Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να τα βάζει και να ασχολείται με έναν φυλακισμένο; Εκτίθεται. Δεν εξελέγη γι' αυτό και δεν είναι αυτή η δουλειά του. (Λίγα λόγια, για την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα).





Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης, με τον ισοβίτη φυλακισμένο, εδώ και σχεδόν, 19 χρόνια, Δημήτρη Κουφοντίνα, καλά κρατεί και φυσικά, είναι πολύ δυσάρεστη και απαράδεκτη, διότι εμφανίζεται, ως μια προσωπική αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, με έναν κρατούμενο. 

Το δυστύχημα, στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι έτσι όπως εμφανίζεται. Ο πρωθυπουργός, με όργανα τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κ. Σοφία Νικολάου, κοντράρεται, από θέση, καταφανούς και συντριπτικής ισχύος, με τον κρατούμενο 17Νοεμβριστή Δημήτρη Κουφοντίνα, ενεργώντας, ουσιαστικά και αφήνοντας, στην άκρη οποιαδήποτε τυπικότητα, εκδικητικά, ως μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, για την δολοφονία, το 1989, του Παύλου Μπακογιάννη, άνδρα της αδερφής του και πατέρα των ανηψιών του Κώστα και Αλεξίας. Και αυτή η εκδίκηση συγκεκριμενοποιείται με την χειροτερευση του καθεστώτος εγκλεισμού του κρατουμένου. Τον απομάκρυναν από τις αγροτικές φυλακές και φυσικά, του αρνούνται τις άδειες εξόδου. 

Για να είμαι ξεκάθαρος και αντικειμενικός πρέπει να πω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οικογένεια Μητσοτάκη και πολύ περισσότερο τα παιδιά του Παύλου Μπακογιάννη έχουν κάθε δικαίωμα να μισούν, να θέλουν να εκδικηθούν και να μην ικανοποιούνται, από την ποινή των ισοβίων δεσμών και τις όποιες συνθήκες φυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν δικαιούται να εκδικείται και να αντιπαρατίθεται, με έναν κρατούμενο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ισχύ, που του δίνει το αξίωμά του, για να τον τιμωρήσει, ακόμη περισσότερο. 

Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει έναν εσφαλμένο, έναν κακό δρόμο, στην περίπτωση αυτή και ως εκ τούτου, εκτίθεται, ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέλεξε, ως αντίδραση, την απεργία πείνας, η οποία, εάν είναι πραγματική και τραβήξει, μέχρι το τέλος, θα έχει ένα κακό τέλος. 

Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα, πέραν του ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να τα βάζει και να ασχολείται με έναν φυλακισμένο, ο οποίος, αρεστόν, ή μη, έχει δικαιώματα. 

Ο πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα να παύσει να ασχολείται με έναν φυλακισμένο και να τον αφήσει, στην τύχη του, χωρίς να χειροτερεύει τις συνθήκες κράτησής του. 

Δεν εξελέγη, για να παιδονομεί τους φυλακισμένους. Άλλη είναι η δουλειά του.

Και παρεμπιπτόντως, αυτή την δουλειά δεν την κάνει, καθόλου, καλά. 

Σχόλια

Ο χρήστης ΝF είπε…
Ποιά ακριβως ειναι η ενστασή σας αγαπητε; Δεν καταλαβαινω.
Θα επρεπε κατα τη γνωμη σας να παραμεινει στις αγροτικες φυλακες και να παιρνει 5νθήμερες αδειες;

Μα ακομα και ο "Λουκάς" κατανοεί και αποδεχεται οτι αφου οι δικοι του απηλθαν απο την εξουσια, αυτα θα τελείωναν. Το αιτημα του δεν ειναι να διατηρησει αυτα τα προνομια, αλλα να ξαναπαει στις γυναικειες φυλακες Κορυδαλλου και οχι στον Δομοκό.

Και μην ανησυχειτε, ο Κούλης δεν δαπανησε πανω απο 10 λεπτα ασχολούμενος με τον "Λουκά". Οσο χρειαζοταν για να τηλεφωνησει στον Υπουργο Δικαιοσυνης, και να του δωσει εντολη να καταργησει τις νομικες διαταξεις που ειχαν θεσπισει οι ΣΥΡΙΖΑίοι για να βοηθησουν τους κρατούμενους ηγετες της 17Ν, τους οποιους κρυφοθαυμάζουν, και τους οποιους ευχαριστως θα αποφυκακιζαν αν δεν ετρεμαν την οργη των Αμερικανών.

Ποιά ακριβως δικαιωματα του "Λουκά" παραβιάστηκαν;
Κανενας καταδικος στη χωρα δεν επιλεγει τη φυλακη στην οποια θα κρατηθεί.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν έπρεπε να ασχοληθεί με τον κρατούμενο.

Δεν είναι αυτή η δουλειά του.
Ο χρήστης NF είπε…
Δεν ασχοληθηκε αγαπητε. Αυτο γραφω παραπανω. 10 λεπτα αφιερωσε, και εδωσε εντολη να αλλαξουν καποιες κακες διαταξεις των ΣΥΡΙΖΑίων.

