Οι αντιπαραθέσεις Δ.Ν.Τ. και Ευρωζώνης, το καταστροφικό Μνημόνιο και οι συνεργασίες της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους σοσιαλνεοφιλελεύθερους υποτακτικούς των μοντέρνων κατακτητών.

Ντομινίκ Στρως-Καν - Το αφεντικό του Δ.Ν.Τ. (όπως και οι Η.Π.Α του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα) είχε και έχει διαφορετικό σχεδιασμό από την γερμανοκρατούμενη ευρωζώνη, όσον αφορά την Ελλάδα και το πρόγραμμα λιτότητας, που έχουν επιβάλλει ο  γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός, η Ε.Κ.Τ. και η Comission. Αυτό το έχει πράξει και για λόγους πολιτικής αλληλεγγύης προς τον ΓΑΠ, αλλά και επειδή είναι ρεαλιστής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πόουλ Τόμσεν, στέλεχος του Δ.Ν.Τ. και μέλος της τρόϊκας, έχει δηλώσει ότι το οικονομικό μίγμα του Μνημονίου είναι εσφαλμένο, ενώ ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρως-Καν (ο οποίος θέλει να είναι υποψήφιος του P.S. στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2012), δήλωσε προ μιας εβδομάδος στην εφημερίδα "Le Monde" ότι η αύξηση του ελληνικού δημόσιου χρέους οφείλεται κατά μόλις 10% στα δημόσια ελλείμματα και κατά 90% στην ύφεση. Όλα αυτά δείχνουν την διαφορετική προσέγγιση του αμερικανοκρατούμενου Δ.Ν.Τ. από τους ευρωζωνίτες, η οποία δεν αποκλείεται να λάβει, στην πορεία του χρόνου και την μορφή της αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο, αν ο Ντομινίκ Στρως-Καν λάβει το χρίσμα του υποψηφίου για την γαλλική προεδρία της Δημοκρατίας, από το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και εφ' όσον εκλεγεί...


"Είναι αλήθεια ότι στενοχώρησα κάποιους καλούς φίλους.



Αυτό δεν έγινε απερίσκεπτα. Ούτε χωρίς δική μου στενοχώρια.


Όμως, οι καιροί ου μενετοί. Και αυτό επιβάλλει το να λέω την γνώμη μου, χωρίς περιστροφές και χωρίς να στρογγυλεύω τις αιχμές.


Ο ΓΑΠ και η οπερεττική τρόϊκα των μοντέρνων μεταναζιστών κατακτητών διαλύουν τον τόπο και έχουν σκοπό αυτό το έργο να το ολοκληρώσουν, για να σώσουν, έτσι όπως είναι τώρα το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ξιπασμένη ελίτ του, φυσικά πάνω στις πλάτες του ελληνικού και ευρύτερα του πληθυσμού της Ευρώπης.


Αυτή η καταστροφική εξέλιξη είναι που πρέπει να αποτραπεί.


Και - είτε αρέσει, είτε όχι - η εξέλιξη αυτή δεν αποτρέπεται με τις οποιεσδήποτε συνεργασίες - σε οποιοδήποτε επίπεδο - με τους υποτακτικούς και τους συνεργάτες των μοντέρνων κατακτητών της χώρας.


Το αντίθετο, μάλιστα. Οι συνεργασίες με τους υποτακτικούς των μοντέρνων κατακτητών (που ενεργούν, ως εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, τα συμφέροντα των οποίων, πρωτίστως, εξυπηρετούν) διευκολύνουν το πρόγραμμα διάλυσης του τόπου και εξανδραποδισμού του ελληνικού (και του ευρωπαϊκού) πληθυσμού, επιταχύνοντας την εφαρμογή του.


Δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ο κ. Φώτης Κουβέλης και η γερασμένη και συντηρητικοποιημένη "ανανεωτική" του παρέα;


Δεν νομίζω.


Αλλά, ακόμα και αν δεν έχουν αντιληφθεί το που βαδίζει το τροϊκανό Μνημόνιο και την απώτερη στόχευσή του, καιρός είναι να το καταλάβουν.


Διότι αν δεν το καταλάβουν, θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό - τον οποίον θα τους τον στείλουν οι ψηφοφόροι...


Dixi et salvavi animam meam - που έλεγε και ο άθεος γερο-Μαρξ...



Ως Τάσος Αναστασόπουλος, δεν θεωρώ, ούτε αποκάλεσα κανέναν χαζό, από όσους συμμετέχουν στην συζήτηση, αγαπητέ Leo. Και δεν το έπραξα αυτό ούτε με άλλο ψευδώνυμο, ούτε ως ανώνυμος, διότι δεν χρησιμοποιώ άλλα ψευδώνυμα, ούτε και ανωνυμογραφώ.


