23/7/2018 Οι "wild fires", στην Αττική, ως εργαλείο άσκησης της διεθνούς πολιτικής ξένων δυνάμεων. (Μια ανάλυση, για το πώς και το γιατί των πρόσφατων πολύνεκρων εμπρησμών).


23/7/2018, ώρα 12.35 : Οι 13 θερμικές εστίες των πυρκαγιών στα Γεράνεια Όρη, που έκαψαν την Κινέτα, στην Δυτική Αττική. Ο σχεδιασμένος και οργανωμένος εμπρησμός είναι σαφής.




Μιλώντας, για την wild fire της περασμένης Δευτέρας 23/7/2018, με την εκατόμβη των νεκρών, που έπληξε το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι, στην Ανατολική Αττική, κοντά, στην περιοχή της Ραφήνας, σε συνδυασμό, με την ισχυρή φωτιά, στην Κινέτα και στα Γεράνεια Όρη της Δυτικής Αττικής, το να αναλυθούμε, στην περιγραφή των μόνιμων δυσλειτουργιών και των γνωστών παθογενειών του ελληνικού κράτους και της διαχειριστικής ανικανότητας της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, μπορεί να ικανοποιεί το "λαϊκό αίσθημα", αλλά δεν δίνει την πραγματική διάσταση των πολύ πραγματικών γεωπολιτικών και λοιπών κινδύνων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο πληθυσμός της.

Ο πληθυσμός αυτός, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να αντιληφθεί το ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο, εντός των οποίων κινούνται και υλοποιούνται οι φυσικές και λοιπές καταστροφές, που τον κτυπούν, αλύπητα και οι οποίες, πολλές φορές (τις πλείστες), είναι πολύ καλά σχεδιασμένες και οργανωμένες, από κέντρα, που υπερβαίνουν, κατά πολύ, τους τοπικούς συσχετισμούς των επιχώριων οργανωμένων (και μη) συμφερόντων.

Προφανώς, το γεγονός ότι το 52% των κτισμάτων, στο Μάτι, δεν έχουν πολεοδομική άδεια, ενώ ένα πλήθος άλλων, που έχουν τις σχετικές άδειες, τις έλαβαν, με διαδικασίες, οι οποίες είναι, τουλάχιστον - μιλώντας, με κομψό τρόπο -, προβληματικές και αδιαφανείς, αλλά και το εξωφρενικά, παράνομο κλείσιμο του αιγιαλού και της πρόσβασης, στην θάλασσα, αύξησαν, κατά πολύ τον αριθμό των θυμάτων, αλλά το παρόν δημοσίευμα δεν προτίθεται να μείνει, σε αυτά.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σαφέστατα, ευθύνεται, για όσα, τώρα, συμβαίνουν, όπως και οι προηγούμενοι (οι νουδουλοπασόκοι) ευθύνονται, για τα παρελθόντα και τις προβολές τους, στο παρόν. Όμως, μένοντας, στην τρέχουσα πολιτική (κομματική) αντιδικία, γύρω από τον καταλογισμό των ευθυνών, χάνουμε την ουσία της υπόθεσης των τωρινών πυρκαγιών και την ευκαιρία να διερευνήσουμε το πώς και το γιατί αυτές οι πυρκαγιές έλαβαν χώρα, καθώς και το πλαίσιο, μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκαν. 

Και φυσικά, το πλαίσιο αυτό δεν είναι άσχετο, ούτε αθώο, αφού προσδιορίζεται από τις γνωστές ευρύτερες γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, γύρω από τον έλεγχο της Βαλκανικής, αλλά και τις περιφερειακές διενέξεις, για την τύχη των ενεργειακών πηγών, στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Υπερβολές; Μάλλον, όχι. Η διεθνής πολιτική (και ιδιαίτερα η γεωπολιτική) δεν έχει όρια, στην υλοποίηση των στόχων, που οι διάφοροι παίκτες θέτουν. Και για τον λόγο αυτόν, δεν ειναι ορθό να αποκλείονται αυτού του είδους οι διασυνδέσεις, ανάμεσα, σε γεγονότα, που παίρνουν την μορφή φυσικών καταστροφών και την εργαλειοποίησή τους, στα πλαίσια της υλοποίησης των στόχων διαφόρων γεωπολιτικών παιγνίων.

Ας δούμε όμως, τις πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, έστω και αν αυτά έχουν περιθώρια ανασφάλειας.



