα κρίνουν, ως απαραίτητα, προκειμένου η υπόθεση αυτή να τεθεί, με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, στο αρχείο.

Παρ' όλα αυτά, όμως, όσα μαθαίνουν οι πολίτες και η κοινωνία μας, γύρω από την συστημική διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος, είναι χρήσιμα. Πολύ χρήσιμα.

Ίδωμεν...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ θα αποδειχθεί αν προκειται για συνναλλαγη με ΝΔ ΚΙΝΑΛ οπως εχεις γράψει..Αν στο τελος μπει στο αρχειο θα ειναι εμφανές ...ο Παπαγγελοπουλος πως βγηκε και ειπε οτι πρόκειται για το μεγαλυτερο σκανδαλο απο συστασεως του κρατους ? ειχε δει στοιχεια ? κινησεις σε λογαριασμους? του το χε πει η Τουλουπάκη ? και πότε το χε πει? πριν 2 χρόνια ? μα τοτε δεν ειχαν ολοκληρωθει οι καταθέσεις....ουτε ειχαν ερθει ολα τα στοιχεια απο ΗΠΑ....μονο τους μαρτυρες γνωριζαν...
Αυτο πως εξηγειται ? το μεγαλυτερο σκανδαλο απο συστασεως του κρατους να μπει στο αρχειο..χαριν της συναλλαγης...προφανώς η ρυθμιση για την αποφυγη εκλογων σε περιπτωση μη εκλογης ΠτΔ καθως και η αρχειοθέτηση Novartis έχει τρελλά ανταλλάγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Μεταξυ τους προσποιούνται οτι έχουν αντιπαράθεση ....μας περνανε για πρόβατα !!!
ΝΙΚΟΣ
Ο χρήστης santa maura είπε…
http://katotokerdos.blogspot.com/2015/07/blog-post_23.html
Ο τριτοκοσμικός ειναι αναγκασμένος νά διαφθαρεί γιά νά επιβιώσει
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Όπως έχω, πρόσφατα, ξαναγράψει, η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί έπιασαν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, στην υπόθεση της Novartis, με την γίδα, στην πλάτη και έδωσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, στεγνά, ως δωροδοκηθέντα, από την ελβετική πολυεθνική εταιρεία. Και ως διακινητή βρώμικου χρήματος. (Ως προς το τελευταίο : Ούτε ψύλλος, στον κόρφο του).

Πιθανότατα, μάλιστα, το όλο ζήτημα δεν εξαντλείται, στον συγκεκριμένο πρώην υπουργό, που, μετά την ελληνική κρατική χρεωκοπία του 2010, "λαδώθηκε", όπως λένε, επισήμως, οι Αμερικανοί, προκειμένου να ευνοήσει τα προϊόντα της Novartis, εις βάρος των συμφερόντων των αμερικανικών πολυεθνικών, στον χώρο της αγοράς των φαρμάκων. Το προκλητικό, μάλιστα και συνάμα, το αστείο είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί νόμισαν ότι μπορούσαν να το κάνουν αυτό, χωρίς επιπτώσεις. Ατιμώρητα. Φυσικά, έπεσαν έξω.

