Οι παράνομες επικουρικές συντάξεις βενζινοπωλών : Ο e-ΕΦΚΑ κωλυσιεργεί, ατέρμονα, πάνω από 1 έτος, να απαντήσει, ως προς την χορήγηση εγγράφων, που ζητώ, και για το, προχείρως, υπολογιζόμενο ποσόν του 1.000.000 €, που έχασε, από την ιστορία αυτή, για να απαντήσει, στην “υπόθεσή μου”, η οποία, πρωτίστως, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ! (Η, από 19/7/2023, πρόχειρη, ημιτελής και καθυστερημένη δήθεν “απάντηση” του ασφαλιστικού οργανισμού, στον Συνήγορο του Πολίτη και η, από 1/8/2023, ανταπάντησή μου, που βάζει τα πράγματα, στην θέση τους).

 




Η υπόθεση, με τα έγγραφα, που έχω ζητήσει, εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, από τον e-ΕΦΚΑ, καθώς και το ουσιαστικό σκέλος αυτής της υπόθεσης, που αφορά το ζήτημα, με τις χαρακτηριζόμενες ως παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του πρώην ΤΕΑΠΥΚ, καλά κρατεί, καθώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες και η πολιτική ηγεσία του ασφαλιστικού οργανισμού συνεχίζουν να συμπεριφέρονται, περίπου, σαν να μην συμβαίνει τίποτε. 

Είναι γνωστό ότι και μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη, τους πιέζω για να μου χορηγήσουν τα επίσημα έγγραφα που ζητώ και να δώσουν τις δέουσες απαντήσεις, για τις ενέργειές τους, επί του ουσιαστικού θέματος, που υπάρχει και το οποίο αφορά την ουσιαστική τύχη των λεγομένων παράνομων επικουρικών συντάξεων, στους βενζινοπώλες. 

Μετά από καιρό και ύστερα από δύο έγγραφα, μέσα σε ένα διάστημα, περίπου, έξι μηνών, οι παράγοντες του e-ΕΦΚΑ αποφάσισαν να δώσουν μια, εντελώς, πρόχειρη και ως εκ τούτου, πλήρως, ανεπίκαιρη και φυσικά, καθόλου ολοκληρωμένη απάντηση, στα αιτήματα, που έχω υποβάλει.

Έτσι, χθες Τρίτη 1/8/2023, αφού έλαβα, από τον Συνήγορο του Πολίτη, την πρόχειρη, εντελώς, ανεπαρκή και ομολογημένα, μη ολοκληρωμένη απάντηση της 19/7/2023 του e-ΕΦΚΑ, έστειλα δυο συνεχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα, προς τον e-ΕΦΚΑ, που έχουν, ως ακολούθως :


«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Τρίτη, Αυγούστου 1, 2023 5:34 μμ
Προς: dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; ypod4@efka.gov.gr <ypod4@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
 
Θέμα: ΑΝΑΦΟΡΑ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 Κυρίες και κύριοι 

Έλαβα, σήμερα 1/8/2023, από τον Συνήγορο του Πολίτη, το, κάτωθι, ηλεκτρονικό σας μήνυμα της 19/7/2023, προς την Ανεξάρτητη αυτή Αρχή και βλέπω κατάπληκτος ότι, μετά, από 5 σχεδόν μήνες, από τα από 30/1/2023 και από 13/7/2023 έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη θυμηθήκατε να απαντήσετε και υποτίθεται ότι απαντάτε, με σαφή περιπαικτικό τρόπο, χωρίς να υπεισέλθετε, στην ουσία της υπόθεσης, που, εδώ και τουλάχιστον, πλέον του ενός έτους (και για να είμαι ακριβής, επί πολλά έτη) εκκρεμεί.

