Τα έπαιρναν απο την Novartis οι εκπρόσωποι της τρόϊκας των ξένων δανειστών; Ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, που χρήζει απαντήσεως.


Το F.B.I. τους έχει φακελλωμένους και ξέρει το τί έπραξε ο κάθε ένας, από αυτούς. Το τί και μέχρι ποίου σημείου, θα εκθέσει όλη αυτή την εγκληματική οργάνωση, που έχει συγκροτηθεί, μέσα στις τάξεις του κλασικού ελληνικού αστικού πολιτικού κόσμου, είναι κάτι άλλο. Το οποίο μένει να το δούμε. Οι εξελίξεις, πάντως, γύρω από την υπόθεση των δωροδοκιών της Novartis, η οποία, με εσωτερικό έγγραφό της, που περιέχεται, στην δικογραφία, αποδέχεται ότι η πολιτική, για τις τιμές των φαρμάκων και την προστασία των συμφερόντων της, περιλάμβανε και την δωροδοκία πολιτικών προσώπων, θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες...




Τα έπαιρναν, από την Novartis, οι γνωστοί, στο ευρύ κοινό - και αλλά και οι λιγότερο γνωστοί και οι άγνωστοι - εκπρόσωποι της τρόϊκας των ξένων θεσμικών δανειστών;

Γιατί όχι; Οι σαφείς υπόνοιες, που προκύπτουν, από την δικογραφία, αφήνουν τα περιθώρια, για να δοθεί μια θετική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις, με τις αποκαλύψεις για τον χρηματισμό κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών, από την γερμανοελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, αφορούν, βέβαια, μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές - με προεξάρχουσες τις γερμανικές, αλλά όχι μόνο αυτές - πολυεθνικές βιομηχανίες, λόγω των αθέμιτων πρακτικών, που, εκατέρωθεν αναπτύσσονται και οι οποίες βλάπτουν τα αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα, αλλά, όπως συνέβη, στο παρελθόν και με την συναφή υπόθεση της γερμανικής πολυεθνικής SIEMENS, έρχεται να πλήξει, καίρια και καθοριστικά, το παλαιό κατεστημένο του αστικού πολιτικού κόσμου, το οποίο, όπως φαίνεται και όπως είναι σίγουρο, δηλαδή, έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στο "μέλι" αθέμιτων και εντελώς, παράνομων "χορηγιών" της Novartis, η οποία, άλλωστε, είναι, βαθύτατα, εμπλεκόμενη σε αθέμιτες και παράνομες πρακτικές, σε όλον τον κόσμα, από τις Η.Π.Α. και την Τουρκία, μέχρι την Κίνα και την Νότια Κορέα, σε ανάλογα, με το ελληνικό, σκάνδαλα, τα οποία την ταλαιπωρούν και θα εξακολουθήσουν, επί πολύ να την ταλαιπωρούν.

Στην παρούσα φάση, δεν είναι, απλώς ο γνωστός, για την πολύ κακή και αδηφάγα ποιότητά του, αστικός ελληνικός πολιτικός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που θα μας απασχολήσει, διότι, για μένα και για την μεγίστη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική αμφιβολία, για το γεγονός ότι όλοι αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και των άλλων εντόπιων μεγάλων, ή μεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν ως αντικείμενά τους, διάφορες πλευρές της ελληνικής παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων, που αφορούν τον τζίρο των εργασιών και των κερδών τους.

Προφανώς, κανένας, από όσους πολιτικούς εμπλέκονται, στην σκανδαλώδη υπερτιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis, προκειμένου η εταιρία να κτίσει το επιδιωκόμενο επίπεδο υψηλών τιμών, στην Ευρώπη (και όχι μόνο σε αυτήν), για τα φάρμακα, που πωλεί, δεν το έπραξε, για λόγους, που έχουν να κάνουν, με την καλή του καρδιά. Αυτοί που έπραξαν όσα έπραξαν, επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν τα ιδιοτελή προσωπικά τους συμφέροντα και έδρασαν, όπως λένε οι μάρτυρες στην υπόθεση, είτε άμεσα, είτε μέσα από τους προσωπικούς τους ταμίες και συνεργάτες.