Το αμερικανικό κράτος δεν αφήνει απροστάτευτες τις μεγάλες επιχειρήσεις του, απέναντι, σε αυτό, που αποκαλείται "αθέμιτος ανταγωνισμός". Έτσι έβαλαν τις αστυνομικές και λοιπές υπηρεσίες τους να ερευνήσουν την υπόθεση και φυσικά, πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο, κυριολεκτικά, από κόσκινο, το γνωστό, για την διαφθορά του, ελληνικό πολιτικό σύστημα, για το οποίο γνωρίζουν τα πάντα. Μέχρι και το πόσες τρύπες έχουν οι κάλτσες που φοράει, το κάθε ένα μέλος των Ελλήνων πολιτικών και των κρατικών και λοιπών παρατρεχάμενών τους. Ως εκ τούτου, όλα όσα συνέβησαν, δεν συνέβησαν, τυχαία. Οι Αμερικανοί στοχοποίησαν τους πάντες και έδωσαν τα στοιχεία εκείνα, που οι ίδιοι ήθελαν να δώσουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν, στην κατοχή τους, πολύ περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, από αυτά, που έχουν δώσει, στις ελληνικές αρχές και ως εκ τούτου, κρατούν στο χέρι, τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και συνολικά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα (ιδιαίτερα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο αρχηγός της οποίας, στην πρόσφατη συνέντευξή του, στην Έλλη Στάη, στο "OPEN", που δόθηκε, πριν από τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν, αναφερόμενος, στην υπόθεση της Novartis, πολύ προσεκτικός, στους χαρακτηρισμούς του. Δεν είπε, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι. Προσέχει το τί λέει, διότι, ανάμεσα στα άλλα, αναλογίζεται και γνωρίζει το ποιούς έχει απέναντί του. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν το θεωρώ αξιόλογο μέγεθος, πια).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοί έχουν εντοπίσει και λογαριασμό, ή λογαριασμούς, με μαύρα χρήματα, από την Novartis. Αυτά τα στοιχεία δεν τα έχουν δώσει. Ήταν να τα δώσουν, όταν οι Έλληνες εισαγγελείς επισκέφθηκαν τις Η.Π.Α., αλλά τελικά δεν τα έδωσαν (κάποιοι έχουν ρίξει ευθύνες, στους Έλληνες απεσταλμένους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να είναι αληθές). Ως εκ τούτου, το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πρόβλημα. Βαρύ πρόβλημα.

Κουκούλωμα θα υπάρξει;

Το έχω γράψει. Φοβάμαι πως ναι. Θα υπάρξει κουκούλωμα. Αλλά όχι, τώρα. Αργότερα.

Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν "απώλειες", για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ήδη, υπάρχουν, με τις αποκαλύψεις, για το πώς λειτουργεί και συμπεριφέρεται. Και θα υπάρξουν και στο κοντινό και το μακρύτερο μέλλον.

(Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η διαδικασία μέτρων, κατά των κατηγορουμένων, που δεν συνεργάζονται. Π.χ. επιβολή χρηματικών εγγυήσεων, που μπορεί να είναι και υπέρμετρες, στερητικά, μερικώς, ή ολικώς, της ελευθερίας μέτρα κλπ).

Οψόμεθα...

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
santa maura δεν συμφωνώ, σε όλα, με το κείμενο, στο οποίο παραπέμπεις. Όμως, η αλήθεια είναι ότι, ιδιαίτερα, ο Γεράσιμος Κακλαμάνης έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, με όσα έχει γράψει.

Η δική μου πεποίθηση, πάντως, είναι ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν πράττει όσα πράττει, από ανάγκη. Το πράττει εξ επιλογής, αφού έτσι λειτουργεί. Δηλαδή, ως μια οιονεί, "εγκληματική οργάνωση" (ή, ορθότερα, ως ένα καρτέλ "εγκληματικών οργανώσεων").

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμα το γραφει και το in.gr...
https://www.in.gr/2019/04/09/apopsi/pos-o-syriza-sygkalyptei-telika-skandalo-novartis/
Σε προετοιμάζουν όμορφα ομορφα για παραγραφή και συγκάλυψη μετα την συναλλαγή...
Οπως το γραφει το αρθρο οντως ισχύει ο Συριζα δεν ενδιαφερεται για την αποκάλυψη, εχει γινει συνναλλαγη με πιθανη διωξη πχ του Λοβέρδου που πιθανον θα αθωωθεί στη συνέχεια...για να φανει οτι και καλά στοχέυουν στην εξυγίανση....ΑΠΑΤΗ κανονικότατα...Ελπίζω να τους τιμωρήσει ο λαός στην καλπη οταν θα ρθει ή ωρα..ΟΛΟΥΣ!!!
ΝΙΚΟΣ
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Νίκο μου, θα το συγκαλύψουν. Άλλωστε, ο χοντρός (ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος) το είπε φόρα παρτίδα και χωρίς αναστολές.