Ας παραθέσω, εδώ, την απάντησή σας :


From: Τμ. Διαχ/σης Αναφορών σε Θέματα ΑμεΑ <tm.anaf.amea@efka.gov.gr
Sent: Wednesday, July 19, 2023 12:05 PM
To: GRAM KOINONIKHS PROSTASIAS <kp@synigoros.gr>
Subject: ΑΝΑΦΟΡΑ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 Λλλγί

Καλημέρα κα Βαβουγυιού,

Σε απάντηση του υπ' αριθμ. πρωτ. 330329/4871/30-01-2023 και του νεότερου υπ' αριθμ. πρωτ. 330329/34060/13-07-2023 εγγράφου σας, αναφορικά με την υπόθεση του κ. Αναστασόπουλου Αναστάσιου σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών με το υπ' αριθμ. πρωτ. 76035/15-02-2023 έγγραφό της,  κοινοποίησε στον ανωτέρω αντίγραφο της από 23/08/2022 γνωμοδότησης του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Παπαγεωργίου Αντώνη, κατά τα λοιπά η υπόθεσή του βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Με εκτίμηση, 

 

-- 

 

 

e-ΕΦΚΑ

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ-ΧΟΡΒΑΤΧ

Προϊσταμένη

Τμήμα Διαχείρισης Αναφορών σε θέματα ΑμεΑ

Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών

Email: tm.anaf.amea@efka.gov.gr

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 24, ΤΚ: 105 64, Αθήνα

Τηλ. Επικ.: 210-33.57.820


Αυτά λέτε, στο, παραπάνω, e-mail σας, της 19/7/2023, προς την κ. Άννα Βαβουγυιού του Συνηγόρου του Πολίτη, τα οποία, σε έναν βαθμό, είναι, άκρως καθυστερημένα και περιττά, αφού την λήψη εκ μέρους μου, στις 28/2/2023, από τα ΕΛΤΑ Ιλιου και την γνωστοποίηση του περιεχομένου της, από 23/8/2022 Γνωμοδότησης τον Νομικού Συμβούλου του Κράτους, επί του ζητήματος των χορηγούμενων παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, την έχω γνωρίσει, με την υπ’ αριθμ. 11041/2-3-2023 αναφορά μου, στο Συνήγορο του Πολίτη. Σείς, βέβαια, με εμπαιγμό και μόνον, μετά την δεύτερη υπενθυμιστική επιστολή της 13/7/2023 του Συνηγόρου του Πολίτη και ενώ υποτίθεται ότι αφήσατε στο συρτάρι, την πρώτη επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, της 30/1/2023, θυμηθήκατε την υποτίθεται, ως ξεχασμένη, αυτή Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και επίσης θυμηθήκατε, μετά από μια τεράστια αργοπορία, να καταστήσετε γνωστό το γεγονός ότι  μου την στείλατε τον Φεβρουάριο εφέτος.

Αντιλαμβάνεσθε, όπως και εγώ και ο Συνήγορος του Πολίτη αντιλαμβανόμαστε ότι δεν τα λέτε καλά. Η αφήγησή, αν και σύντομη είναι προβληματική και γριφώδης».


Εδώ, το, παραπάνω, e-mail, από δικό μου εσφαλμένο χειρισμό, εστάλη, πρόωρα και επανήλθα και με δεύτερο e-mail, με το οποίο ολοκλήρωσα τα ερωτήματα μου προς τον e-ΕΦΚΑ, ως ακολούθως :


«Ως εκ τούτου, συνεχίζοντας, το προηγούμενο σημερινό e-mail μου, καλείσθε να εξηγήσετε όσα γράφετε, στο, από 19/7/2023, e-mail, που στείλατε, στον Συνήγορο του Πολίτη, εξηγώντας τους λόγους, για τους οποίους καθυστερήσατε, αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως, να στείλετε αυτή την, έστω, ατελή απάντηση, που στείλατε. Όπως προκύπτει, δεν εμπεριείχε κάποια βαθιά φιλοσοφικά νοήματα, τα οποία να σας δυσκόλευαν τόσο πολύ, ώστε να καθυστερήσετε να απαντήσετε, έστω και ημιτελώς, όπως πράξατε.


Πέραν τούτου, αναφέρετε, στην απάντησή σας της 19/7/2023, ότι, "κατά τα λοιπά, η υπόθεση του είναι σε εξέλιξη".

Αυτό το τμήμα της απαντήσεώς σας είναι προβληματικό και γριφώδες.

