Η, από 29-3-2024, αναφορά μου, προς τον e-ΕΦΚΑ, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαο Μηλαπίδη, στους οποίους δίνεται προθεσμία 1 μηνός, για να απαντήσουν, στα 4 έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη και στις δικές μου αιτήσεις, έστω και αρνητικώς.

 

Νικόλαος Μηλαπίδης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.



Αυτή η ιστορία, με τις απαντήσεις, που δεν δίδονται, από τους αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ, που υποχρεούνται, έστω και αρνητικώς, να απαντήσουν, στις αιτήσεις μου και στα τέσσερα έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη, που απεστάλησαν, στον ασφαλιστικό οργανισμό, αλλά μένουν, έως τώρα, δίχως απάντηση, έχει παρατραβήξει.

Για τον λόγο αυτόν, χθες Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, απέστειλα, την, παρακάτω, αναφορά, στους αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ, στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και στον δικηγόρο μου Τάσο Σγούρο, την οποία αναφορά προώθησα και στον, ανωτέρω, εικονιζόμενο Νικόλαο Μηλαπίδη, για τις δικές του ενέργειες, αφού ο Παναγιώτης Αθανασίου, σε τηλεφωνική μας συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, στις 27 Μαρτίου 2024, μου είπε ότι έχει ενημερώσει τον συγκεκριμένο γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την υπόθεση αυτή, αφήνοντάς του και σχετικό φάκελλο. 

Η προώθηση του e-mail, με την, από 29/3/2024, κάτωθι, αναφορά μου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαου Μηλαπίδη (ggka@yeka.gr), έγινε, αμέσως, την ίδια ημέρα, υπήρξε λιτή και έχει, ως εξής :


«Κύριε  Μηλαπίδη, σας αφορά το προωθούμενο.

Δείτε το και πράξατε αυτά που πρέπει...
  

Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος».



Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Έτσι, στους κυρίους και στις κυρίες αποδέκτες και αποδέκτριες του e-ΕΦΚΑ και του εποπτεύοντος υπουργείου, δόθηκε προθεσμία ενός μηνός, από της λήψεως της, ως κάτωθι, ηλεκτρονικής αναφοράς, προκειμένου οι κύριοι και οι κυρίες να απαντήσουν και σε αυτήν την ηλεκτρονική αναφορά, που υπέβαλα, όπως και στις προηγούμενες αναφορές μου, αλλά και στα 4 προηγηθέντα έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη, που παραμένουν, προκλητικά και παρανόμως, δίχως απάντηση.

 Ας διαβάσει, τώρα, το αναγνωστικό κοινό την, από 29/3/2024, αναφορά μου :


«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Friday, March 29, 2024 2:37:30 PM
Προς: dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; int.investigation@efka.gov.gr<int.investigation@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr<gd.epasf@efka.gov.gr>; d.employee@efka.gov.gr<d.employee@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr<d.anaforon@efka.gov.gr>; tm.peitharx@efka.gov.gr<tm.peitharx@efka.gov.gr>; Vavougiou Anna <vavouyou@synigoros.gr>; Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>; nstathatos@efka.gov.gr<nstathatos@efka.gov.gr>
Θέμα: Παράνομη απροθυμία απάντησης του e-ΕΦΚΑ, στο υπ’ αριθμ. 330329/7926/15-2-2024 και στα υπόλοιπα από 30/1/2023 και ε εντεύθεν έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη. Ζητούνται έγγραφα.
 
Κύριε Διοικητά, κυρία Υπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα.

Όπως πληροφορήθηκα, από την γραμματέα του επίτιμου αντιεισαγγελέως Γεωργίου Γεράκη, επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών, που τηλεφώνησα (στις 19/3/2024, στο τηλ. 2105228407 και ώρα 12:48), διενεργείται ΕΔΕ, σχετικά, με τις έγγραφες καταγγελίες, στις οποίες έχω προβεί, προφανώς, από την 31/12/2020 και εντεύθεν.

Αυτή η πληροφορία είναι κάτι το νέο, για μένα, αφού η πληροφορία, που, έως τότε, είχα, ήταν ότι γινόταν έρευνα, χωρίς να μου διευκρινίζεται το είδος της, εν λόγω, έρευνας.

Έστω και προφορικά, λοιπόν, μου ειπώθηκε ότι πρόκειται, για ΕΔΕ.

Αλλά αυτή η πληροφορία, που μου δόθηκε, μου δημιούργησε πολλές απορίες, διότι είχε διεξαχθεί - υποτίθεται -, για τις καταγγελίες αυτές, ΕΔΕ, με την από 22/5/2022 εντολή του, τότε, Διοικητή, από την Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου, η οποία έχει περαιωθεί. Άλλωστε, εκλήθην και έδωσα μια περιπετειώδη μαρτυρία, σε δυο διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Τώρα, λοιπόν, μαθαίνω ότι γίνεται νέα ΕΔΕ, όσον αφορά τις ίδιες καταγγελίες.

