8/2022 Υποκλοπές : Από τον πατέρα, στον γιο. Παλαιό και μόνιμο κουσούρι της οικογένειας Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία εκτσογλανίζουν τον δημόσιο βίο και παρασέρνουν την χώρα, μέσα στον βούρκο της κινούμενης άμμου, που την καταπίνει. (Πώς και με τί, η ΕΥΠ “κρατάει” τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη);


Στον εικονιζόμενο εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ρωμανό, που φέρεται να έκανε δηλώσεις, για τις υποκλοπές, από την ΕΥΠ, των τηλεφωνικών επαφών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ότι «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ … να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…» (αν και ο Ρωμανός ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις του έχουν διαστρεβλωθεί), αναφέρεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν μιλάει για πολιτικό εκτσογλανισμό των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Και αν αυτές οι δηλώσεις, όντως, έγιναν, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει δίκιο. Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία οδηγούν την χώρα, στον βούρκο μιας κινούμενης άμμου, ο οποίος την καταπίνει.  


Ραγδαίες και προφανώς, σοβαρές πρόκειται να είναι οι επιπτώσεις της υπόθεσης των υποκλοπών, ιδιαίτερα, μάλιστα, αυτών των υποκλοπών, που αποδέχτηκε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, υποτίθεται, νομότυπα, διέπραξε η ΕΥΠ (που υπάγεται, απ’ ευθείας, στον πρωθυπουργό, σύμφωνα, με την δική του νομοθεγωφτική πρωτοβουλία, το καλοκαίρι του 2019, αμέσως μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία), εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, όταν αυτός διεκδικούσε την αρχηγία του κόμματος, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021, μέσα από τον προεκλογικό αγώνα, τις κομματικές διαδικασίες και τις ψηφοφορίες, που, τότε, διενεργήθηκαν.

Ετσι οι υποκλοπές των τηλεφώνων είναι μια υπόθεση, που πηγαίνει, από τον πατέρα, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στον γιο Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού αυτό είναι το κυρίαρχο σπορ, το παλαιό χόμπι αυτής της πολιτικής οικογένειας, το οποίο και ευχαρίστως, συνεχίζει, αφού, στην τωρινή υπόθεση εμπλέκεται και ο εξ απόρρητων, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριαδης, ο οποίος είναι γιος της αδελφής του πρωθυπουργού Κατερίνας. Κάπως έτσι, η όλη υπόθεση αποκτά μια έντονη ενδοοικογενειακή διάσταση.

Προφανώς, η καταγραφή των όποιων επιπτώσεων, που θα έχουν αυτές οι παρακολουθήσεις, στο εκλογικό σώμα και στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει την προσωπική πολιτική ευθύνη (αλλά και την όποια ποινική ευθύνη, εάν αυτή τεκμηριωθεί), ως άμεσος πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, θα γίνει, στις δημοσκοπήσεις, που θα ακολουθήσουν, στους επόμενους μήνες και φυσικά, ανάλογα με την τροπή των εξελίξεων, στην υπόθεση αυτή, αφού οι παραιτήσεις της 5ης Αυγούστου 2022 του πρωθυπουργικού ανιψιού Γρήγορη Δημητριάδη, που είχε την πολιτική και την διοικητική αρμοδιότητα και του διορισμένου, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, είναι ανεπαρκείς και αποτελούν, απλώς, την αρχή του ξετυλίγματος του κουβαριού αυτής της σκοτεινής και βρώμικης υπόθεσης.

Χθες, 7 Αυγούστου 2022 και τρεις ημέρες, μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προέβη, σε δημόσια δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι”την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο” και προσθέτει ότι “κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια. Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. ‘Αραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων; Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες και την διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και καταλήγει στην δήλωσή του, αναφέροντας ότι : “Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις: 
Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; 
Ποιοί κατέχουν και για λογαριασμό ποιών χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό “υπερόπλο” Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;

Εδώ θα είμαστε (ελπίζω), θα δούμε και θα ζήσουμε τις εξελίξεις, στην υπόθεση αυτή, η οποία δεν κουκουλώνεται, διότι δεν μπορεί, πλέον, να κουκουλωθεί. (Εκτός και αν έχουν “δεμένο” καλά, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τον έχουν και τον κρατάνε; Πάντως, ο ίδιος φαίνεται ότι δεν θα κάνει πίσω. Θα δούμε).

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα (10/8/2022), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια πολύ ορθή δήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έγιναν, από την ΕΥΠ και όχι, μόνον, εις βάρος του. Αξίζει, για ιστορικούς λογουσ, να τη παραθέσω αυτούσια

Ας την δούμε :


«Αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση.
Δε θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης μου με το λογισμικό Predator.
Από το δημόσιο λόγο διαφεύγει ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο για την δημοκρατική παράταξη, η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε και ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς, βουλευτές, και μέλη του κόμματος, που συνομιλούσαν μαζί μου σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις.
Άρα δεν παγίδευαν μόνο εμένα αλλά ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα.
Σε όλα αυτά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι ελάχιστοι πλέον υπερασπιστές του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και εντός του κόμματος του, επιμένουν ότι φταίω εγώ που «δεν πάω να με ενημερώσουν».
Βάσει της εμπειρίας μου από τις αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου σε χώρες, που οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές, συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης, μη συνεννοήσιμος, μη συνεργάσιμος και εχθρός εν τέλει της ασφάλειας του κράτους. Ο στόχος προφανής: να γίνουν ανεκτές από την κοινή γνώμη τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις.
Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ.
Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό.
Εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε στη διαβολική σύμπτωση πως ελάχιστες ημέρες αφού ξεκίνησε η παρακολούθηση της ΕΥΠ, έγινε η επίθεση σε βάρος μου με το Predator.
Εσείς αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε ποιος είναι ο σοβαρός λόγος που με καθιστούσε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο «εθνικό κίνδυνο» . Άραγε γιατί δεν ήμουν τα προηγούμενα 7 χρόνια ως Ευρωβουλευτής και πως αυτός ο «εθνικός κίνδυνος» ξεκινά με την υποψηφιότητα μου και παύει να υφίσταται λίγες μέρες μετά την εκλογή μου στην Προεδρία του Κινήματος;
Όλα αυτά είναι μία σατανική σύμπτωση ή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;
Ξεκαθαρίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους.
Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική.
Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς, που ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζομαι και δηλώνουν ταυτόχρονα ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησής μου.
Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ :
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ :


«Δεν πρόκειται να ανεχθώ «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων.
Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας.
Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ.
Αποδείξατε στην πράξη πόσο προσχηματικές ήταν οι εξαγγελίες σας για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ φέρνοντας μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς διαβούλευση και διατηρώντας το στρεβλό καθεστώς υπαγωγής της Υπηρεσίας στο πρωθυπουργικό γραφείο και την διάταξη για μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Προσπαθήσατε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς. Όχι μόνο αποτύχατε παταγωδώς εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, αλλά σήμερα αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).