Αλλά οι αποκαλύψεις, ήδη, έγιναν - και θα εξακολουθήσουν να γίνονται - και αποδεικνύουν, άνευ αμφισβητήσεως, για μία, ακόμη, φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της συστημικής διαφθοράς του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τις ολιγοπωλιακές πρακτικές των μεγάλων εταιριών, που εργαλειοποιούν όλους τους παράγοντες των αγορών, που τις αφορούν, όπως και το ίδιο το πολιτικό και κυβερνητικό σύστημα, προκειμένου να καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων, τις οποίες, παρά την συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ και των οικονομολόγων, δεν τις προσδιορίζουν οι ελεύθερες αγορές (που δεν υπάρχουν, πλέον, στον σύγχρονο γραφειοκρατικό καπιταλισμό), αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κράτος.

Αυτό και μόνο το γεγονός έχει την δική του μέγιστη αξία. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να δούμε το παρασκήνιο της όλης υπόθεσης (έστω ένα μέρος του) έτσι όπως προκύπτει, από το κομμάτι της δικογραφίας, που έχει γίνει, έως τώρα, γνωστό :

"Σχετικά με την κρίση. Ποια κρίση; Είμαστε η πιο ισχυρή φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα. Δεν θα ήταν υπέροχο αν το 2011 μπορούσατε να δείτε ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά που έχει περάσει η Novartisστην Ελλάδα; Δεν είμαστε απλώς μία εταιρία, είμαστε η Novartis. Καταφέραμε να εξημερώσουμε τους ανταγωνιστές μας, να εξημερώσουμε το περιβάλλον, να διασφαλίσουμε ότι συνεργαζόμαστε, πολύ καλά, με την κυβέρνηση. Ηγούμαστε της αγοράς, ηγούμαστε των εξελίξεων"...."Οι αρχές μας ακούνε. Και ακόμη και με την έννοια ότι θεωρούμαστε, όλο και περισσότερο, από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, ως ένας προτιμώμενος συνεργάτης, για να συζητάει, αντί για άλλες εταιρίες, ή την ένωση. Ευχαριστώ την ομάδα Πρόσβασης στην Αγορά. Είναι εξαιρετικό που το έχετε πετύχει όλο αυτό".

Αυτά είναι κάποια αποσπάσματα, από τα λόγια του Κωνσταντίνου Φρουζή, προς τους συνεργάτες και τους προϊσταμένους του, στην Novartis, που περιέχονται, σε βίντεος, που περιέχονται, στην σχετική δικογραφία, που αφορά τον χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου και δείχνει τον τρόπο που έλεγχε το περιβάλλον και τους παράγοντες, που σχετίζονταν με τις αποφάσεις, για την αγορά των φαρμάκων, στην χώρα μας και το πώς, το 2011 - 2012, ο, τότε αντιπρόεδρος της "Novartis ΕΛΛΑΣ", κατάφερε "την προστασία των τιμών των φαρμάκων της Novartis, από τις τιμές, που επιβλήθηκαν, στην υπόλοιπη αγορά φαρμάκου".

