Με βουλευτικές εκλογές απειλεί ο μπαχαλάκιας ΓΑΠ, προκειμένου να αποτρέψει την επερχόμενη εκλογική συντριβή. (Hic Rhodus, hic salta). Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Με πρόωρες βουλευτικές εκλογές "απειλεί" ο ΓΑΠ, μπροστά στον επερχόμενο καταποντισμό των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυριανές εκλογές για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση, εφαρμόζοντας στην πράξη την θεωρία του εκλογικού χάους, στην οποία, ευρηματικότατα, αναφέρθηκε το προχθεσινό "ΠΟΝΤΙΚΙ'', με το παραπάνω σκιτσακι στο εξώφυλλό του. Αν τολμήσει, ας τις κάνει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Το μαύρο που έχει να πέσει, δεν περιγράφεται...



"Το πόσο ανίκανος και μπαχαλάκιας είναι ο ΓΑΠ φρόντισε να μας το ξαναδείξει τις τελευταίες ημέρες, με την κωμικοτραγική του εμφάνιση στην διακαναλική συνέντευξη, που παρήγγειλε και πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα (25/10/2010) και την εκτόξευση των διαφορικών επιτοκίων (spreads) των δεκαετούς διάρκειας ελληνικών κρατικών ομολόγων, από τα επίπεδα των 620 μονάδων βάσεως, που βρίσκονταν πριν την συνέντευξη αυτή - με την οποία έθεσε στο εκλογικό σώμα το δίλημμα, να ψηφιστούν οι υποψήφιοί του στις εκλογές του Νοεμβρίου, για τοπική διοίκηση (και έτσι να υπερψηφιστεί η οικονομική του πολιτική και το Μνημόνιο), με την ... ενδεχόμενη προσφυγή σε νέες βουλευτικές εκλογές, αν αυτός εκτιμήσει ότι η αποδοκιμασία που έρχεται, είναι τέτοιας έκτασης, που θα τον αποδυναμώσει και θα καταστήσει την κυβέρνησή του ανίκανη να λειτουργήσει -, στα επίπεδα άνω των 800 μονάδων βάσεως, που βρίσκονται τώρα (28/10/2010).

Την Κυριακή 7/11/2010 θα σκάσουν εκατομμύρια "φάκελλοι - βόμβες" στις κάλπες του πρώτου γύρου των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, όπως περιγράφει το παραπάνω πολύ καλό σκίτσο του SOLOUP. (Βέβαια, θα ακολουθήσει και ο δεύτερος γύρος, με ακόμα πιο "εκρηκτικά" αποτελέσματα...)


Ο ΓΑΠ και το επιτελείο του πανικόβλητοι μπροστά στην τεράστια έκταση της διαγραφόμενης ήττας στους δύο γύρους των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, την πλήρη αποδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού και την μεταστροφή του εκλογικού του ακροατηρίου, σε θέσεις ανοικτά αντικυβερνητικές, επιχείρησε αυτόν τον εκλογικό εκβιασμό, όχι για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά για να περιορίσει την έκταση της επερχόμενης ήττας, σε επίπεδα διαχειρίσιμα.

Πράττοντας, όμως, αυτό (που είναι από κομματική σκοπιά λογικό), λειτούργησε, ως μπαχαλάκιας, σε κυβερνητικό και οικονομικό επίπεδο και τούτο, διότι όξυνε τους επικρατούντες φόβους στις διεθνείς γραφειοκρατικές χρηματοπιστωτικές αγορές, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα (και στην ευρωζώνη, όπου και εκεί τα διαφορικά επιτόκια πήραν την ανηφόρα, επειδή η αβεβαιότητα, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αναζωπύρωσε και την κρίση του ευρωπαϊκού δημόσιου - αλλά και ιδιωτικού - χρέους), τους οποίους φόβους επανέφεραν στην επιφάνεια η διακήρυξη της πιθανότατης αδυναμίας ουσιαστικής διακυβέρνησης της χώρας και το ρίσκο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μαζύ με την διάλυση των καλλιεργούμενων, διεθνώς, εντυπώσεων, περί του ότι ο ελληνικός πληθυσμός δέχεται το κυβερνητικό πρόγραμμα της αιματηρής λιτότητας και των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, παρά την σκληρότητά τους και παρά την όποια δυσαρέσκεια, που - υποτίθεται - ότι είναι μια συνηθισμένη δυσαρέσκεια τριβής.