Οι δύο ταυτόχρονες εστίες φωτιάς, στην Νταού Πεντέλη, που έκαψαν την Ανατολική Αττική, αρκετά, μετά την εκδήλωση της μεγάλης, αλλά αναίμακτης πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, αφού είχαν εκδηλωθεί σφοδρότατοι άνεμοι και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν στραφεί, στην Δυτική Αττική.




Από τα δύο ντοκουμέντα, που παρουσιάζονται, στο παρόν δημοσίευμα, τα οποία, άλλωστε, είναι γνωστά, καθίσταται σαφές ότι και οι δύο περιπτώσεις των πυρκαγιών στα Γερανεια Όρη και στην Πεντέλη, δεν είναι προϊόν τυχαίων περιστατικών, που προέκυψαν από τον καιρό και τους δυνατούς ανέμους.

Οι πυρκαγιές αυτές ήσαν αποτέλεσμα εμπρησμών. Και οι εμπρησμοί αυτοί δεν ήσαν ερασιτεχνικοί. Δεν επρόκειτο, για κάποιους μεμονωμένους οικοπεδοφάγους, για κάποιους τρελλούς, που, εδώ και εκεί, έβαλαν τις φωτιές. Αυτή είναι η εικόνα, που προκύπτει, χωρίς δυσκολία, από τα απεικονιστικά σχέδια των φωτογραφιών, που έδωσαν οι δορυφόροι. 

Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην περίπτωση των Γερανείων, το ξέσπασμα 13 ταυτόχρονων θερμικών εστιών, μισή ώρα, μετά την αρχική εκδήλωση της πρώτης, είναι χαρακτηριστική και δεν σηκώνει συζήτηση, ως προς τον προσδιορισμό της, ως οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ενισχυθεί η αρχική θερμική εστία.

Η ίδια πυρκαγιά, στα Γεράνεια Όρη δείχνει ότι η ταυτόχρονη εκδήλωση  των 13 εστιών δεν νοείται να αποδοθεί σε σχέδιο τοπικών εμπρηστών. Οι εμπρηστές ήσαν πολλοί και μάλιστα, είχαν και την απαραίτητη υποδομή σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό, για να φύγουν από τους τόπους των εμπρησμών, χωρίς να εντοπισθούν, γεγονός, το οποίο αποδεικνύει, τουλάχιστον, καλή προετοιμασία.

Αλλά και η πυρκαγιά, στην Ανατολική Αττική, έχει όλα τα στοιχεία του εμπρησμού, με δεδομένη την ύπαρξη δύο εστιών φωτιάς, σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, με μεγάλους ανέμους, χωρίς ενδείξεις ηλεκτροπληξίας, από καλωδιώσεις της ΔΕΗ και με ικανά ευρήματα στοιχείων εμπρησμών, ενώ, παράλληλα, ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά, στα Γεράνεια Όρη.

Οι πυρκαγιές αυτές, εάν τις δούμε, ως σύνολο, δεν μπορούν να αποδοθούν, σε τοπικούς συσχετισμούς συμφερόντων και σε αντίστοιχους παράγοντες. Τα στοιχεία, που υπάρχουν - και τα οποία, για πρώτη φορά είναι αρκετά - δεν συνηγορούν, προς αυτή την κατευθυνση.

Αλλά, εάν οι πυρκαγιές δεν ήσαν προϊόν, τοπικής προέλευσης, εμπρησμών, τότε, είναι προφανές ότι οι έρευνες, για των εντοπισμό των ηθικών και των φυσικών αυτουργών των εμπρησμών, πρέπει να στραφούν αλλού.

Και αυτό το "αλλού", βρίσκεται στο εξωτερικό και σε ξένες δυνάμεις, σε κράτη, που έχουν ευρύτερους γεωπολιτικούς στόχους και επιδιώκουν, στην μια περίπτωση, το σπάσιμο του ηθικού της ελίτ του τόπου μας και του πληθυσμού του, αλλά και στην δεύτερη περίπτωση, την κατακρήμνιση του ηθικού και την άμεση πτώση της παρούσας κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι οι σχεδιαστές των εμπρησμών, στα πλαίσια της ενιαίας αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αττική, την περασμένη Δευτέρα, ήθελαν νεκρούς. Και φυσικά, οι δύο, εκ διαμέτρου, αντίθετοι τόποι των εμπρησμών επιλέχθηκαν, με αυτόν τον στόχο, και για να διασπάσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Έτσι, μπορούμε να υποθέσουμε, βάσιμα, ότι η φωτιά στα Γεράνεια Όρη μπήκε, ως προπομπός της πυρκαγιάς της Πεντέλης, η οποία ήταν ο κύριος στόχος των ηθικών αυτουργών των εμπρησμών.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω, δεν απαλλάσσουν, από τις μεγάλες ευθύνες της, την παρούσα αριστεροδεξιά κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία, όπως φαίνεται, γνώριζε, πολύ καλά, τα σχέδια των ξένων δυνάμεων, οι οποίες έχουν αναπτύξει, εσχάτως, μια έντονη και εκτεταμένη αντιπολιτευτική δραστηριότητα, στην χώρα μας.

