Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κάμψη, 2 χρόνια μετά τις εκλογές; (Προφανώς συνεχίζει να πληρώνει το 2015 και την μετατροπή του ΟΧΙ, σε ΝΑΙ).



Είναι σαφές ότι, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται, σε μεγάλη κάμψη, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές της 7/7/2019, ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν επωφελείται από αυτή την κατάσταση, αλλά και βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερη κάμψη, από αυτήν του κυβερνητικού κόμματος.

Αυτή η κατάσταση, η οποία θα έχει μακρά συνέχεια και κρατεί τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, στα επίπεδα του 19%, έως 23%, δεν είναι ανεξήγητη, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του προσποιείται πως προβληματίζεται, ως προς τα αίτιά της, τα οποία υποτίθεται ότι δεν γνωρίζει και καμώνεται πως τα ερευνά.

Αυτό που συμβαίνει, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μάλιστα, αντικειμενικά, μιλώντας, πρέπει να είναι ευχαριστημένος, για τα ποσοστά που του δίνουν οι διενεργούμενες δημοσκοπήσεις, είναι πολύ απλό και εύκολα, διαπιστώσιμο.

Απλούστατα, ο Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο της ηγεσίας του σημερινού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στερούνται κάθε αξιοπιστίας, επειδή η μεγίστη πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί ότι, το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ ψευδόταν, συνειδητά, όταν ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, μετατρέποντας το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5/7/2015, σε ένα επονείδιστο ΝΑΙ. Και φυσικά, η κυβερνητική περίοδος 2015 - 2019 ήλθε να επιβεβαιώσει, στην πράξη, την διαπίστωση αυτή, διαψεύδοντας κάθε αυταπάτη ότι το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα.

Αυτή την κοροϊδία του εκλογικού σώματος, που επέφερε την πλήρη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι που πληρώνει και θα εξακολουθεί να πληρώνει η παρούσα και οι οποίες μελλοντικές ηγεσίες του κόμματος αυτού. 

Και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, με την κοινωνία και το εκλογικό σώμα βρίσκεται, στα δεξιά του, με έναν ιδιόμορφο τρόπο, τον οποίο πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί. 

Δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, ως πολύ αριστερό κόμμα. Το πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αναπτέρωσε τις ελπίδες ενός τμήματος της εκλογικής βάσης της δεξιάς, το οποίο τον στήριξε και με την ψήφο του, για να διαψευσθεί, παταγωδώς, μετά το δημοψήφισμα του 2015. 

Από εκεί και πέρα, αυτό το τμήμα των συντηρητικών ψηφοφόρων, σταδιακά, επανήλθε, στον χώρο του, χωρίς ελπίδα επιστροφής, στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αντιδεξιοί ψηφοφόροι, που, την τελευταία στιγμή, ψήφισαν το κόμμα αυτό, στις περασμένες εκλογές, έχουν αποστασιοποιηθεί, αμέσως μετά την ψηφοφορία της 7/7/2019 και συνεχίζουν να παραμένουν, σε αυτή την ρευστή κατάσταση, αφού το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι και αυτό αναξιόπιστο και δεν εμφανίζεται ένα νέο κόμμα, το οποίο να μπορεί να εμπνεύσει την κοινωνία. 

Κάπως έτσι, έστω και με απώλειες, προς τα δεξιά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί, στην ελληνική πολιτική σκηνή. Και θα συνεχίσει, για άγνωστο χρονικό διάστημα να κυριαρχεί. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…