"Ου παντός πλειν, ες κινεζικήν θάλατταν". Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο "Connecticut" προσέκρουσε σε υποθαλάσσιο "UFO", στην Νότια Κινεζική Θάλασσα. (Η Ουάσινγκτων, με την δημιουργία της συμμαχίας AUKUS, τρίβεται, στην γκλίτσα του τσοπάνη. Και ο τσοπάνης μπορεί να είναι συνετός, αλλά, συνάμα, είναι και αδίστακτος)...

 


Έχει σχέση ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς με την τωρινή κρίση, ανάμεσα στο αγγλοσαξωνικό μπλοκ AUKUS και την, σταλινικής προελεύσεως, κινεζική κομμουνιστική γραφειοκρατία; Δεν φαίνεται να έχει, αλλά, στην πραγματικότητα  έχει. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί κληρονόμοι του Στάλιν, που εδρεύουν, στο Πεκίνο φαίνεται ότι έχουν πάρει κάποιες από τις βασικές ιδιότητες του παλαιού ηγέτη της "Ε.Σ.Σ.Δ." Και συγκεκριμένα, είναι συνετοί και συνάμα, αδυσώπητοι, όπως ήταν εκείνος. Η, πραγματικά, τρομακτική περιπέτεια του αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου "Connecticut" αποδεικνύει, στην πράξη, ότι το μέλλον των Αγγλοσαξώνων, στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι ζοφερό, αφού και τα αμερικανικά ή/και τα αυστραλιανά πυρηνικά υποβρύχια μπορεί να πάνε (και θα πάνε), στον πάτο των θαλασσών, αν... 







Στην γεωπολιτική στρατηγική τίποτε - σχεδόν τίποτε - δεν είναι τυχαίο, ούτε αδύνατο. Αυτό είναι κάτι, που πρέπει να το έχουμε, καλά, στα μυαλά μας, όταν παρατηρούμε τις εξελίξεις, σε πλανητικό επίπεδο. 

Με δεδομένη την νεόκοπη, αγγλοσαξωνικής υφής, συμμαχία Αυστραλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ (AUKUS), η οποία αποσκοπεί, στην ανάσχεση της Κίνας  στον χώρο του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού, ξαφνικά, μόλις, στις 8 του τρέχοντος μηνός, πληροφορηθήκαμε ότι έξι ημέρες νωρίτερα, στις 2/10/2021 το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο "Connecticut" συγκρούστηκε με ένα "άγνωστο αντικείμενο", έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του αμερικανικού στρατιωτικού επιτελείου. 

Αυτή η καθυστερημένη ανακοίνωση διευκρινίζει, απλώς, ότι δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός ναυτών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι, από το πλήρωμα του υποβρυχίου, μπορεί να τραυματίστηκαν ελαφρά.

Εννοείται ότι το "τρακάρισμα" του υποβρυχίου αυτού του είδους, με "άγνωστο" αντικείμενο, δεν μπορεί να αφορά μια κάποια τυχαία πρόσκρουση και να οφείλεται, σε μια απροσεξία του πληρώματος, που έριξε το πυρηνικό υποβρύχιο, σε ευμεγέθη υποθαλάσσια βράχια. Αν έπεφτε σε ύφαλο, από ανοησία του κυβερνήτη και του πληρώματος, η ανακοίνωση του αμερικανικού επιτελείου δεν θα μιλούσε, για  σύγκρουση, με "άγνωστο αντικείμενο".

Μπορεί οι Αμερικανοί επιτελείς, όντως, να μην γνωρίζουν το αντικείμενο, που κτύπησε το πυρηνικό τους υποβρύχιο (αν και θεωρώ ότι το γνωρίζουν και προτιμούν να ποιούν την νήσσα), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν ποιός έστειλε αυτό το μεγάλο αντικείμενο και το ώθησε να βρεθεί, στην πορεία του "Connecticut". Ξέρουν και πολύ καλά, μάλιστα.

Η κομματική γραφειοκρατία, που διοικεί, με στιβαρότητα, το Πεκίνο, έδειξε στο βαθύ αμερικανικό κράτος, τα περιορισμένα περιθώρια κινήσεων, που έχει η Ουάσινγκτων, στον χώρο του Ειρηνικού Ωκεανού και ειδικά, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, υποδεικνύοντας, στην αμερικανική ηγεσία ότι και τα πυρηνικά υποβρύχια μπορούν να βυθιστούν, όταν η συνετή, αλλά και αδυσώπητη κινεζική ηγεσία κρίνει ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει.

Εδώ, δεν έχουμε, πλέον, μια άσκηση, επί χάρτου. Έχουμε ένα σαφές και έμπρακτο προειδοποιητικό κτύπημα, το οποίο δείχνει ότι το Πεκίνο είναι αδίστακτο και δεν το ενδιαφέρουν τα επακόλουθα, τα οποία, προφανώς, έχει προϋπολογίσει και φυσικά, έχει σχεδιασμένες και έτοιμες και τις δέουσες απαντήσεις.

Αυτή η προειδοποίηση, στην οποία προέβη ο Σι Τζινπίνγκ και οι ηγετικοί κύκλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, δείχνει, όχι μόνον ότι η προαναγγελία της προμήθειας, στην Αυστραλία, πυρηνοκίνητων υποβρυχίων είναι, πρακτικά, ανώφελη και επικίνδυνη, αφού δεν πρόκειται να εμποδίσει την κινεζική ηγεσία να πάρει τις αποφάσεις της, όσον αφορά την δράση της, στην περιοχή.

Αυτή η προειδοποίηση απευθύνεται, ευθέως, στην ίδια την Ουάσινγκτων, η οποία, πλέον, γνωρίζει ότι "Ου παντός πλειν ες Νότιαν Κινεζικήν Θάλατταν" και ότι οι όποιες κινήσεις της, στην περιοχή, παρακολουθούν τα, στενότατα και απαντώνται, ακαριαία.

Και φυσικά, τώρα, η αμερικανική ηγεσία γνωρίζει ότι τα πυρηνικά της υποβρύχια και εντοπίζονται, ενώ η πορεία τους βρίσκεται, υπό επιτήρηση και τα ίδια είναι στο έλεος των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ πρέπει να παύσουν να τρίβονται, στην γκλίτσα του τσοπάνη. Διότι ο τσοπάνης είναι, μεν, συνετός, αλλά, παράλληλα, είναι και αδυσώπητος.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, ο Κινέζος τσοπάνης είναι και αδίστακτος. Πιο αδίστακτος από τον πολιτικό και ιδεολογικό του πατέρα... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).