Ποιά είναι η υπόθεση μου για την οποία κάνετε λόγο;

Γιατί αποφεύγετε να είσθε συγκεκριμένοι, σε αυτά που γράφετε; Γιατί αοριστολογείτε και δεν περιγράφετε, ευθέως και ευθαρσώς, τα στοιχεία και το σαφές και συγκεκριμένο περιεχόμενο της - ούτως κληθείσας, εκ μέρους σας - υπόθεσής μου, που είναι σε εξέλιξη;

Θεωρείτε ότι αυτού του είδους οι αερολογίες αποτελούν τις αρμόζουσες δεοντολογικές απαντήσεις μιας δημόσιας υπηρεσίας, προς έναν πολίτη, ή μια Ανεξάρτητη Αρχή θεσπισμένη, από το Σύνταγμα του Κράτους;  

Από που και ως που; 

Ποιος σας είπε ότι έχετε τέτοιο δικαίωμα; 

Φυσικά, ασκείτε εξουσία και προφανώς, θεωρείτε και έχετε σχηματίσει την πεποίθηση σας ότι αυτή η άσκηση της εξουσίας, σας δίνει το δικαίωμα να πράττετε ό,τι θέλετε και να προχειρολογείτε, αλλά τα πράγματα δεν έχουν έτσι.

 Ως εκ τούτου, έχετε υποχρέωση να μου εξηγήσετε, σαφώς και συγκεκριμένα, δίδοντας μου μια λεπτομερή αναφορά των πεπραγμένων σας, από την αρχή της περιγραφόμενης, από σας, ως υποθέσεώς μου (από τον Νοέμβριο του 2017 και την 31/12/2020), έως τώρα. Τί έχετε πράξει και γιατί καθυστερείτε;

Και φυσικά, καλώς γνωρίζετε, αλλά, προφανώς, κακοπροαίρετα, ποιούντες, αποφεύγετε να γράψετε ότι, πρωτίστως, αυτή η υπόθεση, που σοβεί από την 31/12/2020, που σας υπέβαλα την πρώτη αναφορά μου, σχετικά με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ, αλλά, ουσιαστικώς, από τον Νοέμβριο του 2017, που δεν διεκόπησαν, παρανόμως, όπως λέει και η, από 23/8/2022 Γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αυτή η υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζετε, ως δική μου υπόθεση, ΕΙΝΑΙ, ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΩΣ, ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ και δευτερευόντως, δική μου. Και επαναλαμβάνω ότι αυτό το πράττετε, κακοπροαιρέτως, για να μην εκτεθείτε, στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά ματαιοπονείτε και εκτίθεσθε περισσότερο.

Για απαντήστε, λοιπόν :

Για ποιά υπόθεση κάνετε λόγο; 

Ποιά είναι τα στοιχεία και το περιεχόμενο, που αποτελούν αυτήν την υπόθεση;

Και για να μπούμε, «στο ψητό», στην ουσία της υποθέσεως : 

Τί έχετε πράξει, με το υπολογιζόμενο (προχείρως) συνολικό ποσόν του 1.000.000 €, που, παρανόμως, χορηγήσατε, στους υπολογιζόμενους, έως 300, επικουρικώς, συνταξιοδοτηθέντες, βενζινοπώλες;
 
Το εισπράξατε; 

Ξεκινήσατε διαδικασίες, για να το εισπράξετε; Και αν ναι, ποιές είναι αυτές οι διαδικασίες και πότε ξεκίνησαν;

Τί κάνατε με τις παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών; 

Τις διακόψατε; Και πότε τις διακόψατε;

