Ο τροϊκανός συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος, το μακελλειό (του γλυκού νερού) και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.



Ο θλιβερός ... μακελλάρης (του γλυκού νερού) και ειδικός του τροϊκανού συνταγματικού δικαίου Ανδρέας Λοβέρδος, επί το έργον, εξηγεί το πως και γιατί ο ελληνικός λαός θα μακελλέψει την χώρα για χάρη του ΓΑΠ, το υψιπετές ... έργο του οποίου, ο πληθυσμός της χώρας θα το προστατεύσει. (Ε ρε, βρεγμένη σανίδα, που χρειάζεται αυτός ο απίθανος τύπος, ο οποίος, από την θέση του υπουργού, καλεί τον πληθυσμό της χώρας, σε στάση, απειλώντας με ... εμφύλιο πόλεμο)!

Το ευτύχημα είναι ότι ο εν λόγω εμετικός υμνητής του τροϊκανού (παρα)Συντάγματος θα βρεί πολύ λίγα κορόϊδα, για να περάσει την γραμμή του. Η αλήθεια είναι ότι, πάντοτε, υπάρχει η πιθανότητα να βρει κάποια κορόϊδα, για να κάνει έναν ντόρο. Αυτά, βέβαια, θα είναι ελάχιστα, αλλά, όπως φαίνεται, ο ψοφοδεής υποτακτικός παλαμακιστής και ανθυποξεσκονιστής της τρόϊκας των εκπροσώπων των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας μας, ο "έγκριτος συνταγματολόγος", ο αυθεντικός ερμηνευτής του Μνημονιακού νεοκατοχικού (παρα)Συντάγματος - το οποίο νομοτεχνικά ξεσκόνισε -, ο κυρ-Ανδρέας Λοβέρδος θα αρκεστεί, σε αυτά τα ελάχιστα κορόϊδα, προκειμένου να αναδειχθεί αρχηγός στο σοσιαλιστικό "Κόμμα του Μνημονίου", το οποίο, άλλωστε, ελπίζει να διευρύνει και με κάποιες αντιμνημονιακές δυνάμεις, που θέλει να εκφράσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (αυτός, που, ως υπουργός του ΓΑΠ, δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, γιατί - λέει - είχε άλλες δουλειές να κάνει!!!).

Το αστείο (και συνάμα, άκρως σοβαρό) είναι ότι αυτοί οι τύποι πιστεύουν ότι, με όλα αυτά, θα καταφέρουν να αποφύγουν την απαραίτητη - αλλά εντελώς ανεπιθύμητη γι' αυτούς - διαδικασία της λογοδοσίας, ενώπιον του ελληνικού λαού και της ελληνικής δικαιοσύνης, μια λογοδοσία την οποία χρωστούν, εις ολόκληρον, όλα τα μέλη της κυβερνήσεως του ΓΑΠ, που κάλεσε τους εκπροσώπους των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας και τους παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης του τόπου και του λαού του, υποτάσσοντάς τους στην μοντέρνα μεταναζιστική Κατοχή, που εγκαθιδρύθηκε με το αποικιοκρατικό Μνημόνιο της ντροπής του Μαΐου του 2010, το οποίο, τώρα, με το, υπό εξέλιξη, οπερεττικό PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, που σχεδιάζουν να επακολουθήσει, οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην υπαγωγή της σε ένα καθεστώς πεονίας, δια του οποίου επισημοποιείται η δήωση του τόπου, η λεηλασία του και η διαρπαγή του δημόσιου (αλλά και του ιδιωτικού) πλούτου της χώρας, προς χάρη των συμφερόντων των τοκογλυφικών δανειστών του ελληνικού δημοσίου, το οποίο οι τότε (και νυν) κυβερνώντες οδήγησαν στην ουσιαστική χρεωκοπία, την οποία, τώρα, οδεύουν να επισημοποιήσουν, δια της μετεξελίξεώς της, σε μια διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης, κατά προτίμησιν, εντός ευρώ και προς χάρη της σωτηρίας αυτού του δολοφονικού νομίσματος και της θεσμικά χαοτικής και υπό αποδόμηση, ευρισκόμενης ευρωζώνης.