Αλλά όλοι αυτοί, όπως φαίνεται και από τις συσπειρωμένες αντιδράσεις των κομματικών μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όσοι ενεπλάκησαν, στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων και στις ανήθικες πληρωμές των φαρμάκων της, βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων, που εξεδίδοντο, εξυπηρετούσαν και τα αντίστοιχα συμφέροντα των κομμάτων τους, αφού οι μίζες, που έδινε η φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου να κάνει την δουλειά της, προφανώς, δεν πρέπει να αφορούσε, μόνο, τον ιδιωτικό πλουτισμό των ενδιαφερομένων πρωθυπουργών, υπουργών και λοιπών κυβερνητικών και κομματικών στελεχών.

Ένα μικρότερο, ή μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρηματισμών πρέπει να κατευθύνθηκε, στα κομματικά ταμεία (όπως έγινε στην περίπτωση του 1.000.000 γερμανικών μάρκων, από την SIEMENS, που δόθηκαν, στον Θεόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος τα παρέδωσε, στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και όπως, από την άλλη πλευρά δεν έγινε, στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τις οποίες ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, τις έφαγε, μόνος του, ή τους τις έκλεψε ο πρώην τροτσκιστής και Γενικός Γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος), γεγονός, το οποίο εξηγεί, εν μέρει, την λυσσώδη προσπάθεια απαξίωσης των μαρτύρων και της όλης διαδικασίας, που αφορά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των δωροδοκιών της Novartis, στα πολιτικά πρόσωπα, από τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι τον Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και όλο αυτό το σύνολο των παλαιών και νυν ενεργών πολιτικών, που οι προστατευόμενοι μάρτυρες, εδώ και στις Η.Π.Α., έχουν δώσει στο FBI και στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Αλλά, στην παρούσα φάση, δεν είναι, τόσο, τα πεπραγμένα όλων αυτών, που θα μας απασχολήσουν. Όχι ότι δεν έχουν σημασία. Κάθε άλλο. Έχουν υψίστη σημασία, αφού όλο αυτό το μακάβριο και ιταμό παιχνίδι, με τις τιμές των φαρμάκων, που με μια μεθοδευμένη χειραγώγηση κρατιόντουσαν (εις βάρος των δύστυχων ασθενών, αλλά και του ελληνικού δημοσίου, το οποίο πλήρωνε τα φάρμακα, σε αλμυρές τιμές, όπως και οι ασθενείς, που συμμετέχουν στην τιμή των φαρμάκων), σε υψηλά επίπεδα, προκειμένου να είναι ικανοποιημένη η Novartis, ούτως ώστε να διατηρεί μια διεθνή και εσωτερική τιμή, στα φάρμακά της, η οποία να ταιριάζει, στις προδιαγραφές της εταιρίας και να μην έχει καμμία σχέση - ή, έστω, μια μακρινή σχέση - με τα κόστη των φαρμάκων αυτών.

Στην παρούσα φάση, μας ενδιαφέρουν οι τροϊκανοί "φίλοι" μας, για τους οποίους υπονοείται ότι συμμετείχαν, σε όλο αυτό το πάρτυ των φαρμάκων και των τιμών τους και οι οποίοι, εάν αληθεύουν όσα λέει ο Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, για τα όσα λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες, προφανώς, δημιουργούσαν τέτοιους μνημονιακούς όρους, οι οποίοι έρχονταν κουτί, στην φαρμακοβιομηχανία Novartis, αφού η θέση αυτών των όρων συνηρτώντο, με την υποχρεωτική (και γρήγορη, βεβαίως-βεβαίως) πληρωμή αυτών των, με αθέμιτο και καταφανώς, παράνομο τρόπο, θεσμοθετημένων "υποχρεώσεων" του ελληνικού κράτους, προς την, εν λόγω, πολυεθνική εταιρεία, που σύμφωνα, με τους τροϊκανούς - τον Poul Tomsen και την παρέα του -, έπρεπε να αποπληρωθούν, μέσα σε τακτή προθεσμία.