Οι παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών δεν διεκόπησαν τον Νοέμβριο του 2017, με εντολή της, τότε, Διευθύντριας Γεωργίας Τσερπέλη, η οποία, βέβαια, δεν έπραξε μόνη της αυτή την συνειδητή παρανομία. Συνεννοήθηκε, με την, τότε, Προισταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικών Ελέγχων του τέως ΕΤΕΑΕΠ Αφροδίτη Νιφόρου (η οποία, το 2020 έγινε αυτή Διευθύντρια, στην θέση της Γεωργίας Τσερπέλη και συνέχισε την ίδια πρακτική) και έδωσε εντολή, στο Τμήμα των Επικουρικών Συντάξεων των βενζινοπωλών, η οποία έλεγε ότι "δεν μας ενδιαφέρει το τί γινόταν, μέχρι τώρα. Ό,τι έγινε, έγινε. Μας ενδιαφέρει, τί γίνεται, από τώρα και στο εξής. Από εδώ και πέρα, δεν θα εκδίδουμε νέες επικουρικές συντάξεις, στους βενζινοπώλες, που δεν έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των 65 ετών, μέχρι 31/12/2012 και των 67 ετών, από 1/1/2013 και κατόπιν. Τα παλαιά μένουν ως έχουν".

Η συνειδητή παρανομία, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανής και δεδομένη, σύμφωνα και με την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, της 23/8/2022, η οποία, πονηρώς εκμαιεύτηκε, για να επιχειρηθεί να δικαιολογηθεί, ως προϊόν άγνοιας των κυριών αυτών (όπισθεν των οποίων, καταφανώς βρίσκεται ο, τότε, Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς, χωρίς την έγκριση του οποίου ουδέν γινόταν, στον ασφαλιστικό οργανισμό). Εννοείται, βέβαια, ότι όλοι τους γνώριζαν πως οι επικουρικές αυτές συντάξεις των βενζινοπωλών, που είχαν εκδοθεί, δίχως να λαμβάνουν υπόψη τους τα υποτιθέμενα, ως ισχύοντα, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθίστανται παράνομες. Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε, με άπειρους και αμαθείς υπαλλήλους. Έχουμε να κάνουμε, με πεπειραμένα ανώτατα διοικητικά στελέχη του ασφαλιστικού οργανισμού, που έχουν πλείστες εμπειρίες και γνώσεις και έχουν αντιμετωπίσει, στην πράξη, ανάλογες περιπτώσεις, κατά την σταδιοδρομία τους. Απλώς, αυτό το γεγονός ήλθε να επιβεβαιώσει η, από 23/2/2022 Γνωμοδότηση.

Για πείτε μου, λοιπόν, για την κ. Αφροδίτη Νιφόρου, η οποία, μάλιστα, ως επικεφαλής του συνεργείου Ελέγχου των επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, εξέδωσε την υπ' αριθμ. 682/1-11-2017Έκθεση Ελέγχου, όπου διαπιστώνει και περιγράφει, εκτενώς, τις αποκληθείσες παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών και τους υπεύθυνους (Γεωργία Τσερπέλη και τον, τότε, Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Καλάκο) και προτείνει την ανάκληση των παράνομων συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών. 

Α) Τί πράξατε, με την κυρία Αφροδίτη Νιφόρου; 

Την ελέγξατε, πειθαρχικά; Την παραπέμψατε, στο Πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, όπως θα έπρεπε να πράξετε, λόγω της τεράστιας οικονομικής βαρύτητας των αδικημάτων της, δια των οποίων κατασπαταλήθηκε η χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού;

Της υποβάλατε μήνυση και ζητήσατε την ποινική της δίωξη, για τα αδικήματα, τουλάχιστον, της απιστίας περί την Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της εκδόσεως ψευδών βεβαιώσεων;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως του ασφαλιστικού οργανισμού, για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού;

Β) Τι πράξατε, με την κυρία Γεωργία Τσερπέλη;

Της υποβάλατε μήνυση και ζητήσατε την ποινική της δίωξη, για τα αδικήματα, τουλάχιστον, της απιστίας περί την Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της εκδόσεως ψευδών βεβαιώσεων;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως του ασφαλιστικού οργανισμού, για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός;

Υποβάλατε, εις βάρος της, αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού;

Γ) Τί πράξατε με τον κύριο Αθανάσιο Καποτά;

Ψάξατε, για τις δικές του ευθύνες;

