8/2023 Πόσο πρόκειται να αντέξει το ουκρανικό καθεστώς; (Καθώς η κρεατομηχανή του πολέμου έχει “αλέσει”, πολύ πάνω, από 350.000 Ουκρανούς, που προσπαθούν, με κάθε μέσο, να μην πάνε στα μέτωπα, το μυαλό και η καρδιά μου είναι μαζί με τον απλό λαό και όχι με την ουκρανική ελίτ).

 


Είναι αυτή η έκταση, στην οποία πρόκειται να περικλεισθεί και να περιορισθεί η μεταπολεμική Ουκρανία; Θα δούμε…



Το να υπολογίσει κανείς την ουκρανικές απώλειες, στον πόλεμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, μέχρι σήμερα, είναι πολύ δύσκολο, λόγω της, εκατέρωθεν, προπαγάνδας και της πρωματολογίας, που εξαπολύουν οι αντίπαλες δυνάμεις· Ρώσοι και Ουκρανοί.

Τον Δεκέμβριο του 2022, μια επίσημη έκθεση της “Ευρωπαϊκής Ένωσης” ανέφερε ότι η Ουκρανία είχε απώλειες της τάξεως των 100.000 νεκρών, για να αποσύρει, στην συνέχεια, την έκθεση αυτή, μόλις έγινε γνωστή. 

Από την άλλη πλευρά, ο Robert Kennedy jr., που διεκδικεί, από τον Αμερικανό πρόεδρο Jo Biden, το χρίσμα, για να είναι υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, ανέφερε, τον περασμένο Απρίλιο, ότι οι απώλειες των Ουκρανών, στον πόλεμο, έφτανε, τότε, στους 300.000 στρατιώτες και στους 14.000 αμάχους, ενώ, παρουσιαζόμενες, ως ανεξάρτητες πηγές, αναφέρουν πως, από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, έως την 1η Δεκεμβρίου 2022, στην Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί, περίπου, 145.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

Τώρα, με τις εκατόμβες των νεκρών, από την δίμηνη αντεπίθεση των Ουκρανών, είναι σίγουρο ότι οι νεκροί της ρωσικής κρεατομηχανής του πολέμου έχουν ξεπεράσει τους 350.000 και πιθανόν τους 200.000 τραυματίες, από την ουκρανική πλευρά.

Αλλά οι απώλειες της Ουκρανίας στις, περίπου, 500 μέρες του πολέμου, δεν είναι, μόνον, αυτές, καθώς η χώρα αυτή βρίσκεται, στην διαδικασία μιας, σε slow motion, κατάρρευσης, αφού ο πληθυσμός της μειώθηκε, από 52.000.000 κατοίκους, πριν 30 χρόνια, στα 20.000.000 σήμερα, την ίδια στιγμή, που οι υποδομές της χώρας καταρρέουν. 

Μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, ο ουκρανικός στρατός έχει οδηγηθεί σε μια κατάσταση ημιδιάλυσης, η οποία, επί του παρόντος, τον έχει αφήσει να αιωρείται, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του, εάν αυτός ο στρατός είναι ένας ηττημένος στρατός, που έχει την ελπίδα να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί, ή ένας στρατός, ο οποίος βρίσκεται, σε κατάσταση διάλυσης, ή έχει διαλυθεί.  

Όπως φαίνεται ο ουκρανικός λαός, η ουκρανική νεολαία, οι στρατεύσιμοι πολίτες του ουκρανικού κράτους αρνούνται και προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μην στρατευθούν και να μην πολεμήσουν, στα μέτωπα, ενώ οι στρατευμένοι, που ρίχνονται, στις μάχες, όσοι δεν σκοτώνονται, συνήθως, παραδίδονται, αμαχητί, στον ρωσικό στρατό. 

Αυτό σημαίνει ότι αυτό, που περιμένει, προσεχώς, τον ουκρανικό στρατό, είναι η διάλυση, αφού η απώλεια, τουλάχιστον, 50.000 στρατιωτών, μέσα, σε δυο μήνες και κάτι ημέρες (Ιούνιος - Αύγουστος 2023), αποτελεί ένα μέγεθος, το οποίο είναι τεράστιο, που προστίθεται, στην απώλεια όσων αρνούνται να πολεμήσουν και παραδίδονται, στον εχθρό. 

Αλλά η πραγματική φθορά του ουκρανικού έθνους, αφορά τους εναπομείναντες ζωντανούς, που, ακόμη, δεν έχουν παραδοθεί και οι οποίοι χάνουν την ενεργητικότητα και τις ελπίδες τους, όσον αφορά την ικανότητά τους να αποτελούν μια, πραγματικά, μάχιμη δύναμη. 

Πόση φθορά φθάνει να υποστεί ο ουκρανικός στρατός πριν διαλυθεί;. 

Η αλήθεια είναι ότι, ακόμη και απογοητευμένος ένας στρατός συνεχίζει να πολεμάει, όσο οι στρατιώτες του συνεχίζουν να πολεμούν, αλλά σταματούν να το κάνουν, όταν πιστέψουν ότι έχουν προδοθεί, από την ηγεσία τους. 

