Τα ψοφίμια οι ντόπιοι αστοί. (Μια ωδή, στην ελληνική δουλοπαροικία).









Ήλθαν τώρα οι ντόπιοι αστοί
πάνω εις την κουπαστή,
για πανέξυπνοι περνιούνται,
μα, σαν κορόϊδα κανονιούνται.


Απ’ τους ξένους δανειστές,
πού’ρθανε, σαν πειρατές,
πέφτει φάπα που αφρίζει,
σαν ψοφίμι, που μυρίζει.


Και σαν δούλοι οι ντόπιοι αστοί
δώσανε κάθε βρακί,
εις τους ξένους δανειστές,
που εκάναν αρπαχτές.


Κακομοίρηδες, γελοίοι
κι’ όπως πάντα όλοι αχρείοι,
πουλήσανε την κοινωνία,
εις την δουλοπαροικία.


Πήγ’ ο κόσμος να ελπίσει,
στους συριζαίους ν’ ακουμπήσει,
μα τον πούλησαν κι’ αυτοί,
με την πρώτη αφορμή.


Τώρα οι ανθρώποι έχουν μπλέξει,
μαζικά, τα έχουν παίξει
οι αστοί τους έχουν πείσει,
μα την έχουνε πατήσει.


Άλλος δρόμος, λεν’ δεν υπάρχει,
όμως, αυτός όχι, μόνο, υπάρχει, αλλά και παραϋπάρχει,
φτάνει ο κόσμος να πιστέψει
και τον δρόμο αυτόν να τρέξει.


Στα ψοφίμια, τους χαζούς,
τους αστούς πολιτικούς,
την πλάτη πρέπει να γυρίσει
και όλους, στην άκρη, να αφήσει.


Δύσκολο, μα μπορετό,
είναι και κατορθωτό,
θέλει πολλή υπομονή
και σταθερή επιμονή.


Η Ελλάδα πρέπει να αποτιναχθεί,
από την "Ευρωπαϊκή Ένωση" αυτή,
έτσι η χώρα θα ανθίσει
και θα ξαναπερπατήσει.

*






*(Είναι αυτονόητο ότι τα πρόσωπα και τα περιστατικά, που αναφέρονται, στο παρόν στιχούργημα, είναι, απολύτως, υπαρκτά και περιγράφουν, πλήρως, την πραγματικότητα).


Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Κυριε Αναστασοπουλε,ο Ελληνικος λαος εδωσε 80%+ σε αυτους τους τενεκεδες που ψηφισαν ολα τα μνημονια και τους νομους τους.Δεν θελει να ξερει τιποτα ,δεν αντιδρα,ποδοσφαιρο,τζογος,αερολογιες στις καφετεριες και προπαγανδα στην TV.Αλλοιωσαν τον χαρακτηρα νεων και ηλικιωμενων.Στα σχολια στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης τα κομματοσκυλα αλληλοβριζονται,δεν εχουν καταλαβει ΤΙΠΟΤΑ.Νομιζουν πως ο καθε κουλης ,αλεξης θα τους σωσει.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Παρά ταύτα, τα οποία όλα είναι σωστά, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή η κοινωνία έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο, από όσα έγιναν και γίνονται.

Αυτό συμβαίνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπειρε την απογοήτευση, στις τάξεις της κοινωνίας και έπεισε τον κόσμο, με όσα η κυβέρνησή του έπραξε, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Ως εκ τούτου, το κτύπημα, που δέχτηκε η ελληνική κοινωνία υπήρξε συντριπτικό και όχι, απλώς, μεγάλο. Οι συνέπειες αυτού του κτυπήματος δεν μπορούν να υπερκερασθούν, εύκολα και ως εκ τούτου, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν, μακροπρόθεσμα.

Δυστυχώς...


Ο χρήστης Konstantinos omegas είπε…
Εγώ πάλι, έχω αρχίσει να μην εμπιστεύομαι τις κάλπες. Βλέποντας τον περίγυρό μου, την κοινωνία και τη Βουλή, έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί κάποιος να αντιτείνει ότι οι αστοί έχασαν σημαντικό δημοψήφισμα στις κάλπες, όμως μέχρι τότε δεν είχαν προσεγγίσει τον σύριζα, οι επαφές και η μοιρασιά έγιναν αμέσως μετά το δημοψήφισμα.
Δηλαδή η λογική μου δεν χωρά ότι ο μισός πληθυσμός που βρίσκεται στη φτώχεια με χρέη και οι μισοί από αυτούς στην απόλυτη φτώχεια, ψηφίζουν όπως ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν καθόλου. Μου φαίνεται αδιανόητο.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Θεωρείς, Κωνσταντίνε, ότι έγινε νοθεία, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019;

Δεν νομίζω. Είναι πολύ μεγάλο το κύκλωμα (δικαστικοί αντιπρόσωποι κλπ), που πρέπει να πιαστεί, για να γίνει μια εκλογική νοθεία, που να είναι άξια λόγου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).