Μεγάλη κουβέντα, στα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των βίντεος, γίνεται, για τα φάρμακα Gilenya και Lucentis, για τα οποία ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ως επί κεφαλής του Τμήματος "Market Access" (Πρόσβασης, στην Αγορά). Όσον αφορά το Gilenya, ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis λέει ότι "Το Gilenya αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητα»", διότι το φάρμακο αυτό έχει στρατηγική σημασία, για την κερδοφορία της επιχείρηση και κατάφεραν να εγκριθεί "όχι, μέσα σε μήνες, αλλά, μόνο, σε τρεις εβδομάδες", με τέτοια προβλεπόμενη τιμή "ώστε να μπορούμε ήδη να ξεκινήσουμε να πουλάμε και να μην πρέπει να περιμένουμε, μέχρι το επόμενο ανώτατο όριο τιμών"... "Πριν δώσει η περιφέρεια, περίπου, 2.000.000, επιπλέον, επενδύσεις, για κάτι, θα πρέπει να είναι, πραγματικά, σπουδαίο. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σπουδαίο πρόκειται να γίνει το Gilenya. Η σημασία του, για το κοντινό μέλλον, είναι πολύ μεγάλη. Μέχρι το 2016, θα φθάσει τα 62.000.000. Άρα θα είναι μία πολύ μεγάλη μάρκα, για εμάς. Χάρη στο Gilenya θα έχουμε απότομη, αντί για γρήγορη ανάπτυξη», ενώ, για το Lucentis, λέει (στις 15/7/2011) ότι είναι μια "πολύ μεγάλη νίκη" το γεγονός ότι επεκτάθηκε η αποζημίωση, για τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α., από δύο, σε τρία χρόνια.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Στέλεχος φαρμακευτικής, ανταγωνίστριας εταιρίας της ελεγχόμενης, έχει καταθέσει ότι το Gilenya "έλαβε τιμή με διαδικασία η οποία ήταν με πολλά ερωτηματικά, διότι πήρε τιμή μέσα στο καλοκαίρι, σε περίοδο που υπήρχε ανακοστολόγηση παλαιών φαρμάκων και εμβόλιμα ένα νέο φάρμακο πήρε τιμή και στην συνέχεια, αποζημίωση, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο θέμα της τιμολόγησης, υπήρξε παρατυπία, γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων, αλλά μπήκε, εμβόλιμα, σε διαδικασία ανακοστολόγησης".

Σύμφωνα με την κατάθεση του στελέχους αυτού, όταν είδε, στην Διεύθυνση Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, το πρωτότυπο δελτίο τιμών, γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πρόσεξε ότι το Gilenya και η τιμή του, είχαν προστεθεί χειρόγραφα, ενώ, επί σχεδόν δύο και πλέον, χρόνια, το Gilenya απολάμβανε "μονοπωλιακή και προνομιακή θέση στην αγορά", παρά το γεγονός ότι, εν τω μεταξύ, είχαν εγκριθεί, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλα δύο φάρμακα, τα οποία ήσαν, πολύ φθηνότερα, από το Gilenya, κάτι που "ευνόησε την Novartis και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο".

Αλλά, Νίκο μου, εδώ, υπάρχουν κλέφτες, που έκλεψαν ... τον κλέφτη (!) -, ή, πιθανώς, ο κλέφτης καμώνεται ότι τον έκλεψαν, προκειμένου να κλέψει τους συνεταίρους του (τα αφεντικά του, στην Novartis).

Στην δικογραφία, έχει συμπεριληφθεί και η υπόθεση μιας αγωγής του Κωνσταντίνου Φρουζή, εις βάρος συγγενών του, τους οποίους κατηγορεί ότι του υπεξαίρεσαν 1.000.000,00 €, τα οποία τους είχε δώσει, εντός 3 σάκκων, τον Ιανουάριο του 2017, για να τα φυλάξουν, για 4 ημέρες, κατά τις οποίες θα ταξίδευε στην Κύπρο. Αυτά τα χρήματα - υποτίθεται ότι - ληστεύτηκαν, από άγνωστους, ενώ ο Κωνσταντίνος Φρουζής θεωρεί ότι η αναφερόμενη ληστεία είναι μαϊμού και τα διεκδικεί, δικαστικά, από τους συγγενείς του.

Με λίγα λόγια, ο κλέψας του κλέψαντος...

(Περιττό να πω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει να πάει στην φυλακή, έστω και μόνο, για παραδειγματισμό. Μεταφορικά μιλώντας, αυτός ο πρώην κνίτης πρέπει να ριφθεί στην πυρά).


Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αποκρουστικό φαινόμενο η συγκάλυψη!!! Και τον Λοβέρδο τον ρίχνουν στη πυρά για να να φανεί και καλά οτι επιδιωκουν την εξυγιανση ενω δεν τους καίγεται καρφί..ΚΑΝΕΝΟΣ.Και των Συριζαίων και των Δεξιών!! Αδιαφορουν πληρως..Συμπαιγνία κανονικότατη!!! Εχω αρχίσει να το πιστεύω..εχετε δίκιο αγαπητέ Τάσο!! Απλα μενει να φανουν τα ανταλλάγματα που θα εισπράξουν οι Συριζαίοι!!
ΝΙΚΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…