Ελπίζουν, λοιπόν, ο κυρ-Ανδρέας, ο κυρ-Μιχάλης, η κυρά-Άννα, ο κυρ-Καρχιμάκης, η κυρά-Λούκα (που διάβασε το Μνημόνιο μόνον τρεις ώρες, αν και ήταν υπουργός Οικονομίας) και όλο αυτό το κακό συναπάντημα, ότι θα ξεφύγουν από την μήνι του πληθυσμού της χώρας και από την λογοδοσία ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ελπίδα τους δεν είναι φρούδα. Φοβάμαι ότι και αυτή την φορά, θα αποφύγουν κάθε ουσιαστική λογοδοσία, μέσα από κάποια ανούσια και αλυσιτελή ανάληψη "πολιτικών ευθυνών", που θα οδηγεί, σε ένα επιδερμικό "Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος". (Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες. Προφανώς και πρέπει να καταλογισθούν. Αρκεί να υπάρξουν και οι δέουσες πολιτικές ποινές, οι οποίες είναι προφανείς και συνάδουν με τον πολιτικό αφανισμό, με την πλήρη πολιτική εξαφάνιση όλου αυτού του εσμού, που κυβέρνησε τον τόπο, κατά την διάρκεια αυτής της ολοκληρωτικά καταστροφικής διετίας της  διακυβέρνησης του τόπου από τον στρατηγικά, μοιραίο, ανίκανο και ευήθη, αλλά, παράλληλα, τακτικά, επαρκώς ικανό δολοπλόκο ΓΑΠ και τον ψοφοδεή εσμό των υπουργών του και των παρατρεχάμενών τους).

Αλλά, όσον και αν οι ελπίδες τους είναι βάσιμες, η τωρινή εποχή είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη που υπήρξε στο παρελθόν. Η χώρα υπέστη μια βαριά, μια συντριπτική στρατηγική ήττα, η οποία ξεκίνησε με την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2002 και ολοκληρώθηκε με την ουσιαστική της χρεωκοπία το 2010, οδηγώντας τον ελληνικό πληθυσμό στην εξαθλίωση και στην πείνα. Αυτή η αμείλικτη πραγματικότητα, με κάνει να ελπίζω ότι, αυτή την φορά, όλος αυτός ο εσμός δεν θα ξεπεράσει, αβρόχοις ποσί, την παρούσα δήωση, λεηλασία και καταστροφή, τις οποίες υφίσταται ο τόπος και ο πληθυσμός, που τον κατοικεί. Είναι πολύ δύσκολο, ο πενόμενος και διαρκώς φτωχοποιούμενος ελληνικός πληθυσμός να αποδεχθεί την πλήρη ατιμωρησία όλων τους. Όσο και αν οι ελπίδες αυτού του άθλιου πολιτικού προσωπικού, που εξυπηρέτησε συνειδητά αλλότρια συμφέροντα (και ζητεί, τώρα, δια του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τις κεφαλές των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, επί πίνακι), δεν είναι αβάσιμες.

Και η πρώτιστη και κυριότατη κατηγορία, που επικρέμαται εις βάρος του πανικόβλητου συνταγματολόγου των τροϊκανών Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς και όλων των υπολοίπων μελών του υπουργικού συμβουλίου του ΓΑΠ είναι αυτή της εσχάτης προδοσίας.

Αυτό ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος το γνωρίζει, ως εκ της ειδικότητός του, πολύ καλά. Μα πάρα πολύ καλά.