Αυτό το παραμύθι, το οποίο στήριξε, μέχρι τώρα, ο ΓΑΠ, το τίναξε στον αέρα, λειτουργώντας, με απίθανους μπαχαλοειδείς αυτοσχεδιασμούς (ακριβώς όπως έπραξε και όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009, εκτινάσσοντας τα spreads των δεκαετών ελληνικών κρατικών ομολόγων, από έναν μέσο όρο 133 μονάδων βάσης ,τον Οκτώβριο του 2009, στα επίπεδα των 1000 μονάδων τον Απρίλιο του 2010) οι οποίοι μπαχαλοειδείς αυτοσχεδιασμοί ανατρέπουν, όλους τους σχεδιασμούς του και όλα όσα έχει υποχρεωθεί να κάνει, από την υπογραφή του Μνημονίου της ντροπής, ή ορθότερα, όλα όσα έχουν επιτύχει οι δανειστές του και η τρόϊκα, που τους εκπροσωπεί.

Φυσικά, οι δανειστές της χώρας και οι εκπρόσωποί τους (Ε.Κ.Τ. - Comission - Δ.Ν.Τ.) δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτήν την τελευταία άκρως αποσταθεροποιητική ανοησία του και αυτό εκφράστηκε και από αυτήν την εκτίναξη των spreads.Και επίσης, φυσικά, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι και από την - δια κυβερνητικών χειλέων - επίσημη τοποθέτηση του Μνημονίου, ως επίδικου αντικειμένου και ως κυρίαρχου διακυβεύματος των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Και βέβαια, δεν θέλουν καθόλου την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Από ό,τι φαίνεται ο ΓΑΠ δεν θα τις κάνει - απλώς κάνει μικροπολιτική, με σοβαρά θέματα, προκειμένου να περιορίσει την έκταση της ήττας του. (Αν και μπορεί από τις εξελίξεις να αναπτυχθεί μια τέτοια δυναμική, που να οδηγήσει σε εκλογές, ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις, διότι είναι πολύ πιθανόν ένας εκλογικός καταποντισμός και εξευτελισμός του κυβερνητικού κόμματος να οδηγήσει σε μια τέτοια κυβερνητική αποδυνάμωση, που οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές να καταστούν αναπόφευκτες, αν το παρόν κυβερνητικό σχήμα δεν μπορέσει να κυβερνήσει ουσιαστικά και να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα του Μνημονίου, στο οποίο έχει δεσμευτεί, απέναντι στους "εταίρους" και στους δανειστές. Και αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο δεν είναι διόλου απίθανο, πολύ περισσότερο που, όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανό, μετά τις δημοτικές εκλογές, στον χώρο της κεντροαριστεράς να προκύψει ένα νέο κόμμα από τα σπλάχνα του καθημαγμένου ΠΑΣΟΚ. Και προφανώς, πέρα από την όποια συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αυτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος είναι που έχει γίνει ο εφιάλτης του μοιραίου ΓΑΠ και του επιτελείου του και αυτό το ενδεχόμενο θέλει να αποτρέψει, με την τελευταία του άγαρμπη κίνηση).

Την ζημιά, όμως, ο ΓΑΠ την έκανε. Μένει να δούμε το μέγεθος, την έκταση και την διάρκειά της και την δυναμική που αυτή θα αναπτύξει..."





(Σχόλιό μου http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?p=9671&mforum=pfor#9671 της 28/10/2010, στο θέμα, που άνοιξε στο PETROUPOLIS FORUMS ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, με τίτλο : "Η άνοδος του ευρώ θα προκαλέσει μαζικό πόνο στις PIGS" http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=2158&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&mforum=pfor ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).