Και βέβαια, αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τους εκπροσώπους της τρόϊκας της Commission, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ., δεν επιδεικνύεται επειδή δεν έχω άποψη, για τα όσα φέρεται ότι έπραξαν τα "βαρβάτα" ονόματα του ελληνικού πολιτικού κόσμου, που εμπλέκεται, στον καταγγελλόμενο χρηματισμό τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Novartis. Κάθε άλλο.

Και προσωπική γνώμη έχω, για όσα καταγγέλλονται και δεν φοβάμαι να την εκφράσω, αφού η γνώμη αυτή δεν είναι καθόλου καλή, για τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, έχουν το τεκμήριο της ενοχής, από πλείστες άλλες περιπτώσεις, τις οποίες κουκούλωσαν και φρόντισαν να παραγραφούν, με τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, που έχουν ψηφίσει και επιμένουν να μην αλλάζουν, με περισσότερο κωμική την περίπτωση του χρηματισμού του νεοδημοκράτη υπουργού της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Αριστοτέλη Παυλίδη, τον οποίο η Ν.Δ. "έβγαλε καθαρό", δια της αποχής της από την ψηφοφορία, στην Βουλή, το 2008, για να μην τον παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και με την διακομματική (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.) συγκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου της SIEMENS, κατά την διερεύνηση του οποίου είχε διαπιστωθεί, με δικαστικές αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, ο χρηματισμός αυτών των δύο εταίρων του ατελούς παλαιού ελληνικού δικομματισμού, από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, στον οποίο το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα επέτρεψε να διαφύγει, στην Γερμανία και επειδή κατείχε και την γερμανική υπηκοότητα να αποφύγει την έκδοσή του, στην Ελλάδα, για να μην εμφανισθεί, στα ελληνικά δικαστήρια και φυσικά, για να μην μιλήσει και να μην εκθέσει το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου, το οποίο έχει παγιδεύσει, με την υποκλοπή των συνομιλιών, με τους επιφανείς εκπροσώπους του.

Ας γυρίσουμε, λοιπόν, στους "λεβέντες" τους τροϊκανούς εκπροσώπους των ξένων θεσμικών δανειστών και την εμπλοκή τους, στο σκάνδαλο της Novartis.

Από όσα είπε ο εμπλεκόμενος, στην υπόθεση, πρώην υπουργός Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, που κατηγορείται, για χρηματισμό, με το, διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 2.000.000,00 €, το οποίο ο ίδιος αρνείται ότι έλαβε (όπως και όλοι οι άλλοι αρνούνται, οποιαδήποτε παθητική δωροδοκία, για την οποία κατηγορούνται), οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες αφήνουν να εννοηθεί, όπως προκύπτει από την δικογραφία, που διαβιβάστηκε, στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ότι ο αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας αυτής Κωνσταντίνος Φρουζής, που καταγγέλλεται ότι είχε το γενικό πρόσταγμα και την διαχείριση των δωροδοκιών, στον αστικό πολιτικό κόσμο, χειριζόταν και την τρόϊκα, με την οποία είχε ό ίδιος επαφές, για την απόσπαση των εκκρεμουσών αποζημιώσεων, τις οποίες - υποτίθεται ότι - όφειλε το ελληνικό κράτος, η εξόφληση των οποίων η τρόϊκα είχε αναγάγει, σε μνημονιακή υποχρέωση. 