Και αν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να ψελλίζει ότι δεν διάβασε το κατοχικό Μνημόνιο της ντροπής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο συνταγματολόγος μας, δεν μπορεί να προβάλει αυτόν τον ισχυρισμό, διότι συνδιαμόρφωσε, μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, το Μνημόνιο της ντροπής, δίδοντας στο κείμενό του το νομοτεχνικό του OK και την "επιστημονική" τεκμηρίωση, για την νομική και την συνταγματική του επάρκεια και αρτιότητα.

Ας δούμε, τώρα και ένα πρόσφατο κείμενό μου, σχετικά με τα καμώματα του μακελλάρη (των θεσμών) συνταγματολόγου μας :



"Τι πάει να πει ότι θα γίνει μακελλειό, εάν "προσβληθεί" ο ευήθης και δολοπλόκος ΓΑΠ, κύριε Ανδρέα Λοβέρδε;



Πως τα λες έτσι και δεν κοκκινίζεις, έστω και ελάχιστα, από ντροπή, κύριε συνταγματολόγε μου;


Σιγά τα ωά!


Δεν θα αποφύγει την διαδικασία του "λόγον διδόναι" ο ΓΑΠ, αγαπητέ κύριε αρχιλοχία/αρβυλοφύλακα των συντακτών του κατοχικού Μνημονίου.


Δεν θα την αποφύγει αυτήν την διαδικασία ο αρχηγός σου, όσο και αν τον γλύφεις προκειμένου να σε στηρίξει στην προσπάθειά σου να γίνεις χαλίφης στην θέση του χαλίφη και όσο και αν δεν σου αρέσει η έναρξη της διαδικασίας της πολιτικής και - κυρίως - της ποινικής λογοδοσίας, που περιμένει τον μοιραία ανίκανο ΓΑΠ.


Ο λόγος για τον οποίον δεν σου αρέσει αυτή η έναρξη της διαδικασίας του "λόγον διδόναι", για τον αρχηγό σου, κύριε Ανδρέα μου, είναι πλήρως κατανοητός, αφού έχει και μια σημαντική και ουσιαστική προσωπική διάσταση, που σε αφορά.


Ξέρεις, για ποιό πράγμα μιλώ - και μάλιστα το ξέρεις πολύ καλά.


Και για να μην μιλάμε με γρίφους :


Υπήρξες ένας από τους ανθυποξεσκονιστές του τελικού κειμένου του κατοχικού Μνημονίου τον Μάϊο του 2010, αφού και εσύ και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, δώσατε το τελικό OK, ως προς την νομοτεχνική"αρτιότητά" του και την "συμβατότητά" του, με το ισχύον ελληνικό Σύνταγμα.


Αυτή η απίστευτη αθλιότητα, που διέπραξες, εις βάρος του τόπου και του πληθυσμού, που κατοικεί αυτόν τον τόπο, αγαπητέ κύριε καθηγητά (και η οποία παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό), θα σε κυνηγά δια βίου και θα αποτελεί μια τεράστια μελανή κηλίδα, ένα αναλόγου μεγέθους ανεξίτηλο στίγμα στον "επιστημονικό" σου βίο.


(Γι' αυτό, άλλωστε και ξιφουλκείς υπέρ του κατοχικού Μνημονίου και υπέρ των συμφερόντων των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας, με τόση μανία και με τόση συνέπεια, ονειρευόμενος να ηγηθείς και του "κόμματος του Μνημονίου").


Όμως, καλώς πράττεις και ανησυχείς. (Τι ανησυχείς, δηλαδή! Να ήταν μόνον αυτό! Εδώ, σε έχουν ζώσει τα φίδια!) Και καλά κάνεις και ανησυχείς, διότι γνωρίζεις αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος.


Ότι δηλαδή, η έναρξη της διαδικασίας του ποινικού σκέλους της λογοδοσίας του ΓΑΠ, δεν θα σταματήσει σε αυτόν, αλλά μπορεί να φθάσει και σε σένα, αυτοπροσώπως, αφού, κάλλιστα, μπορεί (και πρέπει) να κληθείς να "δώσεις εξηγήσεις", ή και να απολογηθείς, για τα πεπραγμένα σου.