Μεταξυ μας, αν εγω ημουν στη θεση του, θα τον ειχα γ@μήσει τον "Λουκά". Βυθισε στο πενθος το Μητσοτακέικο το 1989.Και δεν εκανε εναν φονο, 11 εκανε.

Δεν μας εξηγησατε ποιά ακριβως δικαιωματα του "Λουκά" παραβιαστηκαν.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν έπρεπε να ασχοληθεί, καθόλου, ο πρωθυπουργός.

Δυστυχώς, ασχολείται.
Ο χρήστης NF είπε…
Δηλαδη; Με ποιόν ακριβως τροπο ασχολειται, τι κανει;

Εκανε ενα τηλεφωνημα 10 λεπτων στον Υπουργο Δικαιοσυνης, και του εδωσε ρητη εντολη να καταργησει αμεσως τις διαταξεις που οι ΣΥΡΙΖΑίοι ειχαν θεσπισει για να ευνοησουν τους κρατουμενους της 17Ν, οπερ και εγενετο. Τι εκανε εκτοτε;

Δεν εχω την εντυπωση οτι ο Κούλης ξυπναει καθε πρωι σκεπτομενος πώς θα κανει ακομα πιο μαυρη τη ζωη του "Λουκά".

Ακομα δεν μου εξηγησατε ποιά ακριβως δικαιωματα του "Λουκά" παραβιαστηκαν.

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Όταν σου λέω ότι ασχολείται, το εννοώ. Παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και δίνει εντολές, ή την έγκρισή του, για τους χειρισμούς.

Δεν είχε καμμια δουλειά να ανακατευθει, για να χειροτερεύσει τις συνθήκες κράτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα και των 17Νοεμβριστων.

Αυτό, ακριβώς, έκανε. Χειροτερευσε τις συνθήκες κράτησης. Και έτσι παραβίασε κεκτημένα δικαιώματα του φυλακισμένου.
Ο χρήστης NF είπε…
Τα "κεκτημενα δικαιωματα" αγαπητε ειναι ενα συνδικαλιστικο συνθημα, οχι μια νομικη εννοια. Ο Κούλης δεν μπορουσε να παραβιασει κατι που δεν υπαρχει.

Αλλωστε, ποθεν προηλθε η κτήσις τοων "κεκτημενων δικαιωματων" του Λουκά; Απο καποιες νομικες διαταξεις που θεσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον ευνοησει. Αυτες οι διαταξεις δεν ειναι οι 10 εντολες του Ιεχωβά στις πέτρινες στηλες του Μωυσέως. Οπως η εκλεγμενη Κυβερνηση Τσίπρα ειχε δικαιωμα να τις θεσπισει, ετσι και η εκλεγμενη Κυβενρηση Κούλη ειχε δικαιωμα να τα τις καταργησει.

Αν καταλαβα καλα, η ενσταση σας ειναι οτι ο Κούλης καθεται και ασχολειται με τον Λουκά, αντι να ασχολειται με τοη δουλεια του.
Δεν ειναι απαραιτητο ομως οτι ασχολειται με τον Λουκά εν ωρα εργασιας. Αν ασχολειται, πιθανοτατα το κανει στον ελευθερο χρονο του. Αλλος ψυχαγωγειται βλεποντας ταινιες, αλλος περνα τον ελευθερο χρονο του διαβαζοντας βιβλια. Ο Κουλός λοιπον στον ελευθερο χρονο του ενδεχεται να μηχανευεται τροπους να κανει ακομα πιο μαυρη τη ζωη του Λουκά. Αυτη ειναι η ψυχαγωγια του, να τον βασανιζει.
Ο Λουκάς πρεπει να το υποστει στωικα, οπως ο Ιώβ τις συμφορες που του εστελνε ο Ιεχωβάς, και να ελπιζει να επανελθουν οι δικοι του στην εξουσια για να ξαναδει ασπρη μερα. Δε γινεται αλλιως. Οι απεργιες πεινας ειναι μια αλυσιτελης τακτικη, που δεν οδηγει πουθενα αλλου, παρα μονο στον ταφο.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Διαφωνούμε.

Έγραψα ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένεια Μητσοτάκη έχουν κάθε δικαίωμα να μισούν και να θέλουν να εκδικηθούν τον επιχειρησιακό "Λουκά" της "17 Νοέμβρη". Ο πρωθυπουργός όχι.

Ελπίζω, μόνο, να πρυτανεύσει η λογική. Ο πρωθυπουργός να κάνει πίσω και ο Κουφοντίνας να μην συνεχίσει την απεργία πείνας.
Ο χρήστης ΝF είπε…
Δεν ειναι θεμα μισους, ειναι θενα ψυχαγωγιας. Σας το εξηγησα αγαπητέ. Ο Κούλης ηδονίζεται να βσσανίζει τον Λουκά. Αυτη ειναι η ψυχαγωγία του, οπως ειναι για εμάς το ποδόσφαιρο ή το τάβλι. Ενα είδος χόμπυ.Προφανως δεν θελει να τα τινάξει ο Λουκάς, (τουλάχιστον οχι τοσο γρήγορα), οχι για λογους ανθρωπισμου ή πολιτικου κοστους, αλλα διοτι δεν θα μπορει να εξασκει το χόμπυ του.

