1974 - 2024 : Από το «Η Κύπρος κείται μακράν» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τώρα, για την φρεγάτα “Ύδρα”, που στέλνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ερυθρά Θάλασσα και ο κόλπος του Άντεν κείνται πλησίον! Παρατηρώντας, με αηδία και άφθονο πικρό γέλιο την θλιβερή επίδειξη δουλικότητας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι, στην αμερικανική ηγεμονία.


 Η φρεγάτα «Ύδρα».





Η κατάντια της εντόπιας ελίτ, κυριολεκτικά, δεν έχει όρια. 

Ενώ τον Ιούλιο του 1974, όταν διεξαγόταν απόβαση και η εισβολή του τουρκικού στρατού, στην Κύπρο, ο, τότε, πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε την αδιανόητη η φράση ότι «η Κύπρος κείται μακράν», σήμερα, 50 χρόνια μετά, για το ελληνικό κράτος, η Κύπρος εξακολουθεί να «κείται μακράν», ενώ η Ερυθρά Θάλασσα και ο κόλπος του Άντεν, που βρίσκονται, πολύ μακρύτερα, από την Κύπρο, δεν είναι μακράν, αλλά πλησίον, για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία απέστειλε, ύστερα από τις σχετικές εντολές της αμερικανικής ηγεμονίας, την φρεγάτα «Ύδρα», για να συμμετάσχει, σε περιπολίες, κατά των Χούθι της Υεμένης, προκειμένου προστατεύσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, στην περιοχή αυτή, στα πλαίσια μιας ναυτικής επιχείρησης, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, προς τα τέλη Δεκεμβρίου 2023 :

«Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση να συμμετάσχει φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην πολυεθνική επιχείρηση Prosperity Guardian για την προστασία των εμπορικών πλοίων, της ζωής των ναυτικών, της παγκόσμιας οικονομίας. Για το θέμα αυτό ενημέρωσα κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο Κάιρο την αιγυπτιακή πλευρά. Είναι αυτονόητο ότι η φρεγάτα που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας».

Η φρεγάτα «Ύδρα», αφού αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, με τις παραιτήσεις 17 - όπως λέγεται - στελεχών του πολεμικού πλοίου (τον αριθμό των παραιτήσεων τον διέψευσε το ΥΠΕΘΑ, όχι, όμως και το γεγονός ότι υπήρξαν παραιτήσεις)απέπλευσε, από την Σαλαμίνα, στις 26 Φεβρουαρίου 2024, μετά την έγκριση του ΚΥΣΕΑ και στις 3 Μαρτίου 2024  αναπτύχθηκε στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό σκέλος «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES), της ευρύτερης ναυτικής επιχείρησης η οποία σκοπεύει να

 προστατεύει την εμπορική ναυτιλία, από τις επιθέσεις των Χούθι, στην θάλασσα, ή στον αέρα.


Μάλιστα, η φρεγάτα «Ύδρα» είχε την πρώτη της εμπλοκή, στις

 13 Μαρτίου 2024, στον Κόλπο του Άντεν, όταν τις πρωινές ώρες, για την

 προστασία εμπορικού πλοίου, έβαλε, με πυροβόλο, εναντίον δυο dronesτα οποία απομακρύνθηκαν.


Εκτός από τις ΗΠΑ, η αποστολή περιλαμβάνει δυνάμεις από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, των Σεϋχελλών, της Ισπανίας και του Μπαχρέιν, η ενώ η Αυστραλία έστειλε

 11 στρατιώτες.


Η όλη ιστορία, με την πολυεθνική ναυτική επιχείρηση έχει να κάνει, με το απλούστατο γεγονός ότι, στην περιοχή γίνεται διακίνηση εμπορευμάτων, σε καθημερινή βάση, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η είναι η ωμή αλήθεια. Αλλιώς, ουδείς θα ενδιαφερόταν.


Εν τω μεταξύ, για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ελληνικό κράτος, η Κύπρος εξακολουθεί, πάντα, να «κείται μακράν».


Ως εκ τούτου, έχει δίκιο, όσον αφορά την προχθεσινή του δήλωση, ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

Ας την δούμε, για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων και την απύθμενη αθλιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη :

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν, από το χείλος της γενοκτονίας. Στην "ειρηνευτική επιχείρηση" του 1974, μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας, από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες. Παρ' όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως, αν είχαμε πιέσει, προς τα νότια, να μην υπήρχε, πια, νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας».

Εννοείται, φυσικά, ότι, στους “κυβερνώντες”, δεν υπάρχει, ούτε ίχνος ντροπής.

Η όλη κατάσταση προκαλεί, μόνον, σκέτη αηδία και έναν πολύ γέλωτα.

Αλλά πικρό γέλωτα…


Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Η Ελλάδα είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο επί του Κούλη Μητσοτάκη. Αλλά και επί πρωθυπουργίας του δοσίλογου Αλέξη Τσίπρα η "επιρροή" των ΗΠΑ και Ισραήλ γιγαντώθηκε χωρίς τίποτα θετικό για τη χώρα.

Αλλά αυτή η πορεία υποτέλειας έχει ξεκινήσει χρόνια πριν από τη περίοδο ήδη που πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η ολιγαρχική ελίτ ακολουθεί πιστά τις εντολές των ξένων κέντρων σε όλα τα ζητήματα (ευρω-μνημόνια, παραχωρήσεις σε Τουρκία, υποστήριξη σε Ισραήλ, καταστροφή οικονομίας με lockdown πανδημίας, συμπλευση με ΝΑΤΟ-ουκρανια,
με ολέθρια αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).