Άσε, λοιπόν, αγαπητέ κύριε καθηγητά, τους α-νοητούς βερμπαλισμούς, περί μακελλειού και κοίταξε να ετοιμάσεις την δικαστική άμυνά σου. Θα σου ήταν πολύ χρησιμότερο κάτι τέτοιο.


Εκτός, εάν οι βερμπαλισμοί, αυτού του είδους, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια μιας, ήδη, συγκροτούμενης υπερασπιστικής του εαυτού σου γραμμής. Μια τέτοια υπερασπιστική τακτική των πεπραγμένων σου, αγαπητέ κύριε καθηγητά, φυσικά, ουδόλως θα με εξέπλητε. Αλλά μια τέτοια γραμμή, για να περάσει στον πολύν κόσμο, πρέπει να μπορεί να βρει ένα κάποιο ευμεγέθες κοινό, το οποίο να τείνει ευήκοον ους σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς, διαφορετικά, θα καταποντισθεί μέσα στην κοινωνική χλεύη και στις κατάρες των ανθρώπων στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνεται.


[Δείτε στο μπλογκ μου και το θέμα : "Ο ΓΑΠ και τα μέλη της κυβέρνησής του ενώπιον της κατηγορίας για εσχάτη προδοσία. (Από κοντά και ο Όλι Ρεν). Πλησιάζει η ώρα του «λόγον διδόναι»" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2012/01/gap-and-olli-rehn-behind-bars-for-logon.html ].


Βέβαια, η ουσία της όλης υπόθεσης δεν βρίσκεται στο να πάτε όλοι φυλακή, με την κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας", ή/και όποιες άλλες, τυχόν, σας απαγγελθούν.


Δεν είναι η καταδίκη αθώων αυτή που (τουλάχιστον εμέ) ενδιαφέρει.


Αυτό που (με) ενδιαφέρει είναι η εισαγωγή σας, σε αυτήν την εξαντλητική διαδικασία του "λόγον διδόναι", την οποία χρωστάτε στον ατυχή ελληνικό πληθυσμό και στον πλήρη απολογισμό των πεπραγμένων σας, από την θέση των κατηγορουμένων, αφού αποχρώσες ενδείξεις τελέσεως αδικημάτων, εκ μέρους σας, υπάρχουν και ως εκ τούτου, η προσαγωγή σας στο εδώλιο των κατηγορουμένων είναι απολύτως νόμιμη και φυσιολογική.


Και αν, τελικά, καταφέρετε να αποδείξετε ότι δεν διαπράξατε, εκ δόλου, τα όποια αδικήματα, για τα οποία θα κληθείτε να δώσετε λόγο, καλώς να αθωωθείτε. Ουδείς - και πάντως όχι εγώ - επιθυμεί να πάνε αθώοι στην φυλακή.


(Αν και φοβούμαι ότι θα την βγάλετε καθαρή, κύριε καθηγητά. Απλώς, ελπίζω ότι, τώρα, αυτό θα είναι πολύ πιο δύσκολο, από ό,τι ήταν στο παρελθόν, αφού τώρα η ελληνική κοινωνία αιμάσσει, εξ αιτίας των πράξεών σας - και των δικών σου πράξεων προσωπικά, αγαπητέ κύριε καθηγητά μου - και δεν θα καταπιεί, τόσο εύκολα οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής της απαραίτητης και καθαρτήριας λογοδοσίας σας).


Άντε και καλά ξεμπερδέματα..."





(Σχόλιά μου http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4750.html?showComment=1327239581183#c1365306134544291757 και http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4750.html?showComment=1327239703106#c6874268448653410313 της 22/1/2012 στο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ", με τίτλο : "Α. Λοβέρδος : Θα γίνει μακελλειό, αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου" ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).