Ότι η τρόϊκα των ξένων θεσμικών δανειστών του ελληνικού κράτους ήλθε, εδώ, για να εξυπηρετήσει και να ικανοποιήσει πολλά και διάφορα χρονίζοντα και εκκρεμή αιτήματα της ξένης και της εντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας είναι δεδομένο, αφού όλοι όσοι είχαν τέτοιου είδους αιτήματα προσέφυγαν, στους εκπροσώπους της τρόικας, προκειμένου να τα θέσουν και να τα ικανοποιήσουν. Οι εντόπιοι ολιγάρχες, μάλιστα, ανέλαβαν και τον ρόλο, που είχαν και οι παλαιοί κουκουλοφόροι, κατά την εποχή της γερμανικής Κατοχής, προκειμένου να γίνουν αρεστοί, στους τροϊκανούς, οι οποίοι δεν γνώριζαν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, στην χώρα μας.

Αλλά άλλο πράγμα είναι το να ενεργούν οι εκπρόσωποι της τρόϊκας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ., ως εκφραστές των συμφερόντων της διεθνούς και της εγχώριας οικονομικής ελίτ και άλλο το να χρηματίζονται, όπως άφησε σαφές ότι προκύπτει, από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων της δικογραφίας, που αφορά την Novartis, που διαβιβάστηκε, στην Βουλή, από την εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς, που την επικουρούν Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη (που τόσο πολύ έχουν δυσαρεστήσει, με όσα έπραξαν τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους άλλους κατηγορούμενους, στην υπόθεση αυτή), όπως και από το ελληνικό δικαστικό σύστημα.

Φυσικά, δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, για τον ρόλο όλων αυτών. Και εγώ αυταπάτες δεν έχω. Αλλά, όπως είπαμε, άλλο είναι να ικανοποιείς συμφέροντα, επειδή το επιτρέπει η πολιτική που θέλεις να επιβάλλει κάποιος και την οποία ασκεί και άλλο το να χρηματίζεται, προκειμένου να πλουτίσει και να γίνει αρεστός, στην διεθνή και την εγχώρια ολιγαρχία. Η διαφορά είναι μεγάλη. Πολύ μεγάλη.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο οι "θεσμοί" (που λένε και οι συριζαίοι), δηλαδή, οι επί κεφαλής τους, ο Jean-Claude Juncker της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (στην οποία βρίσκεται, άλλωστε, ο εμπλεκόμενος, ως κατηγορούμενος, πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή Δημήτρης Αβραμόπουλος), ο Mario Draghi της Ε.Κ.Τ. (στην οποία υπάγεται ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων Γιάννης Στουρνάρας) και η Christine Lagarde  του Δ.Ν.Τ., να διενεργήσουν τις έρευνες, που χρειάζονται και να απαντήσουν, για τα όσα λέγονται, για τους υφισταμένους τους, οι οποίοι ασχολήθηκαν, στο παρελθόν και εξακολουθούν να ασχολούνται και στο παρόν, με την εφαρμογή και την επιτήρηση των Μνημονίων.

Θα αναμένουμε, στο ακουστικό μας, έστω και χωρίς ελπίδα απάντησης...






Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα έστειλα, με τουίτ, στους "θεσμούς", δηλαδή στους ξένους θεσμικούς δανειστές του ελληνικού κράτους, το, παρακάτω, ερώτημα, σχετικά με το σκάνδαλο της "Νovartis" :


@DraghiBCE Dear sir, as you may know here in GREECE, about the Novartis scandal, Mr A-D Georgiadis spoke on cameras that the company bribed the troika in the Greek Programme. Will you do something about it? http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2018/02/novartis.html [Mario Draghi].


Παρεμφερή ερωτήματα απηύθυνα, πάλι με τουίτ, χθες (10/2/2018), στον Jean-Claud Juncker και στην Christine Lagard.

Το, αν θα απαντήσουν, στα ερωτήματα αυτά, είναι κάτι που θα το δούμε. Ή, δεν θα το δούμε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).