Άλλωστε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει, επίσης, τεράστιες ευθύνες, για το γεγονός ότι, ενεργώντας, ως καθεστωτική δύναμη, καλλιεργεί όλες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Ανάμεσα, σε αυτές, είναι, βέβαια, τα οργανωμένα συμφέροντα των παράνομων οικιστών και των οικοπεδοφάγων, που λυμαίνονται την Αττική και ολόκληρη την χώρα. Και φυσικά, αυτό το πληρώνει.

Αλλά το τί κάνει και το τί δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να μας αποσπά, από τον εντοπισμό των κινδύνων, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Και τούτο διότι αυτοί οι κίνδυνοι, ιδιαίτερα, μετά την συμφωνία των Πρεσπών, είναι παρόντες και άμεσοι.










Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επειδή αυτό το δημοσίευμα, για τις πυρκαγιές, στην Αττική, έχει προξενήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών και παράλληλα, έχει οδηγήσει, σε αντιγνωμίες, πρέπει να πω ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο. Κάθε άλλο.

Αυτό που προσπαθώ, είναι να διερευνήσω το τί έγινε, με βάση τα δεδομένα, που υπαρχουν, μεχρι τώρα.

Για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, η εικόνα του σχεδιασμένου και του οργανωμένου εμπρησμού είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής τα πράγματα είναι λιγότερο εμφανή, αλλά η αλήθεια είναι ότι και εκεί εμφανίζονται, περισσότερα του ενός θερμικά σημεία εστιών πυρκαγιάς (τουλάχιστον δύο), που συνδυάζονται, με ριπές, ανέμων, με εντάσεις που έφτασαν τα 120 χλμ την ώρα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί, σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, εως την παραλία.

Οπως έχει, επισήμως, ανακοινώσει ο Δημήτρης Τζανακοπουλος (ο οποίος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η φωνή του πρωθυπουργού), εντοπίστηκαν στίγματα τα οποία είναι εστίες έναρξης της πυρκαγιάς, οι οποίες εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, αναμένουμε τις ανακοινώσεις αυτών των υπηρεσιών. Αν και φυσικά, πρέπει να είμεθα επιφυλακτικοί, για αυτά που πρόκειται να μας πουν (όπως και γι' αυτά, που μας έχουν πει, μεχρι τώρα)...

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Έχει ανοίξει (στο εξωτερικό) μια πολύ χρήσιμη συζήτηση, για τις ευθύνες των ξένων δανειστών, όσον αφορά την τεράστια καταστροφή, που υπέστη η χώρα, από τις πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας.

Οι ευθύνες των ξένων δανειστών (και των εντοπίων κυβερνητών) είναι μέγιστες και αυταποδεικτες, πέραν πάσης αμφισβήτησης και αμφιβολίας.

Αυτά που έχουμε, ως δεδομένα, είναι τα εξής :

1) Οι μισθοί των πυροσβεστών μειώθηκαν, όλα τα χρόνια των Μνημονίων, όπως όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό προκύπτει από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των ετών 2010 - 2015.

2) Μειώθηκαν και τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες και για την αγορά και συντήρηση υλικών (οχημάτων, αναλώσιμων υλικών κλπ). Αυτά προκύπτουν, πέρα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, από τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς του πυροσβεστικού σώματος και των εμπλεκομένων κρατικών φορέων (στρατός, αστυνομία κλπ).

Άκρη μπορεί να βρεθεί. Και σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα και μόνο :

Οι δανειστές, παρέα με τους εντόπιους υπηρέτες τους (τους, εκάστοτε, κυβερνώντες) έριξαν χοντρό λεπιδι, στις δαπάνες για την πυρόσβεση και την Πολιτική Προστασία.

Μόνο και μόνο που λένε ότι όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων κράτησαν το ποσοστό της Πολιτικής Προστασίας, επί του ΑΕΠ, σταθερό, ενώ το ΑΕΠ όλα αυτά τα χρόνια μειώθηκε, πάνω από 25%, γίνεται, εύκολα, αντιληπτό, το τί λεπιδι έπεσε (τουλάχιστον 25%).