Η Ουκρανία φαίνεται ότι βαδίζει, στην οδό της διάλυσης του στρατού της, αφού δεν υπήρξαν νίκες, στην διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης των τελευταίων δυο μηνών, παρά, μόνον, ήττες και μια τεράστια και άγνωστης, ακόμη, έκτασης ανθρωποσφαγή. 

Κάπως έτσι φθάσαμε, στο σημείο μεγάλες μονάδες του ουκρανικού στρατού να παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις ενώ η χώρα έχει χάσει, γύρω στο 2,5% του πληθυσμού της, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε φθάσει, εκεί όπου οι ουκρανικές απώλειες πλησιάζουν, στον χαρακτηρισμό τους, ως αναντικατάστατες, δηλαδή, εκεί όπου όλοι οι απωλεσθέντες στρατιώτες να μην μπορούν να αντικατασταθούν και η, προφανώς, κίνηση απελπισίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι να αντικαταστήσει όλους τους επικεφαλής των περιφερειακών μονάδων στρατολογίας, με ανάπηρους βετεράνους του πολέμου, περιγράφει την κάκιστη κατάσταση, που επικρατεί και δείχνει ότι οι πραγματικές απώλειες της Ουκρανίας πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερες. 

Είναι οι ρωσικές δυνάμεις σε καλύτερη κατάσταση; 

Φαίνεται ότι είναι, μετά, από, πάνω από 500 ημέρες πολέμου, η Ρωσία έχει πολύ λιγότερες απώλειες, σε επίπεδο 5:1 και αστείρευτα πολεμικά αποθέματα και την αυτοπεποίθηση, στον στρατό της, που έχει προκύψει, από την ανθεκτικότητα στις πολλές αποτυχίες και την προσαρμοστικότητα, στις συνθήκες των πεδίων των μαχών, που αναπτερώνουν το αίσθημα, στον ρωσικό λαό, ότι η Ρωσία έχει το στρατιωτικό προσωπικό, τα οπλικά συστήματα και την ικανότητα, που αποκτήθηκε, με κόπο, στον πόλεμο, να φθάσει, στην τελική νίκη.

Φαίνεται ότι, μάλλον, γρήγορα, αλλά έστω και αργότερα, ό,τι έχει απομείνει, από τον ουκρανικό στρατό, θα οδηγηθεί, προς την διάλυση. Όμως, δεν ειναι αυτό, που με προβληματίζει.

Ο πόλεμος αυτός μπορούσε να μην είχε γίνει. Δυστυχώς, έγινε και τώρα το μυαλό μου και η καρδιά μου, όπως και από την αρχή του πολέμου, πέρυσι τον Φεβρουάριο, είναι δίπλα στον απλό ουκρανικό λαό, όποια και αν είναι η εθνική του καταγωγή.  Αυτός ο λαός είναι, που υποφέρει και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υποστεί μια μορφή εθνοκάθαρσης και εξορίας. 

Ο καθημερινός απλός, λοιπόν Ουκρανός πολίτης. Αυτός είναι, που με ενδιαφέρει.

Και φυσικά, ουδόλως, με ενδιαφέρει η τύχη της άθλιας ουκρανικής ελίτ, η οποία πρέπει να καταστραφεί, αφού οδήγησε, αφρόνως, την χώρα της, στην καταστροφή, ενώ η ίδια αυτή η διεφθαρμένη ελίτ, ακόμη και τώρα, είναι, που κερδίζει, ή, που προσπαθεί να κερδίσει μια πλούσια ζωή, στις χώρες της Δύσης, μετά το τέλος αυτού του άθλιου πολέμου.

Αλλά, δυστυχώς, υπάρχει συνέχεια, ακόμη· η ανθρωποσφαγή αυτή έχει μέλλον…

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Ήταν αναμενόμενη η στρατιωτική συντριβή της Ουκρανίας παρά το πακτωλό χρημάτων και τη τεράστια στρατιωτική βοήθεια των Νατοϊκών προς το Κίεβο.

Βέβαια, ολο αυτό το διάστημα τα δυτικά μέσα "ενημέρωσης" και οι διάφοροι "ειδικοί" προπαγάνδιζαν για την επερχόμενη νίκη της Ουκρανίας που κάθε φορά θα γινόταν πράξη μετά την έλευση ενός νέου δυτικού "υπεροπλου" (leopard, himars κλπ). Τα περίφημα δυτικά υπερόπλα έγιναν κάρβουνο και οι απώλειες των Ουκρανων είναι τεράστιες. Εξού και σιγά σιγά αλλάζουν τα δυτικά πρωτοσέλιδα που αρχίζουν να αφήνουν υπόνοιες ότι απέτυχε και η αντεπίθεση αλλά δεν υπάρχει και δυνατότητα νίκης.

Τη νύφη τη πλήρωσαν οι απλοί Ουκρανοί πολίτες που χωρίς τη θέληση τους οι περισσότεροι κατατάχθηκαν για να πολεμήσουν ως μαριονέτες της Δύσης. Εκατοντάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάστηκαν.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη πέρα από τους δυτικούς , την έχει η ουκρανική ελίτ που έπαιξε το βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ. Εάν κρατούσαν μια ουδέτερη στάση θα είχαν αποφύγει το πόλεμο. Θα είχαν επίσης και οικονομικά ωφέλη από μια σύνδεση με τη Ρωσία.

Αλλά επέλεξαν το ρόλο της μαριονέτας με ολέθριες συνέπειες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…