Ο Δημήτρης Δρούτσας, το σχέδιο Αννάν και οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι.

Ας δούμε το παρακάτω παράδειγμα, για να καταλάβουμε το τι είναι η παγκοσμιοποιητική αντίληψη, δηλαδή η ιδεολογία (ο όρος χρησιμοποιείται με την μαρξική έννοια της ψευδούς συνειδήσεως, ήτοι του συνεκτικού συστήματος ιδεών, που έρχεται, όχι να απομυθοποιήσει, αλλά να συγκαλύψει την πραγματικότητα, βυθίζοντάς την μέσα στο κοινωνικό φαντασιακό, έτσι ώστε οι άνθρωποι και οι κοινωνικές ομάδες άλλα να λένε και άλλα - τα εντελώς αντίθετα - να πράττουν, αιτιολογώντας, μέσω της ιδεολογίας αυτής, που καθίσταται έτσι ιδεολογία των ηγεμονευόντων κοινωνικών στρωμάτων, την ασυνέπεια λόγων και έργων) του σύγχρονου γραφειοκρατικού καπιταλισμού.



[Περιττό να πω ότι αυτή η ιδεολογία, ως όργανο επιβολής των θελήσεων και των σκοπών των αρχόντων κοινωνικών στρωμάτων στον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο γραφειοκρατικό καπιταλισμό, ουδεμία σχέση έχει με τον αυθόρμητο διεθνισμό των κοινωνικών στρωμάτων, που τελούν υπό την ηγεμονία και εξουσία των στρωμάτων, που διευθύνουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Επίσης, το να είναι κάποιος διεθνιστής, δεν του αφαιρεί την δυνατότητα του να είναι συγχρόνως και πατριώτης. Αντιθέτως. Το ένα όχι μόνον δεν αποκλείει το άλλο, αλλά το προϋποθέτει κιόλας, όταν κάποιος κάτσει και δει την εξελισσόμενη πραγματικότητα με ψύχραιμο μάτι και μακριά από ιδεολογικές (δηλαδή - επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, προς εμπέδωση - ψευδοσυνειδησιακές) φενάκες].


Με τον αναπληρωτή υπουργό τον Δημήτρη Δρούτσα (άνθρωπο του νέου πρωθυπουργού) υπάρχει ένα θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την άοκνη - εκ μέρους του - προώθηση και υποστήριξη του σχεδίου Αννάν, στα πλαίσια μιας - σε εσφαλμένη βάση - παγκοσμιοποιητικής αντίληψης των πραγμάτων, που έχει ένα τμήμα της πολιτικοκοινωνικής ελίτ της χώρας, το οποίο εκφράζεται από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που περιβάλει τον νέο πρωθυπουργό. (Δείτε και το στο μπλογκ της Sibilla και το θέμα : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/10/blog-post_2041.html ).













Δημήτρης Δρούτσας - Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών.


Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ενθαρρυντική, η παρουσία του κ. Δρούτσα στην θέση αυτή.

(Θέμα υπάρχει και με την - εκ πρώτης όψεως - αναίτια υποβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε Γενική Γραμματεία. Μια υποβάθμιση, η οποία δεν εξηγήθηκε επαρκώς και έχει ιδωθεί με κακό μάτι στην Βόρεια Ελλάδα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε εθνικιστική αντίληψη. Έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική της χώρας και αποτελεί μια - άνευ ανταλλάγματος; - παραχώρηση στις απαιτήσεις της σλαβομακεδονικής ελίτ των Σκοπίων και στον Αμερικανό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στις προτάσεις του οποίου ήταν και η κατάργηση του εν λόγω υπουργείου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, είχε μετονομάσει, προβλεπτικότατα και ορθότατα, ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Ανδρέας Παπανδρέου από Υπουργείο Βορείου Ελλάδος σε Μακεδονίας - Θράκης το 1988, εν όψει της επερχόμενης διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και εν όψει της αναζωπύρωσης των εδαφικών και εθνικών διεκδικήσεων της - βουλγαρικής καταγωγής - σλαβομακεδονικής τιτοϊκής πολιτικής ελίτ των Σκοπίων).

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά....

(Δείτε και την σχετική συζήτηση στο ''FREE FORUMS'' : http://www.freeforums.gr/index.php/topic,3544.msg26346.html#msg26346 ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).