Για την ωρα λοιπον θα καθησει αναπαυτικα στην πολυθρονα του και θα απολαύσει το μαρτύριο του Λουκά. Και οταν λιώσει απο την απεργία πεινας και φθασει στα ορια, τοτε θα δει τι θα κανει.

Τι εννοειτε "να κανει πισω" ; Το αιτημα του Λουκά ειναι να παει στις γυναικειες φυλακες Κορυδαλλού. Ομως ο Κορυδαλλός ειναι πλεον φυλακη υποδικων και οχι καταδίκων. Ολοι οι καταδικοι κρατουνται σε φυλακες εκτος Αττικης. Αν γινει εξαιρεση για εναν βαρυποινίτη, και δη καταδικασθεντα για 11 φονους, τοτε ολοι οι καταδικοι για ελαφρύτερα αδικηματα θα απαιτησουν -δικαίως- το ιδιο. Θα ανοιξουμε κακη φάμπρικα. Δε γινεται λοιπον. Ας παει τωρα Δομοκό ή Κόρινθο, και ας του ταξουν κελλί πολυτελείας στις νεες φυλακες που ακούω οτι θα οικοδομήσουν στον Ασπρόπυργο.

Λετε οτι οι συγγενεις 1ου βαθμου του Μπακογιάννη (Ντόρα, τέκνα) εχουν δικαιωμα να αποζητουν εκδικηση, ενω οι 2ου βαθμου (Κούλης) οχι. Βασει αυτου, αν αυριο μεθαυριο γινει Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κωστάκης ο Μπακογιάννης, εχει ηθικό δικαίωμα να κανει ο,τι θελει τον Λουκά, ετσι δεν ειναι; Κυριολεκτικα ο,τι θελει........

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Λέω ότι και ο Κυριάκος δικαιούται να τον μισεί και να θέλει να τον εκδικηθεί.

Ο πρωθυπουργός, όμως, όχι.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Όυτως ή άλλως το πολίτευμα της Ελλάδος είναι εκλογική διδακτορία, ψηφίζονται και για τέσσερα χρόνια δρουν ανεξέλεγκτα
Ο χρήστης ΝF είπε…
Η επιεικής αντιμετωπιση των φυλακισμενων 17Νοεμβριτών δεν ειναι πολιτικη κανενος κομματος πλην της Αριστερας. Μονο η Κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ χορηγησε τα επιμαχα προνομια στον Κουφοντίνα, λογω κεκαλυμμενης ιδεολογικης συμπαθειας. Οποιοσδηποτε μη αριστερος Πρωθυπουργος θα τα ειχε ανακαλεσει. Αν ηταν Πρωθυπουργος πχ ο φιλοτιμος Κωστης Χατζηδάκης ή ο Λοβέρδος, τα προνομια θα ειχαν και παλι ανακληθει. Πώς τα ριχνουμε ολα λοιπον στην εκδικητικη μανία του Κουλού;

Ο Λουκάς να αφησει τις ανοησιες και να φαει.Ο Κούλης οχι μονο δεν ανησυχει για το "πολιτικο κοστος" του θανατου του, αλλα αντιθετως διακεδαζει αφάνταστα και αισθανεται απεραντη ηδονή
βλεποντας τον να (αυτο)βασανίζεται.

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Κάνεις δεν θα ασχολούνταν με έναν φυλακισμένο. Φοβάμαι, μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διασκεδάζει, όπως λες. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά ενός πρωθυπουργού.
Ο χρήστης NF είπε…
Ακριβως αγαπητε. Κανεις δεν θα ασχολείτο, και σχεδον κανεις δεν ασχολειται με τον Λουκά. Ποιοι ασχολουνται;

-Ο Κούλης που το διασκεδαζει.
-Ο μικροκοσμος της Ακρας Αριστερας που τον θαυμαζει.
-Οι κομματικοι του ΣΥΡΙΖΑ που επισης τον κρυφοθαυμαζουν,αλλα μη τολμούντες να εκδηλωθουν, βαζουν τις φυλλαδες τους να γραφουν.

Ο απλος, καθημερινος κοσμος απλως αδιαφορει. Για τον μεσο ανθρωπο εκει εξω ειναι απλως ενας αμετανοητος βαρυποινιτης που δικαιως σαπιζει στη φυλακη, αφου εκανε 11 φονους.
Προς τι λοιπον η απεργια πεινας; Δεν ειναι μάταιο ολο αυτο;
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Το ποσό μάταιη είναι η απεργία πείνας είναι κάτι, που θα το δούμε.

Δεν συμφωνώ, με αυτό που κάνει ο "Λουκάς", όπως δεν συμφωνούσα - από τότε που τα έκανε -, με όσα έκανε η 17Ν. Αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άλλον τρόπο αντίδρασης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).