Τί συμβαίνει και χρειάζεται νέα ΕΔΕ; 

Υπήρξε ελλιπής, ή ανεπαρκής, ή ανολοκλήρωτη, η προηγούμενη ΕΔΕ;

Αυτή η ΕΔΕ, που τώρα διεξάγεται είναι μια και ενιαία, ή είναι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις περισσότερες της μίας, αφού οι καταγγελίες μου είναι αρκετές και αφορούν χωριστά και αυτοτελή θέματα; Και από πότε άρχισε να διεξάγεται αυτή η νέα ΕΔΕ; Ποιός και γιατί την διέταξε να διεξαχθεί, εκ νέου;´

Τί συνέβη και όλα τα προηγούμενα χρόνια (προ του Μαΐου του 2022) δεν είχε διεξαχθεί ΕΔΕ. Οι καταγγελίες εκκρεμούσαν, ήδη, από τις 31/12/2020.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότερες, από τις καταγγελίες, που έχω υποβάλει, εις βάρος προσδιορισμένων υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ αφορούν, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα ποινικά αδικήματα και αφορούν βαρεία και υπαίτια βλάβη της χρηματικής περιουσίας του e-ΕΦΚΑ - παράνομες επικουρικές συντάξεις πρατηριούχων υγρών καυσίμων, αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά και προσαυξήσεις επικουρικών συντάξεων βενζινοπωλών, που δεν έγιναν, σύμφωνα με όσα όριζε η γνωστή υπουργική απόφαση του Μαΐου του 2014, παραβάσεις καθήκοντος κ.α. - αυτές οι καταγγελίες (και το πόρισμα, ή τα πορίσματα, που υπάρχουν) έχουν διαβιβασθεί, αρμοδίως, στην ποινική δικαιοσύνη, για να επιληφθεί αυτών; Και αν ναι· πότε έγινε αυτή η διαβίβαση; Εάν όχι· γιατί συμβαίνει αυτό;

Εν τέλει, έχετε σκοπό να απαντήσετε, σε εμένα, πρώτα από όλα, ως αναφέρει και ο Συνήγορος του Πολίτη και φυσικά και στον Συνήγορο του Πολίτη, στα τέσσερα έγγραφα του Συνηγόρου, κατά την μακρά χρονική περίοδο, από 30/1/2023, μέχρι 15/2/1024, κατά την οποία, περί άλλων τυρβάζετε, κωλυσιεργείτε και παρελκύετε την διαδικασία των απαντήσεων, που σας ζητούνται;

Επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματός μου, το οποίο και θα ασκήσω, εφόσον δεν υπάρξει από σας, έστω και μια αρνητική απάντηση, όσον αφορά τα διοικητικά έγγραφα, τα οποία ζητώ, σας καλώ, εντός μιας προθεσμίας ενός μηνός, από της λήψεως της παρούσας, να έχω την επίσημη απάντησή σας, άλλως θα αντιμετωπίσετε τις έννομες συνέπειες. Και αυτό αφορά τους πάντες. Και τον Διοικητή και την Υπουργό και όλους, οι οποίοι έχετε γνώση των ζητουμένων και ως εκ τούτου, ουδείς και ουδεμία μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε, ή ότι δεν γνωρίζει.

Αναμένω…


Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος».


Επειδή, στην αναφορά αυτή, υπάρχει ένα αριθμητικό λάθος, τους έστειλα διορθωτική συμπληρωματική διευκρίνιση, με e-mail, ως ακολούθως :


«Υ.Γ. ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Αντί “15/2/1024", το σωστό είναι : 15/2/2024.


Α. Αναστασόπουλος».



Επί του παρόντος, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Όσα εγράφησαν είναι υπεραρκετά. 

Απαιτούνται έργα, τα οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν, από αυτούς και αυτές, που έχουν τις αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Οψόμεθα…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, 30/3/2024, έστειλα στην υπουργό και τον γενικό γραμματέα, το, κατωτέρω, ενημερωτικό e-mail :

Σας γνωστοποιώ και το δημοσίευμα, που βρίσκεται, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/03/29-3-2024-e-1-4.html , υπό τον τίτλο : "Η, από 29-3-2024 αναφορά μου, προς τον e-ΕΦΚΑ, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαο Μηλαπίδη, στους οποίους δίνεται προθεσμία 1 μηνός, για να απαντήσουν, στα 4 έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη και στις δικές μου αιτήσεις, έστω και αρνητικώς".


Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).