Δ) Τί πράξατε, όσον αφορά τις πειθαρχικές, ποινικές και λοιπές ευθύνες των υπολοίπων (Ελευθερία Ζαχαράκη, Αθανάσιος Αθανασίου, Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, Αργυρώ Πίκουλα και όσων άλλων έχουν εμπλακεί, με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο, στην υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών);

Ε) Ερευνήσατε, εσείς και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τις δικές σας ευθύνες, για την υπόθεση αυτή;

ΣΤ) Ερευνήσατε τις πειθαρχικές και άλλες ευθύνες της κυρίας Μαρίας Κόμματα, για το αστείο (αν και πιστεύω, μεθοδευμένο) περιεχόμενο της Έκθεσης Ελέγχου, που εξέδωσε;

Ζ) Πού κωλύεστε και καθυστερείτε, επιμόνως, εδώ και περισσότερο, από έναν χρόνο, να μου χορηγήσετε τα έγγραφα, που σας ζητώ, ή να μου απαντήσετε, την μη χορήγησή τους (εν όλω, ή εν μέρει), αιτιολογώντας την όποια τυχούσα άρνησή σας; Εκκρεμούν κάποιες πειθαρχικές, ή δικαστικές, ή άλλου είδους διαδικασίες, στις οποίες προβαίνετε και βρίσκονται, εν εξελίξει;

Η) Με τον εισαγγελέα, που σας ρωτά, για την υπόθεση των καταγγελιών μου, εις βάρος της Γεωργίας Τσερπέλη, της Αφροδίτης Νιφόρου και των υπολοίπων, τί έχετε πράξει; Του έχετε απαντήσει; Μήπως, βιαστήκατε να του απαντήσετε; Τί συμβαίνει; Και αν του απαντήσατε, τί του έχετε απαντήσει;

Κυρίες και κύριοι

Αυτά είναι, μερικά, από τα κρίσιμα ερωτήματα αυτής της υποθέσεως, τα οποία, από την αναφορά μου (όταν, ακόμη, ήμουν υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ) της 31/12/2020, μέχρι τώρα, σας έχω θέσει επανειλημμένως, αν και αποσπασματικά, χωρίς να λάβω απαντήσεις.

Είναι σαφές ότι η διαχρονική συμπεριφορά σας (με αποκορύφωση, την κωμικοτραγική εντολή του Διοικητή, τον Μάιο του 2022, για την διεξαγωγή μιας, ομοίως, κωμικοτραγικής ΕΔΕ, που διεξήγαγε η Διευθύντρια Ελένη Μπούκαρου, το καλοκαίρι του 2022, για ένα, άκρως, δευτερεύον θέμα - μια διαδικασία, που θεωρώ ότι υπήρξε προσχηματική -, στην οποία, παρά τις επίμονες αντιστάσεις της διενεργούσας την ΕΔΕ, είπα αυτά, που έπρεπε να πω), με οδηγεί, στο να μην σας έχω καμμία εμπιστοσύνη. Για αυτό το γεγονός, σείς είσθε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

Τώρα, με την οφειλόμενη απάντησή σας, δύνασθε να διορθώσετε αυτή την κατάσταση, εφόσον το επιθυμείτε.

(Εννοείται ότι όταν αναφέρομαι σε "σας", εξαιρώ τον πρώην Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον νυν υπουργό, διότι ο χρόνος εμπλοκής τους, στην πολυσχιδή αυτή υπόθεση, είναι ολίγος, για να τους ταυτίσω, με τους υπόλοιπους. Όπως, επίσης, δεν συμπεριλαμβάνω και την κ. Τσουκαλά, αν και αυτή συνέγραψε, κατόπιν υποδείξεως, φυσικά, την, από 19/7/2023, ηλεκτρονική επιστολή, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος, φυσικά, θα ενημερωθεί, για τα δυο σημερινά e-mails μου, προς σας).

Κατόπιν τούτων, αναμένω, τις απαντήσεις και τα έργα σας. Και εδώ, στο "σας", συμπεριλαμβάνονται, άπαντες. Δεν εξαιρείται κανένας.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος

Συνταξιούχος υπάλληλος e-ΕΦΚΑ».