Αυτή είναι η πικρή και ωμή αλήθεια...

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Από την εφημερίδα "Εστία", που, μόλις τώρα, έπεσε στα χέρια μου :

Το αμερικανικό drone που πέταξε, πάνω από την Αττική, την ώρα εκδήλωσης των δύο μεγάλων πυρκαγιών, κατέγραψε 45 αρχικές εστίες φωτιάς.

Στο Νταού Πεντέλης, στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι και τη Ραφήνα, κλιμάκιο της ΕΥΠ βρήκε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Πολύτιμη σ’ αυτή τη φάση είναι η συνδρομή των αμερικανικών υπηρεσιών, οι οποίες είναι σε θέση να παράσχουν στοιχεία και πληροφορίες όχι μόνο για τη δράση «ύποπτων» προσώπων και μηχανισμών, αλλά ακόμη και για τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο έναρξης των πυρκαγιών.

Αναμένοντας προφανώς γεγονότα και εξελίξεις που συνιστούν «ασύμμετρες απειλές» οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ελλάδα ενίσχυσαν τον τελευταίο καιρό τα τεχνικά μέσα και τον εξοπλισμό τους:

Εφεραν από την Ιταλία ένα υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), που μπορεί να κατοπτεύει έκταση περίπου 30 φορές μεγαλύτερη από την Αττική

Πρόσθεσαν επίσης στο δυναμικό τους ένα Boeing P-8, κατασκοπευτικό αεροσκάφος επιτήρησης, που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σ’ αυτό τον τομέα.

Στον Πειραιά κατέπλευσε η ναυαρχίδα του 6ου στόλου, εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών, συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα στοιχεία για τις πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από drone που πέταξε πάνω την Αττική, περίπου μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς στην Κινέττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάλυση των βίντεο και των αεροφωτογραφιών προκύπτει ότι η πυρκαγιά στην Κινέττα ξεκίνησε από 22 διαφορετικά σημεία, ενώ οι αρχικές εστίες στην πυρκαγιά της Πεντέλης-Νέου Βουτζά ήταν 45.

Η δεύτερη ξεκίνησε την ώρα που άρχισαν να πνέουν άνεμοι εντάσεως 11 μποφόρ κι ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν εστιάσει στην περιοχή της Κινέττας.

Οι έρευνες της ΕΥΠ θα συνεχισθούν με άκρα μυστικότητα και τις επόμενες μέρες δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στοιχεία για την κατεύθυνση στην οποία στρέφονται και για τα ευρήματα τους.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Όπως φαίνεται και από κάποιες περίεργες συλλήψεις, που έγιναν, στην περιοχή του Μαραθώνα, 5, ή 6 γμερεη, μετά την πυρκαγιά, στην Ανατολική Αττική (συνελήφθη και ένας πρώην πράκτορας της ΕΥΠ), η εκδοχή του σχεδιασμένου και οργανωμένου εμπρησμού είναι η μόνη λογική εκδοχή.

Πρόκειται, για μια σιωπηλή ενέργεια εμποίησης μαζικού τρόμου, για την οποία, φυσικά, ουδείς, θα αναλάβει την ευθύνη.

Προφανώς, έχουμε να κάνουμε, με τρομοκρατική ενέργεια. Και πιθανότατα, με κρατική τρομοκρατία, που ασκείται, από ξένη δύναμη.

Σύμφωνα, με Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τρομοκρατία είναι οι ποινικές πράξεις, οι οποίες προορίζονται, ή σχεδιάζονται, προκειμένου να προκαλέσουν μια κατάσταση τρόμου, στο ευρύ κοινό, μια ομάδα προσώπων, ή συγκεκριμένων προσώπων, για πολιτικές σκοπιμότητες και είναι, σε κάθε περίπτωση, αδικαιολόγητες, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις πολιτικού, φιλοσοφικού, ιδεολογικού, φυλετικού, εθνοτικού, θρησκευτικού, ή οποιοδήποτε άλλου χαρακτήρα, που μπορεί να επικαλεσθεί κάποιος, για να τις δικαιολογήσει.

Αλλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια, αποτελεί την αρχή υβριδικού πολέμου.

Δυστυχώς...


Ο χρήστης macgyver είπε…
https://www.youtube.com/watch?v=zBaDy9XLZ2E

ΑΘΗΝΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ - ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΑΝΙΑΪ
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σωστό. Πολύ σωστό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).