26-3-2024 Με “ήξεις, αφήξεις”, απαντάει το βρετανικό δικαστήριο, στο αίτημα των ΗΠΑ και ζητεί διαβεβαιώσεις, από το αμερικανικό κράτος, προκειμένου να αποφασίσει, εάν θα εκδώσει τον Julian Assange. (Οι Βρετανοί θέλουν να τον εκδώσουν, αλλά η Washington δεν τους βοηθάει).



Οι Βρετανοί θέλουν να εκδώσουν, στις ΗΠΑ, τον ιδρυτή των WikiLeaks Julian Assange, αλλά η Ουάσινγκτων δεν βοηθάει, αφήνοντας, νομικά, αβάσιμο το αίτημά της, γεγονός το οποίο καθιστά δύσκολο τον χειρισμό της υπόθεσης, επειδή το νομικό σύστημα της. Βρετανίας δεν είναι μιας χώρας, η οποία είναι μπανανία, όπως η Ελλάδα και χρειάζεται κάποια ουσιώδη επιχειρήματα, έστω και ως φύλλα συκής, προκειμένου να τεκμηριώσει μια έκδοση του Αυστραλού δημοσιογράφου, στις ΗΠΑ.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι και ο Αμερικανός πρόεδρος Jo Biden δεν έχει κανέναν λόγο, εν όψει των πολύ δύσκολων, για την επανεκλογή του, αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024, να προσθέσει, με την έκδοση του Julian Assange, έναν αχρείαστο μπελά, στο κεφάλι του και όπως φαίνεται δεν έχει λόγους να βιάζεται.





Έτσι, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε, χθες Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, ότι ο Julian Assange δεν πρόκειται να εκδοθεί, αμέσως.

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο Αυστραλός δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, εκτός, εάν, σε τρεις εβδομάδες οι Αμερικανοί εισαγγελείς, που επιδιώκουν να δικάσουν, με έναν νόμο του 1917 (της περιόδου του πρώτου παγκόσμιου πολέμου), για κατασκοπεία, επειδή τα WikiLeaks δημοσίευσαν, πάνω από 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (CIA, NSA), για ένα τεράστιο πλήθος αμερικανικών ενεργειών και κυρίως, γύρω από τους πολέμους, που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ - αλλά και η Βρετανία -, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και τα πλείστα εγκλήματα πολέμου (δολοφονίες, βασανιστήρια κλπ), που διέπραξαν οι κατονομαζόμενοι πράκτορες αυτών των υπηρεσιών, δώσουν μια σειρά από εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής ότι ο Julian Assange δεν θα αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου.

Έτσι οι ΗΠΑ πρέπει, έως τις 16 Απριλίου 2024, να δώσουν τις εγγυήσεις αυτές και εάν το πράξουν, τότε το δικαστήριο, θα συνεδριάσει, στις 20 Μαΐου 2024, για να εξετάσει την κατάσταση και το, εάν ο Julian Assange θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.




Η αλήθεια είναι ότι ο εκδότης των WikiLeaks δεν είναι μόνος. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένα διεθνές κίνημα υποστήριξης της υπόθεσής του, που αφορά την ελευθερία του τύπου, γι’ αυτό και η Ένωση των Βρετανών Δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι η δικαστική απόφαση είναι χρήσιμη, διότι δίνει χρόνο, στον Julian Assange, σημειώνοντας ότι η ελευθερία του τύπου, στην περίπτωσή του, εξακολουθεί να βρίσκεται, ενώπιον μεγάλων κινδύνων.

Και φυσικά, όπως περιέγραψα, στο δημοσίευμα της 25/3/2024, με τίτλο : Free Julian Assange, anyway! Βλέποντας την δίκη, για την έκδοσή του, από την Βρετανία, στις ΗΠΑ, με βασική κατηγορία, αυτήν της κατασκοπίας. (Πώς η Ουάσινγκτων και η Δύση κυνηγούν την “ελευθερία του τύπου”, όταν αυτή ασκείται, πραγματικά), οι ΗΠΑ και η Δύση, αν και πολυλογούν, για την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, όταν αυτές ασκούνται, πραγματικά, τις καταδιώκουν, απηνώς και οδηγούν αυτούς, που ασκούν αυτά τα δικαιώματα, σε πολυετείς καθείρξεις και τους δολοφονούν.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

Ακούω από πολλούς ότι ο Julian Assange είναι πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Αυτόν τον ισχυρισμό, όμως, πρέπει, καταρχήν, να τον προβάλλουν, επισήμως, οι ΗΠΑ και να τον αποδείξουν. 

Φυσικά δεν είμαι ανυποψίαστος. 

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα του Julian Assange και αν υπήρξε σχέση του, με τους Ρώσους. Δεν το αποκλείω, ως πιθανότητα, αλλά αυτό είναι κάτι, το οποίο οι Αμερικάνοι οφείλουν να το αποδείξουν και πριν το αποδείξουν, πρέπει να το ισχυρισθούν, επισήμως. 

Μέχρι τώρα, δεν έχουν πράξει, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. 

Και εν πάση περιπτώσει, η αλήθεια αυτού του ισχυρισμού πρόκειται να φανεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…