Για να δούμε το τί θα πράξουν. Έχει ενδιαφέρον, διότι πιστεύω ότι ευρίσκονται, σε δυσχερή θέση.
Αλλά χρήσιμο είναι να είμαστε και όσο πρέπει επιφυλακτικοί, διότι μην ξεχνάμε ότι αυτοί ασκούν εξουσία και ως εκ τούτου,  είναι, σε πλεονεκτική θέση.

Πάντως, κάτι θα πράξουν. Δεν μπορούν να μείνουν άπραγοι.

Το δυο αυτά e-mails τα έστειλα και στον Συνήγορο του Πολίτη, με τις, υπ’ αριθμ. 36907, 36908, 36909 και 36910/1-8-2023, αναφορές μου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα κύριε Αναστασόπουλε,
Φαντάζομαι πως γνωρίζετε την Αρχή Διαφάνειας (πρώην Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης). Νομίζω πως θα σας βοηθήσει περισσότερο από τον Συνήγορο του Πολίτη.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Απευθύνθηκα σε αυτούς, στις 17/7/2023, ως εξής :

«Καταγγέλλω τον Διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή και τους προκατόχους του Χρήστο Χαλαρη, Αθανάσιο Καποτά (ΕΤΕΑΕΠ) και τον διοικητικό μηχανισμό του ασφαλιστικού οργανισμού, διότι αν και από την 31/12/2020, έως και τώρα έχουν ένα πλήθος από έγγραφες καταγγελίες μου, για την πληρωμή 300 περίπου παράνομων επικουρικών συντάξεων βενζινοπωλών, ουδέν έχουν πράξει, αν και έχουν διαπιστώσει το βάσιμο των καταγγελιών μου, με αποτέλεσμα την παράνομη μείωση της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, ενώ δεν μου δίνουν καμμία πληροφορία επι των καταγγελιών, αν και έχω έννομο συμφέρον διότι έχω μηνυθεί».

Όμως, η απάντηση τους, στις 3/8/2023, ήταν αρνητική. Μου απάντησαν, λοιπόν, τα παρακάτω :

«Προς τον κο Τάσο Αναστασόπουλο
Σχετ.: Η με ΑΒΚ:Κ1497/23 (αριθ. πρωτ. 31284 ΕΙ 2023/18.07.2023) καταγγελία σας
Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 83 παρ.2 περ.(ιστ) του ν.4622/19, στο οποίο ρητά προβλέπεται ότι «2. Η Αρχή έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες: … (ιστ) την υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και την κατά περίπτωση διερεύνηση ή αρχειοθέτηση καταγγελιών ή αναφορών, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Αρχής …», η ανωτέρω σχετική καταγγελία σας αρχειοθετήθηκε, καθόσον για την υπόθεση υπάρχει προσφυγή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.



Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων
Τομέας Διαχείρισης Καταγγελιών και Παρακολούθησης Έργου των Τομέων της Μονάδας
Υποτομέας Διαχείρισης Καταγγελιών και Ενημέρωσης Κοινού
Πληροφορίες: Α. Δεληγιάννη Ε.Ε.
Τηλ.: 2132129836
Λ. Λένορμαν 195 και Αμφιαράου
Τ.Κ. 10442, Αθήνα
Ιστότοπος: www.aead.gr»
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στη θέση σας θα ξαναπροσπαθούσα πολύ ευγενικά και χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Δηλαδή, δεν θα επέμεινα για την ουσία των καταγγελιών αλλά για το γεγονός πως ο ΕΦΚΑ αρνείται να σας χορηγήσει τα έγγραφα που δικαιούστε. Για την άρνηση χορήγησης των εγγράφων δεν υπάρχει δικαστική προσφυγή και έχετε κάθε έννομο συμφέρον. Επομένως, η Αρχή Διαφάνειας οφείλει να διερευνήσει την κωλυσιεργία του ΕΦΚΑ σχετικά με τα έγγραφα.

https://www.odigostoupoliti.eu/to-dikaioma-ton-politon-gia-prosvasi-sta-dioikitika-engrafa/

https://www.prevedourou.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…