Αντιθέτως, μπορώ να πω ότι τους εκτιμώ όλους - πέρα από τις όποιες διαφωνίες.


(Στην πραγματικότητα, βέβαια, υπάρχει κάποιος, που είναι χαζός και τον έπιασαν κορόϊδο οι Φον Φούφουτοι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτός, όμως, δεν συμμετέχει στην παρούσα συζήτηση).


Και κάτι για το Μνημόνιο και το Δ.Ν.Τ.:


Ο ουσιαστικός εμπνευστής και συντάκτης του Μνημονίου δεν είναι το Δ.Ν.Τ., το οποίο παίζει έναν επικουρικό ρόλο στην όλη υπόθεση.


Βέβαια, είναι της μόδας και είναι βολικό το να φορτώνονται όλα στο Δ.Ν.Τ., αλλά η αλήθεια είναι ότι ο σκληρός πυρήνας του επαχθούς αποικιοκρατικού Μνημονίου της ντροπής έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες προδιαγραφές υπαγορεύτηκαν από τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό (Μέρκελ, Βεστερβέλλε και Σόϋμπλε).


Το Δ.Ν.Τ. του Ντομινίκ Στρως-Καν (και για λόγους πολιτικής αλληλεγγύης προς τον ΓΑΠ) είχε διαφορετικές προτάσεις, που αποσκοπούσαν σε μια πιο ήπια προσαρμογή και από απόψεως χρονικής διάρκειας των μέτρων (μεγαλύτερη χρονική επιμήκυνσή τους), αλλά και επειδή διαφοροποιούνταν στο ζήτημα της έντασής τους.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαφορετική άποψη, την οποία και επέβαλε, θεωρώντας ότι το χρονικό διάστημα λήψης των μέτρων έπρεπε να είναι μικρό και η ένταση των μέτρων πολύ μεγάλη, προκειμένου να μην "σπαταληθεί" όλο το ποσόν των 110 - 180 δισ. €, για την "στήριξη" της ελληνικής οικονομίας.


Οι Ευρωπαίοι "εταίροι" λειτούργησαν, με έναν εντελώς τσιγγούνικο τρόπο, ως νέοι Scroodge McDuck, και για να ικανοποιήσουν αυτήν τους την ιδιότητα, επέβαλαν αυτήν την υπερταχεία πολιτική λιτότητας στην χώρα μας και τον πληθυσμό της, με σκοπό να καταφέρουν να επαναφέρουν την Ελλάδα, για δανεισμό, στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ("Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στις αγορές". Αυτό ήταν το επαναλαμβανόμενο μότο της Μέρκελ τον περασμένο Απρίλιο).


Πριν δύο μήνες, μάλιστα, ο Ντομινίκ Στρως-Καν πρότεινε στους Ευρωπαίους να ενταχθεί η Ελλάδα στον Μηχανισμό Στήριξης των 750 δισ. €, που έχει σχεδιασθεί για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αλλά ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός και η Ε.Ε. αρνήθηκε, κατηγορηματικά, μια τέτοια ενέργεια.


Δεν θα τα καταφέρουν και δεν θα επαναφέρουν, σύντομα, για δανεισμό, την Ελλάδα στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Και φυσικά θα υποχρεωθούν να "ξηλωθούν", ξοδεύοντας περισσότερα από όσα υπολόγιζαν. Το πόσο περισσότερα θα υποχρεωθούν να ξοδέψουν, αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε. Ήδη η χθεσινή πώληση των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας έγινε με επιτόκιο της τάξης του 4,83%, ενώ τον περασμένο Ιούλιο το ίδιο επιτόκιο ήταν στα επίπεδα του 4,62%, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, τότε που άρχισαν τα spreads να πετούν στα επουράνια, το ίδιο επιτόκιο έφθανε στο ... 1,38%. Αυτά είναι τα κατορθώματα του ΓΑΠ και της διασκεδαστικής τρόϊκας του Servaas Deroose!)


Μπορεί να είναι βολικό το να παρουσιάζεται, ως μπαμπούλας το Δ.Ν.Τ. Αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.


Όχι γιατί το Δ.Ν.Τ. είναι ο καλός της υπόθεσης. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι και αυτό ένας από τους κακούς στην υπόθεση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.


Όμως, ο κάκιστος και ο χείριστος στην υπόθεση της ελληνικής τραγωδίας, που όλοι μας ζούμε και υφιστάμεθα, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ε.Κ.Τ., ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός και οι γραφειοκρατίες τους…"





(Σχόλιά μου http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html?showComment=1284418071671#c8352405810315881620 και http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html?showComment=1284468715980#c4850098237733202137 της 14/9/2010 στο άρθρο του παλιού καλού μου φίλου Κωστή Ανδρέου, που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ, με τίτλο «Τι δεν θέλω ν' ακούσω από τον Καμίνη» http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).